Jump to content
IGNORED

www.zastitaumestozabrane.com

salerokada

Recommended Posts

Posted
Just now, braca said:

Pa niko ne traži zabranu pušača (kako bi se to uopšte izvelo? Smrtna kazna za pušače ?), nego samo da pušači ne truju ljude oko sebe… 

P.S. Pušač sam

Pusaci u lokalima za pusace truju samo druge pusace koji vec dobrovoljno truju sami sebe. Ne postoje nikakve misteriozne zrtve pasivnog pusenja u pusackim lokalima koje umiru u gomilama, to su najobicnije fantazije.

• +1 4
Posted
9 minutes ago, harper lee said:

Ti i jos nekoliko tebi slicnih. Za sve ovo vreme nisam cuo nijedan argument za zabranu pusenja, zato sam cuo gomilu za zabranu pusaca.

ovo je sad već direktno laganje i podmetanje, nemoj to da radiš, umeš ti bolje.

• +1 2
Posted
7 minutes ago, harper lee said:

Tacno. Privatna radnja u privatnom prostoru ili javnom prostoru u privatnom vlasnistvu. Zbog debila koji voze pijani niko ne zabranjuje sve vozace, niti je zabranio voznju svuda i uvek.

Samo je zabranjeno, svuda i uvek, da se vozi pod uticajem alkohola. A tako bi trebalo i da se, svuda i uvek gde to bilo koga ugrožava ili mu prosto smeta, zabrani i pušenje. 

• +1 3
Posted
1 minute ago, aram said:

Samo je zabranjeno, svuda i uvek, da se vozi pod uticajem alkohola. A tako bi trebalo i da se, svuda i uvek gde to bilo koga ugrožava ili mu prosto smeta, zabrani i pušenje. 

kako lokal u kome je pusenje dozvoljeno bilo koga ugrozava? 

• +1 3
Posted
Just now, aram said:

ovo je sad već direktno laganje i podmetanje, nemoj to da radiš, umeš ti bolje.

Batali me s tim patronizirajucim budalastinama, odavno znas da to kod mene ne prolazi. Nisi ti arbitar u diskusiji, ako imas neko misljenje slobodan si da ga izneses ali ako zelis da lupas sakom o sto slobodan si da istupis iz diskusije. Ja svoja misljenja iznosim logicko konsekventno, detaljno i i opsirno, ocekujem i od onih koji se sa mnom ne slazu da ucine isto. Smajlije i one-linere ne tretiram kao doprinos diskusiji.

• Haha 1
Posted
3 minutes ago, aram said:

Ovo je analogija pogresna po toliko osnova da me mrzi i da je rasclanjujem. Dobro nisi poentirao i da je ubistvo nozem zabranjeno jer ugrozava one koji su ubijeni.

• Haha 1
Posted
1 minute ago, harper lee said:

Batali me s tim patronizirajucim budalastinama, odavno znas da to kod mene ne prolazi. Nisi ti arbitar u diskusiji, ako imas neko misljenje slobodan si da ga izneses ali ako zelis da lupas sakom o sto slobodan si da istupis iz diskusije. Ja svoja misljenja iznosim logicko konsekventno, detaljno i i opsirno, ocekujem i od onih koji se sa mnom ne slazu da ucine isto. Smajlije i one-linere ne tretiram kao doprinos diskusiji.

Nimalo ti ne patroniziram, samo tvrdim da lažeš i podmećeš. A svoje mišljenje možeš da izneseš i bez upotrebe kvalifikacija tipa retardi, debili, idioti i slično. Što se tiče mišljenja, ne pada mi na pamet da arbitriram bilo šta, odrasli smo ljudi, ali što se tiče direktnih vređanja trebalo bi, to mi poso...

• +1 1
Posted
6 minutes ago, nenad said:

kako lokal u kome je pusenje dozvoljeno bilo koga ugrozava? 

a kako lokal u kome je pušenje zabranjeno bilo koga ugrožava?

• Haha 2
Posted
2 minutes ago, aram said:

Arame, budi brat pa se vrati na pocetak diskusije pre nego sto nastavis da se blamiras, malo je bezveze da uleces u raspravu u njen kasni sat i da i tebi, po jubilarni deseti put mora da se objasnjava o cemu je rasprava. Rasprava je o tome da li pored nepusackih treba da postoje i jasno oznaceni pusacki ugostiteljski lokali ako to vlasnik zeli i kakav je profil ljudi koji smatraju da to ne sme da se desi. Niko ne zagovara nicije pravo da s cigareetom udje u tvoju spavacu sobu i duva ti dim u lice iz ciste zajebancije.

• +1 2
Posted
3 hours ago, Lo Zingaro said:

U Srbiji se ladno pusi na onkologiji. Ne bas na intenzivnoj nezi ali par metara dalje na zatvorenom stepenistu/hodniku jer je vani previshe hladno jbg.

Ali da zanemarimo zdravstvene trivije. Opstepoznato je da se ljudski nos privikne na sopstveni smrad nakon odredjenog vremena. Dal kad si namazan govnima, dal kad si upio sav duvanski dim ovog sveta. U cemu je problem sto neko ne zeli da bude razmazan tudjim govnima svaki put kad udje u neki javni zatvoreni prostor?

Ne vladaju ovde radikali ovako dugo samo zahvaljujuci Pinku. Ima nesto i do ljudi i osnovnog postovanja prema zajednici ali bogami i prema sebi samima.

E hvala ti. Sustina. Koju ne moze 100 kvaziintelektualnih samozivih svirokurc carsafa da pomeri ni za inch. 

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
2 minutes ago, Greek Freak said:

Harpere, pusi bre.

Slobodno.

Hvala na dozvoli. Cenim to.

Posted
6 minutes ago, aram said:

to niko ne tvrdi. ne znam kako ne vidis razliku izmedju zabrane pusenja u svim lokalima i davanja opcije vlasniku da bira da li ce njegov lokal biti pusacki ili ne.

Posted
1 minute ago, harper lee said:

Arame, budi brat pa se vrati na pocetak diskusije pre nego sto nastavis da se blamiras, malo je bezveze da uleces u raspravu u njen kasni sat i da i tebi, po jubilarni deseti put mora da se objasnjava o cemu je rasprava. Rasprava je o tome da li pored nepusackih treba da postoje i jasno oznaceni pusacki ugostiteljski lokali ako to vlasnik zeli i kakav je profil ljudi koji smatraju da to ne sme da se desi. Niko ne zagovara nicije pravo da s cigareetom udje u tvoju spavacu sobu i duva ti dim u lice iz ciste zajebancije.

ne, rasprava je o tome da li je potrebno da se pušenje zabrani u svim ugostiteljskim objektima, pa da se vlasnici, ukoliko to žele i spremni su da ispune određene uslove, opredele da li da u njihovim lokalima bude i dalje dozvoljeno pušenje.
prošao sam ovu raspravu već više puta, kod zabrane u Italiji i kod zabrane u Nemačkoj. u obe zemlje je ostavljena mogućnost da se lokal registruje kao "klub ljubitelja tratinčica", pa da osnivači kluba odluče da li se puši u klubu ili ne, s tim da svako ko želi da uđe mora da popuni i potpiše pristupnicu klubu. u Italiji je to uradilo između 10 i 15% lokala, u milionskom Kelnu 2-3, u mnogo manjem Diseldorfu desetak, najviše oni kojima su Japanci redovna klijentela. e sad, to je trebalo svake godine ponovo organizovati, prijavljivati i slično, a pošto su videli da nikom od onih koji su se odlučili da budu nepušački nije pao promet, svi su batalili.

• Hvala 3
Posted
2 minutes ago, harper lee said:

Ovo je analogija pogresna po toliko osnova da me mrzi i da je rasclanjujem. Dobro nisi poentirao i da je ubistvo nozem zabranjeno jer ugrozava one koji su ubijeni.

Imam ja bolju analogiju. Zabrana pušenja je nepoštena koliko i zabrana pušenja. Samo ne duvana, nego nečeg drugog. To u Srbiji ne možeš ni u 4 zida legalno, jer je ... društvo... odlučilo da je to neprihvatljivo, jer je na ovaj ili onaj način štetno. Kad se gleda tako, ispada da je društvo oduvek regulisalo poželjne i nepoželjne fenomene, a manje se bavilo načelnim pravima. 

Ja sam lično protiv bilo kakvih zabrana, što se mene tiče ljudi pored mene mogu da duvaju lepak ili da se bodu u venu, njihova stvar. Dobro, ne moraju da duvaju lepak, to smrdi još gore od cigara. Ali sam objektivno jedan od vrlo retkih s tim stavom, većina ostalih će da podvuče crtu kod svog poroka (šta god bio porok), jer to "nije isto".

• +1 3