dragance Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Kad su Irska i Francuska uspele (iz dva pokušaja) da zabrane pušenje u zatvorenim prostorima - a niko nije verovao da će biti moguće - može i Srbija. Da vidiš kako pabovi ulažu u pokrivene bašte sa grejanjem i zaklonim i naprave ih solidnim mestom za ćaskanje sa potpunim strancima, a nekada (u stvari često) padne i muvanje. Ne kažem, kada sam u Srbiji ili u nekom lokalu u Americi gde se sme pušiti unutra, iskoristim. Ali u restoranu mi je baš wtf. Na kraju, odeća i kosa smrde. 4
Heaviside Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 1 hour ago, garmonbozia said: Najveći problem je gde god da odeš vratiš se kući kao da si se valjao u pepelu cigareta. Odmah sve mora na pranje, zajebi. Pritom, postoji razlog zašto je to maltene svuda zabranjeno u zatvorenom prostoru sem u Srbiji, a to nije zato što smo bastion slobode. Pa precizno je identifikovan da ne kažem raskrinkan taj razlog - neo-porobljavanje koje od od ljudi pravi automate. To je povezano sa trendom čestog posećivanja teretana koje je opet povezano sa mlohavin kitama i mozgovima. Može tu lepa paralela između nepušača i vegana da se povuče. Naravno to su sve fašisti i jadnici koji žive bedne živote. btw, ja pušim tompuse redovno, žvaćem nikotinske žvake svakodnevno i pušim cigarete kad se uroljam i generalno mi ne smeta mnogo duvanski dim i nama koji se zalažemo za to da lokali tipa cigar barova budu dozvoljeni ovakva proseravanja odmažu više nego najzagriženiji protivnici pušenja. 1 1
JozoMujica Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 6 minutes ago, dragance said: Da vidiš kako pabovi ulažu u pokrivene bašte sa grejanjem i zaklonim Drugim rečima pretvaraju ih u zatvoreni prostor.
dragance Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 5 minutes ago, JozoMujica said: Drugim rečima pretvaraju ih u zatvoreni prostor. Pa ne - moraš imati otvorene dve strane minimum.
Svemir Zeka Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 10 hours ago, harper lee said: Shvatio sam jos u vreme korone da je ovo forum starih i zivotom uplasenih ljudi Ti si najveći car ovog i svih prošlih foruma ikad 8 hours ago, harper lee said: bivsi pusaci koji su "doziveli prosvetljenje Takvi po pravilu, nakon nekoliko godina ili par decenija ribanja mozga drugima, počnu ponovo da puše 5 hours ago, uini said: ja ne vidim koliziju u tim harperovim stavovima Naravno da nema kolizije. Prosto, u zatvorenim prostorima tog tipa svako kulturan, pušač, pred decom, u tuđim stanovima, u liftovima 😱, ne puši. Zabraniti i na ulici pušenje i insistirati na tome, je drugo. Meni ponekad zasmrdi dim kad sam se napirlitala i to je moj viši nivo arogancije i izdrkavanja, ali sam svesna da se od toga apsolutno sigurno neću razboleti, na otvorenom. Neću se razboleti i ako sedim par večeri u zadimljenoj kafani, iako mi to smeta. Mislim svisnuti neću. Ponekad i sama pušim, ali zavisnik nisam petnaest godina. Nikakav zavisnik. Sviđa mi se ova harperova izjava o strahu od života, koju malo malo, neko manifestuje. Većina. Dotle da moralna policija trči za tvojim postovima i gleda da li si od dijete posustao na mesec dana iako imaš dijabetes, ili kihneš dva puta i već postane drama, ili ne odeš kod lekara iste večeri i već si neodgovoran i tako dalje. Tolika doza potrebe za kontrolom svakog mogućeg trenutka u životnom veku organizma koji nam je dat je komična. 1 1 1 1
booyaka Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Znam mnogo pušača pored kojih je život prošao, a i obrnute slučajeve - nepušače koji su živeli život punim plućima, nije to obavezno povezano. 4
eumeswil Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 6 hours ago, Leia said: Imam neki deja svadj feeling, da sam se već ranije svadjala sa Harperom na istu temu tako da ne dužim… I meni ova gnusnost ogadi svaki zimski boravak u Srbiji tako da se za socijalizaciju uglavnom rukovodim ovom mapom Super mapa, hvala. 1 1
harper lee Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 6 hours ago, red star forever said: @harper lee, sam si rekao ključnu stvar To je to, ako imaš svoju kuću, stan, možda čak i Klub Pušača. Ali obični lokali, kafići, pabovi, aerodromi, željezničke stanice, sportske dvorane, bioskopi, pozorišta, tržni centri itd - su javna mjesta i tu bi svi trebali imati pravo da im niko ne ugrožava zdravlje. Kafici i pabovi nisu isto sto i aerodromi, bioskopi i pozorista. Nice try. 2
Leia Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 21 minutes ago, Svemir Zeka said: Sviđa mi se ova harperova izjava o strahu od života, koju malo malo, neko manifestuje. Većina. Dotle da moralna policija trči za tvojim postovima i gleda da li si od dijete posustao na mesec dana iako imaš dijabetes, ili kihneš dva puta i već postane drama, ili ne odeš kod lekara iste večeri i već si neodgovoran i tako dalje. Tolika doza potrebe za kontrolom svakog mogućeg trenutka u životnom veku organizma koji nam je dat je komična. Ne znam zašto onda Harper i ti brinete o tudjem strahu od života, taman i da jeste tako a ne banalna relativizacija i učitavanje. Poenta je da nus produkte svojih navika namećeš drugima u prostoru koji je namenjen svima, a glavni problem je što zabrana nije regulisana zakonom nego se ostavlja na ”odluku” vlasnicima lokala koje živo zabole da se time uopšte bave ako im ne ugrožava biznis. 4 1
Filozof manijak Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Meni smeta prisustvo drugih ljudi u bilo kom prostoru, pa trpim, šta ću 2 4
harper lee Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 3 hours ago, braca said: A šta mislite o zaposlenima u tim prostorijama koji moraju da provedu ceo radni dan tu i “uživaju” u dimu ? A stigao je i ovaj kvazi argument, ocigledno je kasna faza rasprave kad svi ovi iz kategorije "ja, moje, meni, moje, meni, ja, moje, meni, ja" izduse sa drugim glupavim "argumentima". 3
uini Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 1 minute ago, Leia said: Poenta je da nus produkte svojih navika namećeš drugima u prostoru koji je namenjen svima, a glavni problem je što zabrana nije regulisana zakonom nego se ostavlja na ”odluku” vlasnicima lokala koje živo zabole da se time uopšte bave.. klubovi, kafane, restorani su u teoriji namenjeni svima, medjutim, postoji makar nekoliko aspekata & faktora na osnovu kojih se odlucujes da li ides u xy klub, restoran, kafanu, da sad ne nabrajam, mislim da je ocigledno. u tom smislu, zabrana/dozvola pusenja je tek jos jedan faktor koji ti pomaze da se odlucis da li ces pohoditi to mesto ili jok. mogucnosti je bezbroj, sto kazu ( : 3
Svemir Zeka Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 (edited) 5 minutes ago, Leia said: Ne znam zašto onda Harper i ti brinete o tudjem strahu od života, taman i da jeste tako a ne banalna relativizacija i učitavanje. Poenta je da nus produkte svojih navika namećeš drugima u prostoru koji je namenjen svima, a glavni problem je što zabrana nije regulisana zakonom nego se ostavlja na ”odluku” vlasnicima lokala koje živo zabole da se time uopšte bave ako im ne ugrožava biznis. Ne, upravo zato što drugi brinu o tome šta ja napišem o jelu nakon izložene anamneze, drugi su ti koji se ovde brinu o svačijem zdravlju Problem je što ljudi nikako ne mogu da rezonuju sem crno belog Edited December 1, 2024 by Svemir Zeka 1
Svemir Zeka Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Za paklice u EU, savet: kupiš one s trudnicama, to te ionako ne zanima, uzmeš iz paklice s pokvarenim zubima i prebaciš u ovu trudnicu, nije više strašan prizor 1
harper lee Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 6 minutes ago, Leia said: Ne znam zašto onda Harper i ti brinete o tudjem strahu od života, taman i da jeste tako a ne banalna relativizacija i učitavanje. Poenta je da nus produkte svojih navika namećeš drugima u prostoru koji je namenjen svima, a glavni problem je što zabrana nije regulisana zakonom nego se ostavlja na ”odluku” vlasnicima lokala koje živo zabole da se time uopšte bave ako im ne ugrožava biznis. Prvo, ti bi zaista morala da pocnes da citas tudje postove pre nego sto se latis tastature. Drugo, ko napise nesto ovako kao sto je ovo sto sam boldovao zaista ne bi smeo da se buni kad ga neko nazove fasistom. Mada je fasista za takve ljude preveliki kompliment, fasisti obicno imaju u glavi tu drljavu fasisticku ideologiju.
Recommended Posts