namenski Posted August 20 Posted August 20 39 minutes ago, makaronee said: Da, zanimljiva je istorija, reklo bi se obične majice фуфайке/тельняшке. Vojske k'o vojske... Izvorna, francuska, navodno je imala propisanu sirinu pruga: bele su morale da budu 3x sire od plavih i da ih bude komada 21 u cast 21 Napoleonove pobede...
mire Posted August 21 Posted August 21 18 hours ago, Sandradjer said: Kupila sam neke binarne mindjuse jer su mi se dopale, i naopake su. Ovo stvarno ozbiljno pitam, da li salju neku poruku, ono binarni/nebinarni? Da ne odem u skolu sa njima . Pomozite ako pratite trendove, moram da prozovem @Patty Lee sad sam pitao klinca (13) mislim da će te mala gamad razvaliti od zajebancije 2
Sandradjer Posted August 21 Posted August 21 1 hour ago, mire said: sad sam pitao klinca (13) mislim da će te mala gamad razvaliti od zajebancije Nece. Zentaju od pogleda 1
Boksi Posted September 28 Posted September 28 Ne znam za kvalitet, ovo mi je prva kupovina nameštaja u jysk-u, ali su udobne za medalju. 2
borris_ Posted September 28 Posted September 28 On 20. 8. 2024. at 23:38, namenski said: Vojske k'o vojske... Izvorna, francuska, navodno je imala propisanu sirinu pruga: bele su morale da budu 3x sire od plavih i da ih bude komada 21 u cast 21 Napoleonove pobede... 2x sire « Le corps de la chemise devra compter 21 rayures blanches, chacune deux fois plus large que les 20 à 21 rayures bleu indigo. » Bretonski mornari su je nosili i zvali su je Tricot Rayé a ne bretonnière. Prva mornarica koja ju je osvojila je ruska. Kasnije britanska, francuska (1858.) i jos neke. Britanci su je nazivli Breton shirt najvjerovatnije jer su imali dosta bretonskih mornara u svojoj mornarici. Sto se tice broja pruga i napoleonivih pobjeda i to je naravno legenda. « C’est faux ! rétorque Delphine Allanic. Cela vient seulement de la technique de tissage. Il n’y a pas de couture – à part au niveau des manches-, le tricot est fait d’une seule pièce, pour qu’on soit à l’aise dedans. À bord d’un bateau, il faut éviter tout ce qui est coutures, boutons, pour éviter de se prendre dans les cordages. Comme le tricot descend jusqu’aux début des cuisses, c’est long, donc il y a plus de rayures, c’est tout. » U francuskoj se naziva La marinière. Znaci originalni naziv je Tricot rayé Sirina bjelih pruga je 2x veci od indigo pruga Broj indigo pruga je odredjen u fr mornarici radi tehnike pletenja a ne zbog napoleonivih pobjeda. https://www.caminteresse.fr/societe/la-mariniere-dou-ca-vient-1158684/ 1
jms_uk Posted October 29 Posted October 29 9 minutes ago, Grunf said: napokon nasao dobar polovan za razumne novce: Kako je super ocuvan za keca!
Peter Fan Posted October 29 Posted October 29 Beats Studio Pro, upola cijene: Beats Studio Pro Bluetooth Wireless Headphones - Black : Target
askeladden Posted November 14 Posted November 14 Isamu Noguchi lampa.200 e vise manje,plasticni navoj na grlu za sijalicu a metalna matica.Sad sam je povezao i to je to.Slepci.inace prelepo sokocalo.
Eleniko Posted November 14 Posted November 14 13 minutes ago, askeladden said: Isamu Noguchi lampa.200 e vise manje,plasticni navoj na grlu za sijalicu a metalna matica.Sad sam je povezao i to je to.Slepci.inace prelepo sokocalo. Slikaj
Recommended Posts