jms_uk Posted June 30 Posted June 30 1 hour ago, namenski said: Dobijen razmenom od prolazeceg - Ukrajinca... Sta je Ukrajinac dobio u toj razmeni?
namenski Posted June 30 Posted June 30 9 minutes ago, jms_uk said: Sta je Ukrajinac dobio u toj razmeni? 3
Choda Posted July 30 Posted July 30 1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said: hvala kamali horris Kako radis offramp Solane, moze i na PM
bradilko Posted August 9 Posted August 9 pre 2 dana kupim one plazne nike papuce i vec mi napukne djon. dok sam hodao valda naletim na neravninu papuca se savije nekako izvana. ne znam trenutno bolje da napisem i vidim napukao djon. inace neudobne papuce, preuzak gornji sundjerasti deo iako imam uska stopala. vrcem se adidasu. a ove minje glupo da nesto smaram ali skola dobra a posebno sto mi nisu trebale jos jedne papuce. nosicu ih po kraju (100 m radijus), vrlo su cenjene medj komsilukom 🤣
slepa živana Posted August 20 Posted August 20 u knjižari vulkan kupila budilnik i dobila nedeljnik po ceni od 29 dinara. ako se kupi bilo šta preko 150 dinara dobija se nedeljnik za 29. na naslovnoj pop, pa može posle i da se urami za zid 3 1
slepa živana Posted August 20 Posted August 20 22 minutes ago, ToniAdams said: Pošto budilnjak? 1500 ima i bordo, možda trula višnja. prodavačica kaže, lep je, te boje je bio elvisov auto 1 2
Ras Posted August 20 Posted August 20 Zar se nije taj Nedeljnik ranije kupovao za dinar? Možda je prodavačica mislila na Elvisa Kurtovića? 2 1
makaronee Posted August 20 Posted August 20 Zna li mornar zašto je majica prugasta? Spoiler Navodno je tradicionalno satkana iz alterniranih traka svetlog pamuka i tamne vune, zbogradi toplote i luftiranja.
namenski Posted August 20 Posted August 20 9 minutes ago, makaronee said: Zna li mornar zašto je majica prugasta? Hide contents Navodno je tradicionalno satkana iz alterniranih traka svetlog pamuka i tamne vune, zbogradi toplote i luftiranja. Donekle Prugasta mornarska majica pripada kontinentalnoj pomorskoj tradiciji, rodjenitm mornari, Britanci nisu je upraznjavali. Inace joj je izvorni naziv Bretonka, Bretoniere, a zvanicno se rodila negde sredinom 19. veka kada je francuska RM propisala izgled, dimenzije, pa cak i broj pruga, obavezne duge rukave... Za mornare, obicne i podoficire... Zarad toga da se popravi vidjivost, omoguci lakse pronalazenje pade covek u more... Za tehnolosku stranu, mesavinu vune i pamuka nisam cuo, ne znam doduse dal' je to bilo izvodljivo, ali znam da su cisto vunene T-Shirts nesto mnogo dobro, ima ih laksih od pamucnih... Rusitm su se primili na tradiciju i zadrzali je do danas, a moda obaska... 2 1
makaronee Posted August 20 Posted August 20 Da, zanimljiva je istorija, reklo bi se obične majice фуфайке/тельняшке. Приказ о введении новой формы подписал 19 августа 1874 года великий князь Константин Николаевич. Первые русские тельняшки описывались так: «Рубаха, вязанная из шерсти пополам с бумагою; цвет рубахи белый с синими поперечными полосами, отстоящими одна от другой на один вершок (44,45 мм). Ширина синих полос — четверть вершка… Вес рубахи полагается не менее 80 золотников…». Только в 1912 году ширина полос стала одинаковой, каждая по четверти вершка (11,11 мм). Одну половину ниток тельника должна составлять шерсть, другую — высококачественный хлопок[5].
Sandradjer Posted August 20 Posted August 20 (edited) Kupila sam neke binarne mindjuse jer su mi se dopale, i naopake su. Ovo stvarno ozbiljno pitam, da li salju neku poruku, ono binarni/nebinarni? Da ne odem u skolu sa njima . Pomozite ako pratite trendove, moram da prozovem @Patty Lee Edited August 20 by Sandradjer 1
Patty Lee Posted August 20 Posted August 20 (edited) @Sandradjer Ma ne, non binary imaju sličan simbol kao male/female, ali nije krug i strelica/krst nego tipa… krug i cvetić, tako nešto. A ovo tvoje, kad bi se spojila ta dva, krug pa unutra horizontalna crta to ti je agender. Dakle, bezbedno je. Godspeed. Edited August 20 by Patty Lee 1 1
Recommended Posts