Jump to content
IGNORED

Sta ste pazarili ovih dana

Merlak

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, namenski said:

Dobijen razmenom od prolazeceg - Ukrajinca... :D 

Sta je Ukrajinac dobio u toj razmeni? :)

Posted
9 minutes ago, jms_uk said:

Sta je Ukrajinac dobio u toj razmeni? :)

:blush:

• Haha 3
  • 5 weeks later...
Posted

hvala kamali horris

Screenshot_2024-07-30-14-10-13-098_com.android.chrome-edit.jpg

Posted
1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said:

hvala kamali horris

Screenshot_2024-07-30-14-10-13-098_com.android.chrome-edit.jpg

Kako radis offramp Solane, moze i na PM :happy:

• 2 weeks later...
Posted

pre 2 dana kupim one plazne nike papuce i vec mi napukne djon.

dok sam hodao valda naletim na neravninu papuca se savije nekako izvana. ne znam trenutno  bolje da napisem 

i vidim napukao djon. 

inace neudobne papuce, preuzak gornji sundjerasti deo iako imam uska stopala.

vrcem se adidasu. a ove minje glupo da nesto smaram ali skola dobra a posebno sto mi nisu trebale jos jedne  papuce.

nosicu ih po kraju (100 m radijus), vrlo su cenjene medj komsilukom 🤣

• 2 weeks later...
Posted

u knjižari vulkan kupila budilnik i dobila nedeljnik po ceni od 29 dinara. ako se kupi bilo šta preko 150 dinara dobija se nedeljnik za 29. na naslovnoj pop, pa može posle i da se urami za zid

10193735.png?format=webp&width=NaN&heigh

• +1 3
  • Hvala 1
Posted

Pošto budilnjak?

Posted
22 minutes ago, ToniAdams said:

Pošto budilnjak?

1500

ima i bordo, možda trula višnja. prodavačica kaže, lep je, te boje je bio elvisov auto :D

• +1 1
  • Haha 2
Posted

Zar se nije taj Nedeljnik ranije kupovao za dinar?

Možda je prodavačica mislila na Elvisa Kurtovića?

• +1 2
  • Haha 1
Posted

Zna li mornar zašto je majica prugasta?

Spoiler

Navodno je tradicionalno satkana iz alterniranih traka svetlog pamuka i tamne vune, zbogradi toplote i luftiranja.

Posted
9 minutes ago, makaronee said:

Zna li mornar zašto je majica prugasta?

Hide contents

Navodno je tradicionalno satkana iz alterniranih traka svetlog pamuka i tamne vune, zbogradi toplote i luftiranja.

Donekle :) 

Prugasta mornarska majica pripada kontinentalnoj pomorskoj tradiciji, rodjenitm mornari, Britanci nisu je upraznjavali.

Inace joj je izvorni naziv Bretonka, Bretoniere, a zvanicno se rodila negde sredinom 19. veka kada je francuska RM propisala :D izgled, dimenzije, pa cak i broj pruga, obavezne duge rukave...  

Za mornare, obicne i podoficire...

Zarad toga da se popravi vidjivost, omoguci lakse pronalazenje pade covek u more...

Za tehnolosku stranu, mesavinu vune i pamuka nisam cuo, ne znam doduse dal' je to bilo izvodljivo, ali znam da su cisto vunene T-Shirts nesto mnogo dobro, ima ih laksih od pamucnih...

Rusitm su se primili na tradiciju i zadrzali je do danas, a moda obaska... :) 

• +1 2
  • Hvala 1
Posted

Da, zanimljiva je istorija, reklo bi se obične majice фуфайке/тельняшке.

Приказ о введении новой формы подписал 19 августа 1874 года великий князь Константин Николаевич. Первые русские тельняшки описывались так: «Рубаха, вязанная из шерсти пополам с бумагою; цвет рубахи белый с синими поперечными полосами, отстоящими одна от другой на один вершок (44,45 мм). Ширина синих полос — четверть вершка… Вес рубахи полагается не менее 80 золотников…». Только в 1912 году ширина полос стала одинаковой, каждая по четверти вершка (11,11 мм). Одну половину ниток тельника должна составлять шерсть, другую — высококачественный хлопок[5].

Posted (edited)

Kupila sam neke binarne mindjuse jer su mi se dopale, i naopake su. 

Ovo stvarno ozbiljno pitam, da li salju neku poruku, ono binarni/nebinarni? Da ne odem u skolu sa njima :ohmy:.

Pomozite ako pratite trendove, moram da prozovem 

@Patty Lee :heart:

IMG_20240817_221204.jpg

Edited by Sandradjer
  • Haha 1
Posted (edited)

@Sandradjer Ma ne, non binary imaju sličan simbol kao male/female, ali nije krug i strelica/krst nego tipa… krug i cvetić, tako nešto. A ovo tvoje, kad bi se spojila ta dva, krug pa unutra horizontalna crta to ti je agender. Dakle, bezbedno je. Godspeed.

Edited by Patty Lee
  • +1 1
  • Hvala 1