Svemir Zeka Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 @Tsai Priča se o zdravstvenom osiguranju. Evo da dodam i ja, da se uvede ograničenje točenja alkohola. Čaša piva ili pola doze viskija, i obavezno merenje alkohola u krvi. Može da me ubije na pešačkom prelazu, recimo, tako mi šteti 2
harper lee Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 1 minute ago, Tsai said: kad uneses secere i ulja u sebe stetis drugima oko sebe tacno kako? Covek je konkretno odgovarao na tezu o nejednakom odredjivanju nivoa zdravstvenog osiguranja u zavisnosti od svesnog izlaganja faktorima rizika, nema potrebe za ovakvim upadicama.
Tsai Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 2 minutes ago, Svemir Zeka said: @Tsai Priča se o zdravstvenom osiguranju. Evo da dodam i ja, da se uvede ograničenje točenja alkohola. Čaša piva ili pola doze viskija, i obavezno merenje alkohola u krvi. Može da me ubije na pešačkom prelazu, recimo, tako mi šteti za voznju u pijanom stanju se slazem, preblage su kazne za to 3
nenad Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 1 minute ago, Tsai said: kad uneses secere i ulja u sebe stetis drugima oko sebe tacno kako? ugrozavas svoje zdravlje i opterecujes sistem zdravstvene zastite, neuporedivo vise nego pusaci. 1
Milošica Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Daj bar da se ne zajebavamo u osporavanju uzročno-posledične veze sa kancerom. Kažem kao neko ko nema problem da bude u okruženju sa pušačima. 1 2
Eleniko Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 reakcija na unošenje šećera i ulja je potpuno individualna stvar, ne dovodi tako jednoznačno i izvesno teškim bolestima kao pušenje. postoje ljudi čiji je metabolizam otporan na lipide i ugljene hidrate, takvih čak nije malo. ali ako to može da pomogne da se bolest koju neumitno zaradi 80-90 posto pušača iskoreni tako što će se udariti na kupovnu moć pušača, ja sam i za to.
harper lee Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Polako dolazimo u fazu rasprave u kojoj mudraci objasnjavaju da je pusenje stetno za pusace. Sokiran sam tom tezom. 2
Shan Jan Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Imam samo jednog druga koji je pusac ali on je najdivniji covek kome ne pada na pamet da truje ljude oko sebe. Ovi pusaci koje bole kurac za druge... ispisam im se po faci. To bar ne izaziva rak a moze i da se opera posle, ako ti toliko smeta miris. 2 1
Tsai Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 1 minute ago, nenad said: ugrozavas svoje zdravlje i opterecujes sistem zdravstvene zastite, neuporedivo vise nego pusaci. pa sad dal je neuporedivo vise to nisam siguran. pusaci sjebavaju i ljude oko sebe
braca Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 7 minutes ago, harper lee said: A evo ga i uobicajeni manir sa drustvenih mreza da se slepo veruje da niko nece da klikne na link. A u abstraktu koji se guglao da bi se poentiralo vec u sledecoj recenici pise ovo: Clinically evident lung cancers have multiple genetic and epigenetic abnormalities. pa ovo: Chronic inflammation, which is known to promote cancer, may result both from smoking and from genetic abnormalities. zatim ovo: The pulmonary diseases that are associated with the greatest risk for lung cancer are characterized by abundant and deregulated inflammation. Pulmonary disorders such as chronic obstructive pulmonary disease (COPD)/emphysema are characterized by profound abnormalities in inflammatory and fibrotic pathways. Da li ti zaista mislis da nesto ovako jeftino moze da ti prodje u diskusiji sa mnom? Procitaj ponovo : Compared with nonsmokers, smokers have as much as a 30-fold increased risk of developing cancer. Rizik se povećava 30 puta !! Hej, nije tri ni pet nego trideset puta. Ali ti izgledaš deset godina mladje, rek’o ti Turčin… 1 1
Svemir Zeka Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 1 minute ago, nenad said: ugrozavas svoje zdravlje i opterecujes sistem zdravstvene zastite, neuporedivo vise nego pusaci. Ovo je potpuno tačno, moram da se složim s Nenadom I kao neko ko ima takvu situaciju, tvrdim svesno da imam više zdravstvenih problema jedući, nego što sam imala dimeći.
Lo Zingaro Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 1 minute ago, Svemir Zeka said: Ovo je potpuno tačno, moram da se složim s Nenadom I kao neko ko ima takvu situaciju, tvrdim svesno da imam više zdravstvenih problema jedući, nego što sam imala dimeći. Ja ja ja ja….. Zakljucavaj topik. Prelazimo na ravnozemljasku teoriju. Lakse se izboriti. 1 2
nenad Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 1 minute ago, Eleniko said: reakcija na unošenje šećera i ulja je potpuno individualna stvar, ne dovodi tako jednoznačno i izvesno teškim bolestima kao pušenje. postoje ljudi čiji je metabolizam otporan na lipide i ugljene hidrate, takvih čak nije malo. ali ako to može da pomogne da se bolest koju neumitno zaradi 80-90 posto pušača iskoreni tako što će se udariti na kupovnu moć pušača, ja sam i za to. jel sad stvarno treba ozbiljno da raspravljamo o tome da li je prekomerna tezina stetnija od pusenja? 1
Milošica Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 A šta mislite o unošenju pola litre vinjaka dnevno? 1 1
Shan Jan Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Kakve veze ima sto je nesto drugo nezdravo? 1
Recommended Posts