Eleniko Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 Just now, Svemir Zeka said: Ali imaš i pušačke delove. ma ko bi reko u tržnom centru
Svemir Zeka Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 Just now, Eleniko said: ma ko bi reko u tržnom centru Pa ok, i to su kafići. Što se mene tiče, ne idem ni u koje, osim leti u bašte ili po slavljima. Ako negde imam uopšte gušt da sednem, to su kafane. Inače sve ostalo 👎 1
adam Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 1 minute ago, Svemir Zeka said: Ali imaš i pušačke delove. koji su od nepusackih odvojeni vazduhom. 6
Mindaugas Žukauskas Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 Sad sam bio u nekom supermarketu u Banjaluci. Ima deo za kafiće i klopanje, purnja se naveliko. Ništa nije ograđeno naravno, u dimu uživaju i ovi što klopaju, i posetioci supermarketa međ rafovima. Krv ti jebem
Venom Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 Očekiv'o sam da do sad neko pita ko je za zabranu pušenja u javnoj kući #onokad si na sredovečnom forumu, a niko se ne ponaša kao proverbijalni teča sa slave
Svemir Zeka Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 (edited) 58 minutes ago, adam said: koji su od nepusackih odvojeni vazduhom. Nisu, odvojene su prostorije. Pa ne bih pisala, već je bilo o tome na topiku Edit. Ne mogu stvarno da se vrtim u krug, ima i lepših stvari od ove diskusije. Da mi je stalo, nego me zabole za kafiće: mogu sve da ih zatvore, što se mene tiče. A koga zanima, da, po tržnim centrima ima pun kurac tih kafea, koji me ič ne zanimaju, osim iznimno (da se dogovorim za neki posao). A za uživanje, da na miru™ popijem svoju™ kafu™, imam gajbu. Edited December 7, 2024 by Svemir Zeka
nenad Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 On 2. 12. 2024. at 18:41, Eleniko said: Ne lupetaj života ti, posle 50 strana medicinskih, civilizacijskih, društvenih i ekonomskih argumenata. Idi radi nešto korisnije, probaj sa recenzijom neke kafane sa škembićima. ovo sa skembicima je bila zajebancija, mada realno sa tim vasim argumentima bi se mogla zabraniti (skoro) svaka ljudska delatnost. zapenili ste oko pusenja, jer vam pusenje smeta, a svi ste uspesno izignorisali da je sporan nacin a ne krajnji rasplet.
adam Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 30 minutes ago, Svemir Zeka said: Nisu, odvojene su prostorije. Pa ne bih pisala, već je bilo o tome na topiku Edit. Ne mogu stvarno da se vrtim u krug, ima i lepših stvari od ove diskusije. Da mi je stalo, nego me zabole za kafiće: mogu sve da ih zatvore, što se mene tiče. A koga zanima, da, po tržnim centrima ima pun kurac tih kafea, koji me ič ne zanimaju, osim iznimno (da se dogovorim za neki posao). A za uživanje, da na miru™ popijem svoju™ kafu™, imam gajbu. nije mi bila namera da kritikujem tebe nego se nadovezao. zaista ne smatram tebe odgovornom za stanje pusackih i nepusackih zona u kaficima ili bilo gde drugde. moguce da je bilo diskusije na temi, nisam pazljivo citao, al znajuci situaciju na terenu ono sto napisah je norma. pusacke i nepusacke zone su uglavnom odvojene (ako uoste) nekim kao poluzidovima a u najboljem slucaju vratima koja su uglavnom otvorena posto i osoblje i musterije tuda spartaju. a ima i restorana u kojima stave piksle u jedan deo i kao pitaju na vratima da biras pa onda kako odmice vece skidaju i stavljaju piksle po potrebi.
nenad Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 4 minutes ago, adam said: nije mi bila namera da kritikujem tebe nego se nadovezao. zaista ne smatram tebe odgovornom za stanje pusackih i nepusackih zona u kaficima ili bilo gde drugde. moguce da je bilo diskusije na temi, nisam pazljivo citao, al znajuci situaciju na terenu ono sto napisah je norma. pusacke i nepusacke zone su uglavnom odvojene (ako uoste) nekim kao poluzidovima a u najboljem slucaju vratima koja su uglavnom otvorena posto i osoblje i musterije tuda spartaju. a ima i restorana u kojima stave piksle u jedan deo i kao pitaju na vratima da biras pa onda kako odmice vece skidaju i stavljaju piksle po potrebi. to svakako nema nikakvog smisla i tebi je mozda cudno jer dugo nisi ovde, ali to je klasican srpski nacin resavanja problema.
Lo Zingaro Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 Кафић у тржном центру је као пица из замрзивача у супермаркету или вожња гондолом у Лас Вегашкој Венецији. 1 2
Lo Zingaro Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 На сва три плезира бих радо одобрио пушење.
Svemir Zeka Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 23 minutes ago, adam said: nije mi bila namera da kritikujem tebe nego se nadovezao. zaista ne smatram tebe odgovornom za stanje pusackih i nepusackih zona u kaficima ili bilo gde drugde. moguce da je bilo diskusije na temi, nisam pazljivo citao, al znajuci situaciju na terenu ono sto napisah je norma. pusacke i nepusacke zone su uglavnom odvojene (ako uoste) nekim kao poluzidovima a u najboljem slucaju vratima koja su uglavnom otvorena posto i osoblje i musterije tuda spartaju. a ima i restorana u kojima stave piksle u jedan deo i kao pitaju na vratima da biras pa onda kako odmice vece skidaju i stavljaju piksle po potrebi. Bilo je priče o tome, pa sam se nadovezala da nije istina da ne postoje kafići - postoje, i odvojeno je fizičkom preprekom da se ne odeća dim. Tamo sam ja sedela kad mi je bilo potrebno (deo za nepušače). 14 minutes ago, Lo Zingaro said: Кафић у тржном центру је као пица из замрзивача у супермаркету или вожња гондолом у Лас Вегашкој Венецији. Važi. Kafić je kao pica iz zamrzivača. Kafana je već plezir. 1
Meduzalem Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 1 hour ago, Lo Zingaro said: Кафић у тржном центру је као пица из замрзивача у супермаркету или вожња гондолом у Лас Вегашкој Венецији. Klincima očigledno nije, pošto im je izlazak po šoping molovima iventtm. Slučajno i poznajem neke.
Meduzalem Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 (edited) Totalno je besmisleno odvajanje nepušačkog dela od pušačkog. Praviti bilo kakav zid, barijeru, je idiotizam per se jer se uvek oni drugitm stavljaju u diskriminisanu poziciju, ili bar tako izgleda. Jedino rešenje je totalna zabrana pušenja unutar objekta. Napolju može, čak i neka im se obezbedi prateći mobilijar tj. visoki stolovi sa nekim barskim stolicama (da se ne zadržavaju predugo), piksle itd. U Ženevi npr stvari tako funcionišu i sve je ok. Tada sam još bio pušač i bio sam u manjini, ako je suditi po sporadičnim izlascima na pljugu. ed: Dešava se kad je lepo vreme da pola kafane visi napolju. Izvinjonjo ako se već o tome pisalo, nisam baš čitao ceo topik. Edited December 7, 2024 by Meduzalem
Recommended Posts