Lo Zingaro Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 10 minutes ago, harper lee said: Ma, taj "argument" je oduvek bio besmislen. Svaki konobar nepusac da ga pitas da li bi pre radio kao konobar u pusackom lokalu i ubirao 200 evra baksisa na noc ili u nepusackom gde bi ubirao 50 dinara nedeljno potrcao bi nogama u dupe da radi u onom prvom. Ovo ti je na nivou onog Vucicevog ocu poginulog radnika "Nije vam sin radio na manekenskoj pisti vec u namenskoj industriji". 2 1
Mil@n Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 (edited) Ne mogu ljudi da dobace do toga da pušenje nije bilo kakva pojava koja treba da bude regulisana eto, 60-40% u korist većine već pojava koja je de facto loša po nebrojeno osnova i koju treba maksimalno suzbiti koliko je to moguće, naravno, u javnom prostoru, a svako neka se samozadovoljava u svoja 4 zida i/ili na mestima za tim predviđeno dok ih zakonom, barem se ja nadam, takvih mesta ne bude uopšte, opet, ponavljam, u javnom prostoru tj bilo gde gde posledice pušenja mogu da budu nametnute drugim licima. Ukoliko na nekom mestu zakonom nije regulisano pušenje, ne osuđujem tu pušače već institucije i loše regulatorne zakone, pušači će naravno da koriste svoje pravo ili barem manjak zabrane što je razumljivo. U tom slučaju takva mesta ću poštedeti svog prisustva ako mi baš toliko smeta. Ništa dobro od cigareta niko nema osim udovoljavanja sopstvenoj zavisnosti. I da, jedna od najgorih nuspojava (osim naravno zdravstvenih po konzumenta, direktnog i pasivnog) jeste taj odvratni smrad ali ok, sad barem znamo da ovde ima i onih koji vole da smrde pa im je to izgleda nepojmljivo da nekome smeta. Čak šta više, ima i stvari koje više smrde, pa zbog toga valjda ne smeta miris dima da nam smeta toliko. lol Edited December 2, 2024 by Mil@n 3
Mel Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Mislim, zastita na radu je ozbiljan argument. Ono sto je sad mnogo bolje takodje ko moze da implementira u lokalu - efikasna ventilacija. 1
Filozof manijak Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 1 hour ago, napadaj said: E bravo, konačno si primetio ono što ti svi pričamo od početka - ništa pametno ne može da se pročita i nauči iz tvojih postova na ovoj temi. Wrong, možeš naučiti kako koristiti retoriku i argumente u diskusiji (minus Harperov kratak fitilj i vređanje), čak iako se ne slažeš s njim ni po jednom pitanju. Ali lakše je svima da se pičkaraju ad hominem 3 1
harper lee Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 16 minutes ago, Mil@n said: Ne mogu ljudi da dobace do toga da pušenje nije bilo kakva pojava koja treba da bude regulisana eto, 60-40% u korist većine već pojava koja je de facto loša po nebrojeno osnova i koju treba maksimalno suzbiti koliko je to moguće, naravno, u javnom prostoru, a svako neka se samozadovoljava u svoja 4 zida i/ili na mestima za tim predviđeno dok ih zakonom, barem se ja nadam, takvih mesta ne bude uopšte, opet, ponavljam, u javnom prostoru tj bilo gde gde posledice pušenja mogu da budu nametnute drugim licima. Ukoliko na nekom mestu zakonom nije regulisano pušenje, ne osuđujem tu pušače već institucije i loše regulatorne zakone, pušači će naravno da koriste svoje pravo ili barem manjak zabrane što je razumljivo. U tom slučaju takva mesta ću poštedeti svog prisustva ako mi baš toliko smeta. Ništa dobro od cigareta niko nema osim udovoljavanja sopstvenoj zavisnosti. I da, jedna od najgorih nuspojava (osim naravno zdravstvenih po konzumenta, direktnog i pasivnog) jeste taj odvratni smrad ali ok, sad barem znamo da ovde ima i onih koji vole da smrde pa im je to izgleda nepojmljivo da nekome smeta. Čak šta više, ima i stvari koje više smrde, pa zbog toga valjda ne smeta miris dima da nam smeta toliko. lol Znamo, to je tacno. Dovoljno je da napisu post i odmah vidis koliko smrde i na sta smrde. 1
Dsnake Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 5 minutes ago, Mel said: Mislim, zastita na radu je ozbiljan argument. Ono sto je sad mnogo bolje takodje ko moze da implementira u lokalu - efikasna ventilacija. Pa to, zašto bi nekome smetali pušači ako se izloženost dimu svede na neku razumnu meru po radnike. Ali to uopšte ne zvuči kao tako jednostavan problem da bi se ovoliko žuči prosipalo i sveo na pitanje ličnih sloboda i ugrožavanja istih.
Svemir Zeka Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 1 hour ago, Eleniko said: objasnjenje je jednostavno, rec godine je brain rot https://n1info.rs/magazin/lifestyle/oksford-proglasio-rec-godine-za-2024/ Brein rot je limun koji rotira i peva "every day I'm shuffling" Moja deca valjda bolje znaju, gen Alfa.. Inače, u Zari imaju da se kupe odlični parfemi koji mirišu oporo, kao dim, i srećom sad ih ima, pa ih kupujem. Osim toga, kreme sa smiljem mirišu na pepeljaru. Sve moje kreme su sa smiljem. 1
Eleniko Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 bože dokle ove neke žene koje neće real thing nego da sve bude bezbedno. kupi najjeftiniju kremu bez mirisa, stavi unutra jedno 10 opušaka pa se maži po telu. po celom telu.
Svemir Zeka Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Ja ovo kupila u LOccitaneu, a smilje regeneriše kao ništa. Eliksir mladosti Offtopic Evo ti brain rot
harper lee Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 (edited) 47 minutes ago, braca said: Pa nisu baš iste te regulative. Još niko se nije pojavio da me pite gde mi je aparat za gašenje požara, gde je pomoćni izlaz, gde mi je pečat od sanitarne inspekcije da mi je kuhinja bezbedna za spremanje klope itd itd. Nisu, razlicite su zbog razlicitih priroda objekata, ali regulative postoje. Znas sta je najsmesnije u celoj ovoj prici. Sve ce se ovo zavrsiti onako kako sam napisao da bi izgledalo u mom svetu. Nece procenti (60-40) biti isti i zavisice od drzave do drzave, u zavisnosti od toga koliko je daleko otislo suzbijanje pusenja, ali ce princip biti taj. Vec sada u drzavama koje su pocele sa najrestriktivnijim mogucim zabranama imas razne klubove u kojima se dozvoljava pusenje i bice ih sve vise i u drugim zemljama. Obavljeno je ono sto se zelelo obaviti i sada ce stege polako poceti da popustaju. Ono sto niko od njih ne predvidja je sledeci korak, da ce procenti pusaca ponovo poceti polako da rastu i za 40-50 godina suocicemo se sa istim problemom koji smo imali osamdesetih kada je krenula kampanja protiv pusaca. Na makro planu se neki fenomeni ne mogu iskoreniti jer ocigledno postoji neka dublja psiholoska ili psihosocijalna potreba za njima, isto kao sto nismo uspeli da iskorenimo neke druge pojave koje bismo rado iskorenili kad bismo mogli. Na primer, kad smo vec kod glupih analogija, ubistvo se ne moze iskoreniti. Jedini nacin koji smo naucili da suzbijemo demonstracije tog fenomena su kaznjavanje, kreiranje socijalnih inhibicija kroz razne obrazovne i eticke programe i suzbijanje te "navike" na najminimalniju mogucu meru. Mrsomudjenja tipa "zasto ubijas, covece, zar ne vidis da je to stetno" su nefunkcionalna i glupa. Naravno da vecina ljudi vidi da je stetno ono sto je stetno ali vecina ljudi takodje ima svoju meru izmedju stetnosti fenomena i interesa ili "interesa" da taj fenomen upraznjava. Steta koja je ucinjena provociranjem ropskog dela prirode i nesposobnosti otpora propagandnoj manipulaciji kod vecine ljudi se nece moci ispraviti tako lako a, s obzirom na ono sto sam prethodno napisao, ta steta se moze opisati kao klanje vola zbog kila mesa. Mi jednostavno moramo da naucimo bolje tehnike inkorporiranja i svodjenja na meru fenomena u kojima odnos stete i koristi preferira prvu stranu jednacine, samopravednicka indignacija objektivno ne samo da nije dobra tehnika vec je i izuzetno opasna. Covek ne moze biti u pravu i svi ljudi su u pravu, koliko god ta izjava izgledala kontroverzno to je realnost u kojoj zivimo. A ta realnost onda izgleda onako kako izgleda onaj ko ima moci da svoje pravo nametne kao ekskluzivno. Edited December 2, 2024 by harper lee
harper lee Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 39 minutes ago, Lo Zingaro said: Ovo ti je na nivou onog Vucicevog ocu poginulog radnika "Nije vam sin radio na manekenskoj pisti vec u namenskoj industriji". Druze, istolerisacu ti jos jednom jer ocigledno imas problem da razumes ono sto citas ali nemoj ovo vise da radis.
Mil@n Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 17 minutes ago, harper lee said: Znamo, to je tacno. Dovoljno je da napisu post i odmah vidis koliko smrde i na sta smrde. Ala si mi rekao Najjači si u tim infantilnim adolescentskim nadgornjavanjima, posebnu draž tome daje to što si jedan od najstarijih i najpametnijih ljudi ovde, ali to nažalost tj očigledno ne daje imunitet na jadnost koja sve češće izbija iz tebe usled uglavnom nepotrebnih izliva frustracija i vređanja forumaša. p.s. uvek mirišem 1
harper lee Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Just now, Mil@n said: Ala si mi rekao Najjači si u tim infantilnim adolescentskim nadgornjavanjima, posebnu draž tome daje to što si jedan od najstarijih i najpametnijih ljudi ovde, ali to nažalost tj očigledno ne daje imunitet na jadnost koja sve češće izbija iz tebe usled uglavnom nepotrebnih izliva frustracija i vređanja forumaša. p.s. uvek mirišem Nisam te uopste ni pomenuo, samo usmeravam tvoju agresiju tamo odakle je i dosla kako bi bolje razumeo sta je pogresno u tome sto si napisao. Ne postoji bolji nacin da razumes vatru od toga da se na nju opeces.
Eleniko Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Just now, Mil@n said: Najjači si u tim infantilnim adolescentskim nadgornjavanjima, posebnu draž tome daje to što si jedan od najstarijih i najpametnijih ljudi ovde, ali to nažalost tj očigledno ne daje imunitet na jadnost koja sve češće izbija iz tebe usled uglavnom nepotrebnih izliva frustracija i vređanja forumaša. ovde ti je previše toga u koliziji jedno sa drugim, mada je očigledno šta je netačan iskaz bukvalno definicija zasenjivanja prostote i uvek sve isto, od kosova preko litijuma, od nato do ukrajine, od fkcz do kkcz
Mil@n Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Just now, Eleniko said: ovde ti je previše toga u koliziji jedno sa drugim, mada je očigledno šta je netačan iska Ne bih preterivao, harperov intelekt, analitičnost, opštu kulturu i informisanost ne može niko da ospori. No ljudski kvaliteti su mi uvek bili ispred svega, i glupo je što povremenim ovakvim ispadima stavlja znak pitanja ispred sopstvenih. No ako on nema problem sa tim, zašto bih ja, svako svojim postovima govori o sebi prvo, pa zatim o svemu drugom. 2 1
Recommended Posts