Vam Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Hmm.. pretpostavljam da ove tekstove nisi video:Exposure to ETS during adult life increases risk of lung cancer in lifetime nonsmokers.This study suggests that ETS exposure may be a strong risk factor for lung cancer also in India, a country with low prevalence of smoking and, therefore, low rates of lung cancer Iskreno, duvanska industrija je sponzor vecine istrazivanja koja tvrde kako nema direktne veze izmedju pusenja (aktivnog ili pasivnog) i karcinoma.S druge strane, kancerogenih materija ima toliko u vodi, hrani, vazduhu, bukvalno svakom aspektu zivotne sredine, da zaista nema nacina da se utvrdi da je neko ko je fasovao karcinom pluca ili bilo koji drugi, boluje zato sto je sedeo do ortaka koji pusi ko turcin, ili zato sto zivi na 50 kilometara od Pancevacke azotare, ili mu dalekovod prolazi iznad gajbe...Okreni-obrni, opusti se i uzivaj :)
ion Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Još iskrenije, duvanska industrija je sponzor većine i jednih i drugih studija.2sale: hteo sam samo da ti (po)kažem da ima studija i sa jednim i sa drugim zaključcima, kad je tkzv.pasivno pušenje u pitanju, pa bi mogli da se fokusiramo na druge aspekte pušenja kao pojave i načina ponašanja, a da taj ostavimo po strani.
fliuku Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 http://misha.blog.rs/blog/misha/generalna/...orenom-prostoru
ion Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 (edited) I, šta sad?Ja treba opet da izvlačim Krugolinu ili nekog drugog, da odgovorim na tog "Mišu"? Edited November 8, 2009 by ion
fliuku Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 I, šta sad?Ja treba opet da izvlačim Krugolinu ili nekog drugog, da odgovorim na tog "Mišu"?hm...pa sad, da mešaš babe i žabe, u tome niko ne može da te spreči...
fliuku Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 (edited) I sve to zbog odsustva hedonizma??? O da, i to kakvog hedonizma, samo kad bi znao: "Dva sveta pravila su: ne uvlačite dim i kontrolišite vreme koliko cigaru držite u ustima. Što manje vremena, to bolje!" Još su cigare, kažu, manje štetne od cigareta...pa 'bem im ja takav hedonizam od kojeg treba još i da se strepi! Edited November 8, 2009 by fliuku
JozoMujica Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 pa 'bem im ja takav hedonizam od kojeg treba još i da se strepi!Ma kakva strepnja, samo opušteno.
Glorfindel Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 O da, i to kakvog hedonizma, samo kad bi znao: "Dva sveta pravila su: ne uvlačite dim i kontrolišite vreme koliko cigaru držite u ustima. Što manje vremena, to bolje!" Još su cigare, kažu, manje štetne od cigareta...pa 'bem im ja takav hedonizam od kojeg treba još i da se strepi!Ti si jedan nehedonista? Onda strepi.
salerokada Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 A ja, Glorfindelu? Meni nisi odgovorio? Osećam odsustvo pažnje! Ili si shvatio da si lupio u onom postu?
Glorfindel Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Shvatio sam da je nasa ljubav zabranjena. Tvoji navijaju za Zeljeznicar, moji za Sarajevo.
salerokada Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Shvatio sam da je nasa ljubav zabranjena. Tvoji navijaju za Zeljeznicar, moji za Sarajevo.
salerokada Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 Konačno rešenje: Elektronske cigarete postaju sve popularnijeAutor: Tanjug | Foto:Reuters | 18.11.2009. - 14:04Uz elektronsku poštu, elektronske knjige i elektronsku kupovinu, u poslednje vreme sve više Amerikanaca koristi i elektronske cigarete.Kažu, ne ugrožavaju zdravlje, ne zagađuju okolinu i ne podležu zabrani pušenja na javnim mestima.E-cigareta izgleda kao obična cigareta. To je metalna cevčica sa komorom u koju se stavlja tečni nikotin a ima i deo koji liči na filter.Kada pušač snažno povuče, baterija momentalno zagreje komoru sa nikotinom a zatim aktivira raspršivač i "zavisnik od duvana" može da uživa bez štetnih sastojaka kao što su katran, ugljen monoksid i stotine drugih. Stručnjaci ipak upozoravaju da je "nikotin nikotin", da izaziva zavisnost i da nema dokaza da su e-cigarete bezbedne jer nisu urađena klinička ispitivanja.
ion Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 To je samo još jedan u nizu poraza slabijeg i ugnjetenog, pre konačnog istrebljenja - pristajanje na surogat.
salerokada Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Surogat?!? Šta je tu surogat? Imaš nikotin? To je ono što izaziva zadovoljstvo i zbog čega ti voliš da pušiš?Nije problem u "surogatu" već u tvom mozgu koji odbija da prizna da nije u pravu i po svaku cenu se drži pogrešnog stava.
Glorfindel Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 I onda se pojavis ti i drzis se vog pogresnog stava, po svaku cenu.A nisi ni gledao Top listu nadrealista...Nego kako zdravlje u ovom vremenu magle i dima?
Recommended Posts