harper lee Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Just now, braca said: Pa hajde molim te objasni mi kako to izgleda kampanja protiv pušača ? Zabranjuju se pušači ? Kako ? Obeležavaju ih sa žutom zvezdom cigaretom ? Trpaju u zatvore/logore ? Streljaju ? Guše u gasnim komorama ? Kad već vičeš fašizam na sva usta... Obelezavaju se. Zabranjuje im se ucesce u javnom prostoru. Funkciju zute trake i gasnih komora vrse pusacke kabine i torovi (logori) za pusace. Jos uvek se ne streljaju ali nastavi da se nadas, mozda bude i toga. Vec vidim tvoj sledeci argument "ne zabranjuje im se, samo im je svuda osim u njihova cetiri zida zabranjeno da puse, to nije isto" na sta sam vec odgovorio mojom zeljom da sledeci put kad izadjes na ulicu stavis papirnu kesu na glavu da ne bi konsternirao druge kao sto pusaci konsterniraju tebe i tako to. To je stilska figura, ako te zanima, a ne uvreda i nema veze sa tvojim fizickim izgledom, poenta je da neko nekom uvek smeta i ugrozava ga ako mu se dopusti da svoj osecaj ugrozenosti kandiduje i uspostavi kao drustvenu normu. Takodje sam ti vec napisao da je to "boskoobradovic" argument iz rasprava o paradama ponosa. I on prdi o nekoj ugrozenosti, sebe, porodice, nacije ako nekoliko hiljada LGBT osoba izadje na ulicu da se proseta. To je taj nivo idiotluka i besmisla, samo je vas ideoloski prihvatljiv unutar vaseg poimanja ispravnog i pogresnog a njegov unutar njegovog poimanja ispravnog i pogresnog. Sve sam ja to vec napisao ali tebe ne zanima da citas i zakljucujes dalje od toga sto te trigeruje drugacije misljenje od tvog. Sto opet samo po sebi dovoljno govori o tvom zivotnom svetonazoru. Ako te ne zanima rasprava vec samo samopravednicko bulaznjenje nadji nekog drugog da se macujes s njim, meni su ideoloski fanatici veoma nisko na listi prioriteta kao sagovornici. Bilo da si u pitanju ti ili Bosko Obradovic.
harper lee Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 4 minutes ago, Greek Freak said: Au bre, pa ti si bas ljakse koji ne moze da se kontrolise. Ah, jos jedan koji se zali na manire u diskusiji, cistocu recnika i potrebu da se sagovornik ne vredja. Good job.
Greek Freak Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 1 minute ago, harper lee said: Ah, jos jedan koji se zali na manire u diskusiji, cistocu recnika i potrebu da se sagovornik ne vredja. Good job. Jes, kako da ne... Superiorni ja cu konstantno da nicimizazvano vredjam sagovornike, a onda kad mi kazu da sam zbog toga ljakse, docekam ih sa "ETO!". 🤣
harper lee Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 (edited) 27 minutes ago, Mel said: Ok, ti si otprilike u fazonu da bolnice i skole treba da budu sa zabranom pusenja, ali recimo klubovi ne? A restorani? Pre mi deluje da je linija vucena po principu kako je definisan javni prostor ili tako nesto, i generalno sa porastom regulacije kad se o zdravlju radi. Nije ovaj trend dosao iz Srbije mi smo ga cak i jako kasno poceli da usvajamo. Svi objekti javne namene osim ugostiteljskih objekata u privatnom vlasnistvu treba da budu i u Srbiji jesu predmet apsolutne zabrane pusenja, napisao sam to bar desetak puta. Privatni ugostiteljski objekti treba da budu izuzeti iz opste zabrane zato jer su privatni i sluze za provod i zabavu, nisu mesto na koje nuzno mora da se ide zbog neke socijalne potrebe ili obaveze. U njima zabrana pusenja treba da bude diskreciono pravo vlasnika lokala kao sto su diskreciono pravo vlasnika stanova. U Srbiji se pusi gde ne bi smelo po zakonu ali to je sasvim drugi par cipela i tice se elementarne kulture i drzavne kontrole sprovodjenja zakona. Za pocetak bi pre svega trebalo urediti tu oblast drakonskim kaznama za krsenje zabrane pusenja u javnim prostorima ali se ne mogu fundamentalna ljudska prava na slobodu izbora ugrozavati zbog degenerika koji nisu u stanju da kontrolisu svoje nagone. Edited December 2, 2024 by harper lee 1 2
harper lee Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 8 minutes ago, Greek Freak said: Jes, kako da ne... Superiorni ja cu konstantno da nicimizazvano vredjam sagovornike, a onda kad mi kazu da sam zbog toga ljakse, docekam ih sa "ETO!". 🤣 Ja najbolje obozavam kad se tako iz neke pripizdine pojavi neki nevaspitani retardinjo koji je jedva skupio hiljadu postova da mi objasni kakav sam ja covek ali nije u redu da zloupotrebljavas tu moju plemenitu osobinu.
Greek Freak Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Just now, harper lee said: Ja najbolje obozavam kad se tako iz neke pripizdine pojavi neki nevaspitani retardinjo koji je jedva skupio hiljadu postova da mi objasni kakav sam ja covek ali nije u redu da zloupotrebljavas tu moju plemenitu osobinu. Boze mili, sta ti sebi dozvoljavas i sta pises ovde... 🤣
harper lee Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Just now, Greek Freak said: Boze mili, sta ti sebi dozvoljavas i sta pises ovde... 🤣 Hajde malo prosetaj do VOX-a sa kojeg si dopuzao, kad vec nisi bio dovoljno pametan da tamo ostavis i svoje diskusione manire. Nemam ja previse zivaca za umisljene padobrance. Javi mi se ponovo kad predjes 10.000 postova.
braca Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 (edited) 19 minutes ago, harper lee said: Obelezavaju se. Zabranjuje im se ucesce u javnom prostoru. Funkciju zute trake i gasnih komora vrse pusacke kabine i torovi (logori) za pusace. Jos uvek se ne streljaju ali nastavi da se nadas, mozda bude i toga. Vec vidim tvoj sledeci argument "ne zabranjuje im se, samo im je svuda osim u njihova cetiri zida zabranjeno da puse, to nije isto" na sta sam vec odgovorio mojom zeljom da sledeci put kad izadjes na ulicu stavis papirnu kesu na glavu da ne bi konsternirao druge kao sto pusaci konsterniraju tebe i tako to. To je stilska figura, ako te zanima, a ne uvreda i nema veze sa tvojim fizickim izgledom, poenta je da neko nekom uvek smeta i ugrozava ga ako mu se dopusti da svoj osecaj ugrozenosti kandiduje i uspostavi kao drustvenu normu. Takodje sam ti vec napisao da je to "boskoobradovic" argument iz rasprava o paradama ponosa. I on prdi o nekoj ugrozenosti, sebe, porodice, nacije ako nekoliko hiljada LGBT osoba izadje na ulicu da se proseta. To je taj nivo idiotluka i besmisla, samo je vas ideoloski prihvatljiv unutar vaseg poimanja ispravnog i pogresnog a njegov unutar njegovog poimanja ispravnog i pogresnog. Sve sam ja to vec napisao ali tebe ne zanima da citas i zakljucujes dalje od toga sto te trigeruje drugacije misljenje od tvog. Sto opet samo po sebi dovoljno govori o tvom zivotnom svetonazoru. Ako te ne zanima rasprava vec samo samopravednicko bulaznjenje nadji nekog drugog da se macujes s njim, meni su ideoloski fanatici veoma nisko na listi prioriteta kao sagovornici. Bilo da si u pitanju ti ili Bosko Obradovic. Opet podvaljuješ svoj usmrdeli mućak. Niko se ne obeležava, na ulici ili bilo gde ne možeš razlikovati nepušača od pušača, osim ako naravno ima cigaretu u ustima. Znači slagao si za to. Ne zabranjuje se nikom nikakvo učešće, i to si slagao, pušači mogu da idu i učestvuju gde god hoće, kad god hoće, kao i svi drugi. Jedino što se od nas pušača traži je da izadjemo napolje ili u za to predvidjenu prostoriju, gde ne trujemo ljude koji to ne žele. Podvalu za Obradovića i LGBT neću da komentarišem. Edited December 2, 2024 by braca 4
Dsnake Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 5 minutes ago, harper lee said: Privatni ugostiteljski objekti treba da budu izuzeti iz opste zabrane zato jer su privatni i sluze za provod i zabavu, nisu mesto na koje nuzno mora da se ide zbog neke socijalne potrebe ili obaveze. U njima zabrana pusenja treba da bude diskreciono pravo vlasnika lokala kao sto su diskreciono pravo vlasnika stanova. Zar zdravlje radnika nije najveći problem u bilo kom zatvorenom prostoru u kome je dozvoljeno pušenje? 2
harper lee Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Just now, braca said: Opet podvaljuješ svoj usmrdeli mućak. Niko se ne obeležava, na ulici ili bilo gde ne možeš razlikovati nepušača od pušača, osim ako naravno ima cigaretu u ustima. Znači slagao si za to. Ne zabranjuje se nikom nikakvo učešće, i to si slagao, pušači mogu da idu i učestvuju gde god hoće, kad god hoće, kao i svi drugi. Jedino što se od nas pušača traži je da izadjemo napolje ili u za to predvidjenu prostoriju, gde ne trujemo ljude koji to ne žele. 0 Podvalu za Obradovića i LGBT neću da komentarišem. Ti bas nista ne razumes. Uzgred, meni je ovde objasnjeno da pusaca itekako mozes razlikovati jer smrdi kao tvor i zasmrdjuje okolinu ali mozda tebi samo ne radi culo mirisa.
braca Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 5 minutes ago, harper lee said: Svi objekti javne namene osim ugostiteljskih objekata u privatnom vlasnistvu treba da budu i u Srbiji jesu predmet apsolutne zabrane pusenja, napisao sam to bar desetak puta. Privatni ugostiteljski objekti treba da budu izuzeti iz opste zabrane zato jer su privatni i sluze za provod i zabavu, nisu mesto na koje nuzno mora da se ide zbog neke socijalne potrebe ili obaveze. U njima zabrana pusenja treba da bude diskreciono pravo vlasnika lokala kao sto su diskreciono pravo vlasnika stanova. U Srbiji se pusi gde ne bi smelo po zakonu ali to je sasvim drugi par cipela i tice se elementarne kulture i drzavne kontrole sprovodjenja zakona. Za pocetak bi pre svega trebalo urediti tu oblast drakonskim kaznama za krsenje zabrane pusenja u javnim prostorima ali se ne mogu fundamentalna ljudska prava na slobodu izbora ugrozavati zbog degenerika koji nisu u stanju da kontrolisu svoje nagone. Pa nije baš isto privatan stan i privatan ili javan (ugostiteljski) objekat koji prima publiku. Ima još gomila zakona i pravila koje ugostitelji i svi koji primaju publiku moraju da poštuju, kao što su sanitarne, bezbednosne, protivpožarne i ostale regulative.
harper lee Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Just now, Dsnake said: Zar zdravlje radnika nije najveći problem u bilo kom zatvorenom prostoru u kome je dozvoljeno pušenje? Ma, taj "argument" je oduvek bio besmislen. Svaki konobar nepusac da ga pitas da li bi pre radio kao konobar u pusackom lokalu i ubirao 200 evra baksisa na noc ili u nepusackom gde bi ubirao 50 dinara nedeljno potrcao bi nogama u dupe da radi u onom prvom. U svetu u kojem ja zivim bilo bi 60% nepusackih i 40% pusackih lokala pa bi svako imao izbor i gde hoce da izadje i gde hoce da radi ali to sam samo ja. Uz opstu zabranu pusenja u svim drugim zatvorenim prostorima za manje od desetak godina bi procenat pusaca pao toliko da se ovim ne bismo uopste bavili. Nije ovde pusenje ili nepusenje tema vec nacin na koji se obracunavamo s ljudima koji imaju tu naviku, nacin koji uz nasu veselu podrsku ima elemente progona i pratece histerije. To i o pusacima i o nepusacima govori vise od bilo cega drugog.
Greek Freak Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 1 minute ago, harper lee said: Hajde malo prosetaj do VOX-a sa kojeg si dopuzao, kad vec nisi bio dovoljno pametan da tamo ostavis i svoje diskusione manire. Nemam ja previse zivaca za umisljene padobrance. Javi mi se ponovo kad predjes 10.000 postova. Ja sam ponosni clan PPPa nekih 15ak godina. Ovo mesto je za mene oaza normalnosti, bilo i ostace, uprkos malobrojnim izuzetno nevaspitanim sagovornicima kao sto si (ocigledno) ti. Ali pazi ovo, ja tebi da se javim kad... 🤣 Prosvetiteljski sindrom i verbalna dijareja, match made in heaven. 3
harper lee Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 1 minute ago, braca said: Pa nije baš isto privatan stan i privatan ili javan (ugostiteljski) objekat koji prima publiku. Ima još gomila zakona i pravila koje ugostitelji i svi koji primaju publiku moraju da poštuju, kao što su sanitarne, bezbednosne, protivpožarne i ostale regulative. Ne znam gde ti stanujes ali i privatni stanovi u zajednickim stambenim objektima itekako moraju da postuju sanitarne, bezbednosne i protivpozarne regulative.
braca Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 3 minutes ago, harper lee said: Ne znam gde ti stanujes ali i privatni stanovi u zajednickim stambenim objektima itekako moraju da postuju sanitarne, bezbednosne i protivpozarne regulative. Pa nisu baš iste te regulative. Još niko se nije pojavio da me pite gde mi je aparat za gašenje požara, gde je pomoćni izlaz, gde mi je pečat od sanitarne inspekcije da mi je kuhinja bezbedna za spremanje klope itd itd.
Recommended Posts