Jump to content

Sta ste pazarili ovih dana

Featured Replies

1 hour ago, namenski said:

Dobijen razmenom od prolazeceg - Ukrajinca... :D 

Sta je Ukrajinac dobio u toj razmeni? :)

9 minutes ago, jms_uk said:

Sta je Ukrajinac dobio u toj razmeni? :)

:blush:

• 5 weeks later...

hvala kamali horris

Screenshot_2024-07-30-14-10-13-098_com.android.chrome-edit.jpg

1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said:

hvala kamali horris

Screenshot_2024-07-30-14-10-13-098_com.android.chrome-edit.jpg

Kako radis offramp Solane, moze i na PM :happy:

• 2 weeks later...

pre 2 dana kupim one plazne nike papuce i vec mi napukne djon.

dok sam hodao valda naletim na neravninu papuca se savije nekako izvana. ne znam trenutno  bolje da napisem 

i vidim napukao djon. 

inace neudobne papuce, preuzak gornji sundjerasti deo iako imam uska stopala.

vrcem se adidasu. a ove minje glupo da nesto smaram ali skola dobra a posebno sto mi nisu trebale jos jedne  papuce.

nosicu ih po kraju (100 m radijus), vrlo su cenjene medj komsilukom 🤣

• 2 weeks later...

u knjižari vulkan kupila budilnik i dobila nedeljnik po ceni od 29 dinara. ako se kupi bilo šta preko 150 dinara dobija se nedeljnik za 29. na naslovnoj pop, pa može posle i da se urami za zid

10193735.png?format=webp&width=NaN&heigh

Pošto budilnjak?

22 minutes ago, ToniAdams said:

Pošto budilnjak?

1500

ima i bordo, možda trula višnja. prodavačica kaže, lep je, te boje je bio elvisov auto :D

Zar se nije taj Nedeljnik ranije kupovao za dinar?

Možda je prodavačica mislila na Elvisa Kurtovića?

Zna li mornar zašto je majica prugasta?

Spoiler

Navodno je tradicionalno satkana iz alterniranih traka svetlog pamuka i tamne vune, zbogradi toplote i luftiranja.

9 minutes ago, makaronee said:

Zna li mornar zašto je majica prugasta?

Hide contents

Navodno je tradicionalno satkana iz alterniranih traka svetlog pamuka i tamne vune, zbogradi toplote i luftiranja.

Donekle :) 

Prugasta mornarska majica pripada kontinentalnoj pomorskoj tradiciji, rodjenitm mornari, Britanci nisu je upraznjavali.

Inace joj je izvorni naziv Bretonka, Bretoniere, a zvanicno se rodila negde sredinom 19. veka kada je francuska RM propisala :D izgled, dimenzije, pa cak i broj pruga, obavezne duge rukave...  

Za mornare, obicne i podoficire...

Zarad toga da se popravi vidjivost, omoguci lakse pronalazenje pade covek u more...

Za tehnolosku stranu, mesavinu vune i pamuka nisam cuo, ne znam doduse dal' je to bilo izvodljivo, ali znam da su cisto vunene T-Shirts nesto mnogo dobro, ima ih laksih od pamucnih...

Rusitm su se primili na tradiciju i zadrzali je do danas, a moda obaska... :) 

Da, zanimljiva je istorija, reklo bi se obične majice фуфайке/тельняшке.

Приказ о введении новой формы подписал 19 августа 1874 года великий князь Константин Николаевич. Первые русские тельняшки описывались так: «Рубаха, вязанная из шерсти пополам с бумагою; цвет рубахи белый с синими поперечными полосами, отстоящими одна от другой на один вершок (44,45 мм). Ширина синих полос — четверть вершка… Вес рубахи полагается не менее 80 золотников…». Только в 1912 году ширина полос стала одинаковой, каждая по четверти вершка (11,11 мм). Одну половину ниток тельника должна составлять шерсть, другую — высококачественный хлопок[5].

Kupila sam neke binarne mindjuse jer su mi se dopale, i naopake su. 

Ovo stvarno ozbiljno pitam, da li salju neku poruku, ono binarni/nebinarni? Da ne odem u skolu sa njima :ohmy:.

Pomozite ako pratite trendove, moram da prozovem 

@Patty Lee :heart:

IMG_20240817_221204.jpg

Edited by Sandradjer

@Sandradjer Ma ne, non binary imaju sličan simbol kao male/female, ali nije krug i strelica/krst nego tipa… krug i cvetić, tako nešto. A ovo tvoje, kad bi se spojila ta dva, krug pa unutra horizontalna crta to ti je agender. Dakle, bezbedno je. Godspeed.

Edited by Patty Lee

Carica si @Patty Lee :heart: