Jump to content
IGNORED

Duhovno rehabilitacioni centar Crna Reka

Aca

Recommended Posts

Posted

zanimljivo je, takodje, da se na svakom topiku o zdravstvu s nokta konstatuje da su kapaciteti kojima srbija raspolaze u svakom smislu nedostatni, dok se, s druge strane, porodice narkomana proglasavaju neodgovornima sto svoje bliznje, za koje ionako vjerovatno nema mjesta u drzavnim ustanovama, salju u nekakvu crnu reku :)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

58

• Аврам Гојић

54

• Indy

46

• Viloticka

41

Posted

^^a da su ga poslali u crnu reku, na nabadanje kolena u lobanju, covek bi se izlecio, jel da?

Posted (edited)
zanimljivo je, takodje, da se na svakom topiku o zdravstvu s nokta konstatuje da su kapaciteti kojima srbija raspolaze u svakom smislu nedostatni, dok se, s druge strane, porodice narkomana proglasavaju neodgovornima sto svoje bliznje, za koje ionako vjerovatno nema mjesta u drzavnim ustanovama, salju u nekakvu crnu reku :)
pošto je zdravstvo samo jedna od institucija države kojoj su kapaciteti nedostatni,što ne bi smo princip proširili i na ostale problematične segmente državne uprave? recimo napravimo vigilante trojke koje bi se razračunavale s kriminalcima..kad bolje razmislim, sky is the limit, šta će nam uopšte zakoni i država, kadsamo košta a ništa ne radi. Edited by Gonzo
Posted
Prosto, meni intuicija govori da te batine i takav tretman mozda skidaju sa igle ali proizvode druge traume tako da se jedan psiholosko-fizicki problem zamenjuje drugim. Meni to lici na zero-sum game.
pa da, isto kao sa metadonskom ili kojom drugom gde se horščina zamenjuje za neku drugu, ali legalnu gudru. sledi dakle da je ovde po sredi rat crkvene i farmaceutske mafije. i jedni i drugi diluju spasenje tako da je to očekivano.iz sociopsihopatološkog ugla posmatrano nema slučaj Crna reka veze ni sa narkomanijom ni sa pravoslavljem, već kao što su mnogi ovde posprdno naslutili, sa sadomazohizmom. s jedne strane imamo sadizam roditelja, prvo dok su fizički vaspitavali decu - sadizam bez rukavica, a sada kada su im deca postala pajdare opet sadizam ali u (tuđim) rukavicama. naravno, sadizam popa Branislava i njegovih fizio-terapeuta. s druge strane imamo mazohizam pajdomana, prvo sa usporenim/odloženim dejstvom u fazi korišćenja gudre, a sada u rehabu, otvoreni fizički mazohizam sa trenutnim dejstvom.zašto je nas briga za sve to? svi su punoletni, postoji obostrani pristanak i zadovoljstvo. e pa, strateški gledano, Srbija ima veoma bogatu viševekovnu tradiciju sadomazohizma i bila bi prava šteta ne iskorsiti to dragoceno iskustvo kao razvojnu šansu Srbije. jednostavno treba tu tradiciju kombinovati sa turizmom što je neko već pomenuo na prethodnim stranama. već imamo nekoliko potencijalnih atrakcija za sadomazohiste iz bogatog dela sveta. tu je Damir Dokić koga bi trebalo pustiti iz pritvora i dati mu da organizuje mučenja na svom imanju na Fruškoj Gori. dalje, tu je Mokra Gora, gde turiste mogu da karaju Kusta i Nele. evo, imamo kao specijalnu ponudu i oca Branka u Crnoj Reci, a s obzirom da je on sveštenik možemo ga jako lepo brendirati kao neku vrstu pravoslavnog Zen mastera mučitelja kao u MTV šouu "Fist of Zen" (ko je pratio, zna o čemu pričam), gde bi se recimo u pravoslavnoj varijanti šou zvao "Orthodox Shovel" ili tako nešto.ehhh što mene Tadić ne uzme za savetnika c c c... čudo bi od Srbije napravili, ču-do!
Posted (edited)

Ja mogu da razumem da su ljudi rezignirani državnom nesposobnošću da reši još jedan veliki društveni problem, ali i dalje ne razumem opravdavanje kolena i lakata u glavu i lopate po leđima. Mislim, i sama Crkva je osudila to što se tamo dešava i naložila zatvaranje. Kad bi došao i neko ko je završio post doktorske studije na temu odvikavanja od narkomanije i krenuo da ih mlati ovako ja bih se zapitao da li zna šta radi, a ovo da ih neko ko sa medicinom ama baš nikakave veze nema(a ima sa kik-boksom recimo) ovako prebija, mislim...kako to podržati?

Edited by M16
Posted (edited)
Ja mogu da razumem da su ljudi rezignirani državnom nesposobnošću da reši još jedan veliki društveni problem, ali i dalje ne razumem opravdavanje kolena i lakata u glavu i lopate po leđima. Mislim, i sama Crkva je osudila to što se tamo dešava i naložila zatvaranje. Kad bi došao i neko ko je završio post doktorske studije na temu odvikavanja od narkomanije i krenuo da ih mlati ovako ja bih se zapitao da li zna šta radi, a ovo da ih neko ko sa medicinom ama baš nikakave veze nema(a ima sa kik-boksom recimo) ovako prebija, mislim...kako to podržati?
izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole!btw, koja je to država trajno i uspešno rešila problem narkomanije. al opet im ne pada na pametda posežu za srednjovekovnim metodoma. Edited by Gonzo
Posted

Vidim ovde se jos nije culo da je Sinod naredio zatvaranje Crne reke.

Posted
vesta ima i zanimljivih komentara.
Posted
pošto je zdravstvo samo jedna od institucija države kojoj su kapaciteti nedostatni,što ne bi smo princip proširili i na ostale problematične segmente državne uprave? recimo napravimo vigilante trojke koje bi se razračunavale s kriminalcima..kad bolje razmislim, sky is the limit, šta će nam uopšte zakoni i država, kadsamo košta a ništa ne radi.
Nisam baš nešto primetila da policija ne radi ništa. Za sve godine u BG nikad me niko nije opljačkao, napao ili nešto slično, a izlazila sam i vraćala se u svoj bogu-iza-nogu dom itd. Što baš ne bi moglo tako da policija ne radi svoj posao. Da je situacija takva da ja (i ostali) nisam mogla da idem u školu/grad, ne sumnjam da bi se građani sami organizovali da se brane. Jer to se dešava kad država ne rai u nekom segmentu svoj posao. Ako ste vi u tvom gradu prepušteni kriminalcima kao što su porodice narkomana, meni nije jasno šta čekate više. Odgovor na pitanje, država koja samo košta a ne radi ništa nikom i nije potrebna i propašće u anarhiji, a ti očigledno misliš drugačije? Ti bi u slučaju potpuo nefunkcionalne države seo na zemlju i čekao ko će da te smakne? Ne bi se samoorganizovao? Vidiš, ja bih. Bar bih pokušala sebi da pomognem, Nemam ja pet života, al skroz su mi OK i ljudi koji će čekati da se država priseti i odradi svoje. To je stoički, kul skroz.
Posted
praise the Lord! opet crkva mora da uleće i rešava ono što je posaopolicije i sudstva.
Posted
^^a da su ga poslali u crnu reku, na nabadanje kolena u lobanju, covek bi se izlecio, jel da?
Sve fensi-liberalne-japi metode nisu se pokazale efikasnim a veruj mi imali su i vremena i finansija da ih redom isprobaju.Cak se pokusalo i sa obrnutim pristupom od Crne Stene u vidu titranjem muda i pricom evo ti sine putuj,letuj,zimuj,zajebavaj se,kupuj sta hoces kad hoces i kome hoces samo nemoj da se drogiras sto je naravno neslavno proslo.Bas zbog toga svega mi se cini da su ga na kraju poslali kod bajkera (iako bi on definitivno dobio batine zbog krsenja pravila) da bi sada najverovatnije bio ziv.
Posted
To je stoički, kul skroz.
između stoicizma i prepuštanja života svog deteta u ruke pravoslavnog inkvizitora postoji čitavspektar delovanja koji očigledno neki ne mogu da primete.
Posted

Odličan im je taj metod sa titranjem muda i davanjem para. Ljudi misle da se sve u životu rešava parama...ovi moji kad bi imali para ne da ne bi letovali/zimovali nego bi sve pare stukli za najbolji dop, što verujem da je i on radio.

Posted
praise the Lord! opet crkva mora da uleće i rešava ono što je posao policije i sudstva.
to je samo znak da je SPC uzmakla pred srpskom farmako mafijom, uspeh oca Branka je izgleda počeo bio da ugoržava promet legalnim gudrama "za odvikavanje" pa su finansirali čitavu ovi kampanju sa snimkom "fizioterapije" i medijsko indukovanje moralne panike. verujem da će ipak, kad Amfilohije uzjaše za patrijarha, otac Branko se vratiti u velikom stilu, guns blazin'. samo čekajte i gledajte.
Posted (edited)
Ljudi misle da se sve u životu rešava parama...
father branko je to lepo provalio. Edited by Gonzo