Jump to content
IGNORED

www.zastitaumestozabrane.com

salerokada

Recommended Posts

Posted
56 minutes ago, Lena said:

teško da će neki roditelj da im kaže možeš i preda mnom :unsure:

Govore, još im i kupuju. 

Posted
2 hours ago, Eleniko said:

najbolji su mi ti koji dođu da jedu i

Joj bre, pa to je za u pauzama, ako se sedi duže. Ako samo jedeš i odeš, ok.

Posted
2 hours ago, JozoMujica said:

Iako me nikakva zabrana ne dotiče jer pušim 7-8 motanih cigareta dnevno uglavnom kod kuće, eventualno ako odem kod nekog da posedim, u drugim slučajevima i ne nosim duvan sa sobom, zabavlja me kad neko sedne u džipčinu od 2000 kubika i žali se kako ga drugi truju duvanom, ili živi u smogogradu (bilo kom) i smeta mu smrad duvana, hoće čist vazduh. :lolol:

Zato sto to kod vecine tih "ekologa" uopste nema veze sa zagadjenjem i zdravljem vec sa licnim komforom i isterivanjem svog, dovoljno je da prodjes kroz argumentaciju i sve ce ti biti jasno. Dosli smo do tacke kad vise ne mozes da objasnis coveku kako, zasto i po koliko osnova je pogresna recenica "ja necu jer meni smeta, drzava d'uradi nesto".

No, vidim da su Ameri prebacili nekoliko strateskih bombardera u Finsku tako da cu samo zlurado da se cerim kad ova zalutala civilizacija krene da gori u plamenu pre nego sto se i sam pretvorim u pepeo. Izgleda da je zaista doslo vreme za reset. Zali boze dece i nevinih ljudi ali da valjamo s mozgom ne bismo ni dosli u ovakvu opasnost da sjebemo sve sto smo mukotrpno gradili generacijama i vekovima.

• +1 1
Posted
17 minutes ago, Svemir Zeka said:

Govore, još im i kupuju. 

Verujem da ima i toga, ali na mom uzorku nije dominantno.

Znam mamu koja je otišla do kioska pored škole gde je dete kupilo vejp i umalo nije izvukla lika kroz ono prozorče, zapretila da će ih tužiti ako mu to prodaju opet. Ne znam šta je uradila detetu, ali od tada nije viđen da puši.

• Wub 1
Posted
10 minutes ago, harper lee said:

Zato sto to kod vecine tih "ekologa" uopste nema veze sa zagadjenjem i zdravljem vec sa licnim komforom i isterivanjem svog, dovoljno je da prodjes kroz argumentaciju i sve ce ti biti jasno. Dosli smo do tacke kad vise ne mozes da objasnis coveku kako, zasto i po koliko osnova je pogresna recenica "ja necu jer meni smeta, drzava d'uradi nesto".

No, vidim da su Ameri prebacili nekoliko strateskih bombardera u Finsku tako da cu samo zlurado da se cerim kad ova zalutala civilizacija krene da gori u plamenu pre nego sto se i sam pretvorim u pepeo. Izgleda da je zaista doslo vreme za reset. Zali boze dece i nevinih ljudi ali da valjamo s mozgom ne bismo ni dosli u ovakvu opasnost da sjebemo sve sto smo mukotrpno gradili generacijama i vekovima.

Cekaj, tema oko regulisanja duvanskog dima u javnom prostoru te je preterala preko ivice da pises kako je i ovo dokaz vise da je vreme za reset tj  za ono cega sve svi plasimo da ce ovo sa Rusijom i USA da predje u veci globalni sukob?

Pa mislim stvarno...

• +1 1
  • Haha 2
Posted
42 minutes ago, Svemir Zeka said:

Govore, još im i kupuju. 

vejp i kondomi

samo da je bezbedno

• Haha 1
Posted

“You can't be careful on a skateboard.”
Stephen King, It

Posted
4 minutes ago, Mel said:

Cekaj, tema oko regulisanja duvanskog dima u javnom prostoru te je preterala preko ivice da pises kako je i ovo dokaz vise da je vreme za reset tj  za ono cega sve svi plasimo da ce ovo sa Rusijom i USA da predje u veci globalni sukob?

Pa mislim stvarno...

Ne radi se tu uopste o regulisanju duvanskog dima vec o nacinima i manirima socijalne interakcije i regulacije. Ja sam inace pristalica stroge regulacije koriscenja cigareta u javnom prostoru do te mere da bih cak zabranio pusenje na ulici, narocito kod ljudi u pokretu. Ne postoji gori efekat duvanskog dima od onog koji te zapahne dok ti je povecana razmena kiseonika u plucima usled fizickog naprezanja.

Ono sto me zastrasuje je tip argumentacije kojom se brani sopstveni stav koji u sustini i nije stav vec nakljukanost mozga besmislenim propagandnim trikovima, kao i kupovina cigle s laznim prioritetima i podmetnutim drustvenim kampanjama ciji je smisao pasivizacija javnosti oko sustinski vaznih pitanja za buducnost covecanstva. Ne zagovaram ja reset jer mu se nadam, samo mislim da je izvestan jer je ljudsko bice regresiralo u homo idioticusa. Mobilizacija oko zabrane pusenja za mene je odlican dokaz toga. Mi nismo slucajno u ozbiljnoj opasnosti od nuklearnog rata, ocigledno je da postoji nesto u saobracaju prema politickim elitama sto nase ucesce u javnim poslovima cini irelevantnim jer smo ga se dobrovoljno odrekli. Ja tako gledam i na ovih 12 godina Vuciceve vlasti na koju pristajemo a sve vreme cokcemo i cudimo se na sta pristajemo.

Naravno da sve sto sam nabrojao nema direktne veze sa kampanjom protiv pusaca, nisam bas toliki bukvalista, ali je po mom misljenju ta kampanja odlican primer na kojem se sve te regresivne promene mogu detektovati u stavovima, nacinu argumentacije, odnosu prema predmetu rasprave i slicno.

• -1 2
Posted

ovo su šokovi  :laugh:

a sam inace pristalica stroge regulacije koriscenja cigareta u javnom prostoru do te mere da bih cak zabranio pusenje na ulici, narocito kod ljudi u pokretu. 

Posted
2 minutes ago, napadaj said:

9cb88k.jpg

Vidis kako razumes. Za tvoju informaciju, "domino efekat" je legitiman fenomen u psihologiji, socijalnoj psihologiji i sociologiji.

Ipak, razumeo si samo delimicno ali od koga je dovoljno je, nisam govorio o domino efektu vec o detekciji elemenata sistema komunikacije koji se pojavljuje unutar ovog konkretnog obrasca. Dakle, desetka za pokusaj vica, kec kao vrata za razumevanje. Pao si, vidimo se u sledecem roku.

• Wub 1
Posted
8 minutes ago, harper lee said:

Ne radi se tu uopste o regulisanju duvanskog dima vec o nacinima i manirima socijalne interakcije i regulacije. Ja sam inace pristalica stroge regulacije koriscenja cigareta u javnom prostoru do te mere da bih cak zabranio pusenje na ulici, narocito kod ljudi u pokretu. Ne postoji gori efekat duvanskog dima od onog koji te zapahne dok ti je povecana razmena kiseonika u plucima usled fizickog naprezanja.

Ono sto me zastrasuje je tip argumentacije kojom se brani sopstveni stav koji u sustini i nije stav vec nakljukanost mozga besmislenim propagandnim trikovima, kao i kupovina cigle s laznim prioritetima i podmetnutim drustvenim kampanjama ciji je smisao pasivizacija javnosti oko sustinski vaznih pitanja za buducnost covecanstva. Ne zagovaram ja reset jer mu se nadam, samo mislim da je izvestan jer je ljudsko bice regresiralo u homo idioticusa. Mobilizacija oko zabrane pusenja za mene je odlican dokaz toga. Mi nismo slucajno u ozbiljnoj opasnosti od nuklearnog rata, ocigledno je da postoji nesto u saobracaju prema politickim elitama sto nase ucesce u javnim poslovima cini irelevantnim jer smo ga se dobrovoljno odrekli. Ja tako gledam i na ovih 12 godina Vuciceve vlasti na koju pristajemo a sve vreme cokcemo i cudimo se na sta pristajemo.

Naravno da sve sto sam nabrojao nema direktne veze sa kampanjom protiv pusaca, nisam bas toliki bukvalista, ali je po mom misljenju ta kampanja odlican primer na kojem se sve te regresivne promene mogu detektovati u stavovima, nacinu argumentacije, odnosu prema predmetu rasprave i slicno.

Ok, priznajem da nisam bas prepazljivo iscitala sve ovo ali sam stekla utisak da smatras ovu zabranu ili pokusaj zabrane u SR preteranim mesanjem drzave u zivot.

Inace jako sam lepu recenicu oko ovog nemesanja u javne poslove u Srbiji skoro videla u nekoj knjizi, nemam je pri ruci ali stavljam mental note da slikam pa okacim kasnije danas. Donekle se moze primeniti na ovo sve sto gledamo oko nas, ne mislim naravno samo na SR.

Posted
1 minute ago, Mel said:

Ok, priznajem da nisam bas prepazljivo iscitala sve ovo ali sam stekla utisak da smatras ovu zabranu ili pokusaj zabrane u SR preteranim mesanjem drzave u zivot.

Čovek uopšte ne piše o ovom, ne kapiram kako si stekla takav utisak.

• Haha 1
Posted
7 minutes ago, Filozof manijak said:

Čovek uopšte ne piše o ovom, ne kapiram kako si stekla takav utisak.

Negde je napisao bas po ovom pitanju. Ako nije on onda je neko drugi, ali ne vidim da se u diskusiju mesao bilo ko drugi ko bi se bavio tom tematikom. Naravno, citat ne mogu da nadjem, kao sto najcesce ne mogu. Panta rei. Alea iacta est.

• +1 1