Jump to content
IGNORED

www.zastitaumestozabrane.com

salerokada

Recommended Posts

Posted

Odlični argumenti o tome da nepušači ugrožavaju pušače, u rangu onog da jagnje uzbodno muti vodu vuku.

Vrlo je jednostavno - pušači emituju dim u svom okruženju, pa njih i treba ograničavati u tome, a ne terati druge ljude da im se prilagođavaju.

• +1 5
  • Hvala 2
Posted
3 hours ago, braca said:

A šta mislite o zaposlenima u tim prostorijama koji moraju da provedu ceo radni dan tu i “uživaju” u dimu ? 

Ima i firmi gde je pušenje skroz zabranjeno, nije dozvoljeno na pauzi izaći van kruga fabrike. 8 sati bez cigare, vejpa i šta već. Odluka direktora, koji se nije mnogo obazirao na otvoreno gunđanje radnika. Bio je u fazonu - kome se ne sviđa, nek ide negde drugde, baš kao i radnici ili gosti u kafićima. Naravno, niko nije dao otkaz (samo) zbog toga. Ljudi su ili trpeli ili su se krili i kršili zabranu, svesni posledica.

Malo je bolje kad je dozvoljeno izaći, ali obavezno da se otkuca kad izlazi i ulazi, da se ne bi računalo kao radno vreme. To ljudi prihvataju bez problema.

• +1 1
Posted (edited)

jeste, baš moralna policija, ništa drugo. ae bre.

nepušač sam ceo život ali mi cigare nikada nisu smetale jer sam odrastao sa roditeljima koji su bili na 3 /majka/ odnosno 2 /otac/ kutije. imao sam fazu u životu kada sam na proganjanje pušača gledao kao na diskriminaciju i bio u fazonu da ih treba zaštititi.

onda mi se desilo da sam sticajem nekih poslova koje sam radio ušao u vode duvanske industrije, upoznao postulate posla i shvatio šta se dešava. ukratko, sve što mislite za strani faktor u vezi vučića, ovde faktorišite sa nekoliko x-eva. totalna kontrola ne samo tržišta nego i svih sektora koji se direktno odnose na njih i njihov profit. pobeda na srpskom tržištu koje se sa turskim trenutno jedino aktivno, uglavnom nizom dozvoljenih prevara suprostavlja globalnom putu sa kog nema povratka - zabrani pušenja. čak su i grci, nekada član ove zlatne trojke, posustali u pružanju otpora. moji ortaci sa ostrva šokiirani kad dođu u beograd, prvi komentar - kao atina pre 20 godina.

inače - bukvalno sve zakone u vezi duvana u srbiji su metodom korupcije pisali službenici filip morisa /malboro/, britiš amerikan tobako /laki strajk/ i japan tobako intenešenel /vinston/ kao glavni igrači ovde. ako nešto serendate za litijum, bor, ziđin itd, pa ništa, ovo vam je sličan primer - masovno zagađivanje i trovanje u službi mafije jedne industrije koja je kao dala niz ustupaka pre svega vezano za ograničenje reklamiranja duvanskih proizvoda ali nijedan vezano za prodaju i konzumaciju, i to upisala u zakone.

duvan treba dozvoliti samo u privatnom prostoru - tu ne mislim na mesta okupljanja više ljudi. cigar barovi, okej može, ali sa striktno ograničenim brojem istih po jedinici mere, tipa 1 kapaciteta 50 pušača na 100,000 stanovnika, sa high-end ventilacijom i filterima koji garantuju da se napolje ne izbacuje otrov iz puštačkih pluća, inače će srbin opet da nađe način kako da zajebe vek, kao što su to dobili mogućnošću da biraju da li će im lokal biti za pušače ili ne. nema pušenje na ulici pošto nije privatni prostor, komunalna policija izvolte za početak 10,000 rsd za upaljen cigar. zabrana proizvodnje duvana u srbiji barem za domaće tržište, uvećanje carina i akciza na uvoz tako da se cena pakle cigara izjednači sa najvišom cenom na zapadu. 20e paklo kao u londonu, daj 3 boksa. malo sutra.

sa ovim iznešenim, zalažem se za kompletnu legalizaciju svih ljudskih delatnosti na uživanju ili samouništenju, kako god se uzme i gleda. doping u sportu, nesmetan pristup class a droge tržištu. svačega sam se nagledao u životu i nijedan pametnjaković me ne može ubediti da je moje nedobrovoljno udisanje duvanskog dima zdravije od kontrolisane narkomanije /kvalitetna roba, higijensko konzumiranje/. pozdravio vas keith richards.

inače, bukvalno svi bugari sa mog ostrva sa kojima sam ikada razgovarao dobili su i bonus pitanje zašto koji kurac dolaze u beograd i šta im se ovde sviđa i kao papagaji odgovaraju -

abe batko, belgrad poubav grad, razrešeno pušene navsjakude vo serbia. nee kato vo bulgaria.

Edited by Eleniko
  • +1 6
  • Haha 1
  • Hvala 2
Posted
Just now, uini said:

klubovi, kafane, restorani su u teoriji namenjeni svima, medjutim, postoji makar nekoliko aspekata & faktora na osnovu kojih se odlucujes da li ides u xy klub, restoran, kafanu, da sad ne nabrajam, mislim da je ocigledno.

u tom smislu, zabrana/dozvola pusenja je tek jos jedan faktor koji ti pomaze da se odlucis da li ces pohoditi to mesto ili jok.

mogucnosti je bezbroj, sto kazu ( :

Tolerisanje oblaka smrdljive dimčine u velikom broju lokala solidno sužava izbor, tako da mogućnosti ne da nije bezbroj nego postaju prilično limitirane.

8 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ne, upravo zato što drugi brinu o tome šta ja napišem o jelu nakon izložene anamneze, drugi su ti koji se ovde brinu o svačijem zdravlju

Ja evo vala uopšte ne brinem, tvoje telo tvoje jelo cepaj rokaj šta god hoćeš. Al da meni purnjaš u facu tu bih već videla problem.

• +1 1
  • Hvala 2
Posted (edited)
21 minutes ago, harper lee said:

Kafici i pabovi nisu isto sto i aerodromi, bioskopi i pozorista. Nice try.

Ne slažem se, u ovom kontekstu potpuno je isto. 

Edited by red star forever
Posted
3 minutes ago, Leia said:

Tolerisanje oblaka smrdljive dimčine u velikom broju lokala solidno sužava izbor, tako da mogućnosti ne da nije bezbroj nego postaju prilično limitirane.

Ja evo vala uopšte ne brinem, tvoje telo tvoje jelo cepaj rokaj šta god hoćeš. Al da meni purnjaš u facu tu bih već videla problem.

Ja ti neću nikad purnjati u facu, za to ne brini. 

• Haha 1
Posted
7 minutes ago, harper lee said:

Prvo, ti bi zaista morala da pocnes da citas tudje postove pre nego sto se latis tastature.

Drugo, ko napise nesto ovako kao sto je ovo sto sam boldovao zaista ne bi smeo da se buni kad ga neko nazove fasistom. Mada je fasista za takve ljude preveliki kompliment, fasisti obicno imaju u glavi tu drljavu fasisticku ideologiju.

Joj bre Harper kako smaraš… jeste vala sve go fašista gde god je pušenje zabranjeno u svim zatvorenim prostorima

To prosto nije odluka koju treba prepustati vlasnicima lokala, realno danas ovo više ne bi trebalo ni da bude tema 

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

inače ovima iz duvanske industrije kao i sledbenicima ako ništa drugo ne nedostaje srama i blama

BAT ima slogan - we fight for smokeless world.

verovatno proizvodnjom vinstona i LM u vranju, da ga jebem.

• Haha 4
Posted
9 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ja ti neću nikad purnjati u facu, za to ne brini. 

:lolol:

Ubih se od brige, ne pitaj :fantom:

Pričam generalno, ako nije bilo očigledno…

Posted
1 minute ago, Leia said:

:lolol:

Ubih se od brige, ne pitaj :fantom:

Pričam generalno, ako nije bilo očigledno…

Ma, meni se obraćaš, zato tebi pišem, inače me baš briga za tebe, šta ćeš kako ćeš.

A ne čitaš dobro. 

Ne zagovaram da iko ikoga guši. 

Nedostaje vam razumevanja pročitanog, jbg.

Posted
2 minutes ago, Eleniko said:

inače ovima iz duvanske industrije kao i sledbenicima ako ništa drugo ne nedostaje srama i blama

BAT ima slogan - we fight for smokeless world.

verovatno proizvodnjom vinstona i LM u vranju, da ga jebem.

zadnjih dana po youtube iskače reklama, sa sloganima ake ne pušiš ne počinji, ako pušiš prestani, ako ne možeš da prestaneš da pušiš pređi na električne ili kako se već zovu bem li ga, muštikle :D

Posted
2 minutes ago, Svemir Zeka said:

Excuse Me Wow GIF by Mashable

Posted
3 minutes ago, gone fishing said:

zadnjih dana po youtube iskače reklama, sa sloganima ake ne pušiš ne počinji, ako pušiš prestani, ako ne možeš da prestaneš da pušiš pređi na električne ili kako se već zovu bem li ga, muštikle :D

bukvalno misle da su zajebali vek

https://www.asmokelessworld.com/gb/en

pogle kategoriju 5

Posted
Just now, Svemir Zeka said:

Ma, meni se obraćaš, zato tebi pišem, inače me baš briga za tebe, šta ćeš kako ćeš.

A ne čitaš dobro. 

Nedostaje vam razumevanja pročitanog, jbg.

Pa ne, zapravo si se ti meni obratila referišući na nekakvo prigovaranje i moralisanje oko tvoje dijete, čime se ja lično definitivno nikad ne bih bavila.

Slažem se da je bezveze, i sama imam manir da obilato nahranim govnima svakog ko mi toplo savetuje da bih mogla da se ugojim koju kilu.

Ali ne znam samo kako uklapaš u isti koncept i tolerisanje dima i to da niko nikog ne guši, malo mi te dve stvari deluju u koliziji al ajde :lolol:

• +1 1