Jump to content
IGNORED

www.zastitaumestozabrane.com/

salerokada

Recommended Posts

Posted

Što je OK.

Naravno da kao nepušač želiš nezadimljen prostor svuda i uvek.

Samo su argumenti, onako...

njah, nisam se ni bavila argumentima, posto nemam zelju za jalovom raspravom. zapravo ne znam ni sto sam se ukljucivala, kada nisam prethodnih 5 god, nisam trebala ni sad.

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

226

• harper lee

195

• salerokada

191

• ion

186

Posted

ja pusim ali mi ne smetaju zabrane. tako pusim manje.

Posted

njah, nisam se ni bavila argumentima, posto nemam zelju za jalovom raspravom. zapravo ne znam ni sto sam se ukljucivala, kada nisam prethodnih 5 god, nisam trebala ni sad.

Ih pa nemoj da si tako na kraj srca™.

Pričamo.

Što da se ne čuje i jedno i drugo.

Jeste da slušam svaki dan, ali ne smeta. :)

Posted

ja pusim ali mi ne smetaju zabrane. tako pusim manje.

Isto. Ali mislim da mesta namenjena da se ljudi truju alkoholom i dokonim pricama treba postedeti zabrana. Uopste me ne interesuju medicinski argumenti, ovde radi druga vrsta sentimenta.

Posted

truju alkoholom

nemoguce :o

oni samo pune kasu pedeveom i akcizom <_<

Posted

Isto. Ali mislim da mesta namenjena da se ljudi truju alkoholom i dokonim pricama treba postedeti zabrana. Uopste me ne interesuju medicinski argumenti, ovde radi druga vrsta sentimenta.

+1

Posted

Ostaviti mogućnost "gazdi" da sam odabere.

Zajebano je to što obično najbolje bude tamo gde su pušači.

Jednostavno smo zanimljiviji. :fantom:

Posted

Licno nemam problem sa tim, ali jako je zagusljivo i u najobicnijim regularnim kaficima.

Posted

Ostaviti mogućnost "gazdi" da sam odabere.

Zajebano je to što obično najbolje bude tamo gde su pušači.

Jednostavno smo zanimljiviji. :fantom:

:lolol:

naravno da gazda treba da bira. a mislim da bi trebalo da radnici koji rade u takvom okruzenju imaju dodatne beneficije, nasuprot Fontelefonovom lancu dokazivanja koji se sastoji od jedne karike - ipak bih bio oprezan prema pasivnom pusenju.

Posted (edited)

Licno nemam problem sa tim, ali jako je zagusljivo i u najobicnijim regularnim kaficima.

e, tu dolaze na red propisi o ventilaciji i tako dalje. 

dacu ti primer, goth klub Underworld ispod Vukovog spomenika. on je u stanici metroa™, bez prirodne ventilacije. do pre par godina tamo nije moglo da se dise od dima. a onda su gazde ugradile mocne sisteme za izvlacenje kuznog vazduha i sada je odlicno provetreno.

ko hoce da radi, treba i da ulaze.

a one birtije najobicnije, moje u kraju, sa kariranim stolnjacima, gde se okupljaju lokalne ekipe, taksisti, stari alkosi sa cudnim pricama...pa zabrana bi ih ubila. tamo se ide da se duvani, da se pobegne od kuce i da se pije rakija. nemamo jos mnogo takvih mesta, a puno znace za duh zajednice. nije sve ni u fizickom zdravlju, postoji i nevidljive niti koje nas vezuju i koje se ne mogu seci sekirom a da ne ostetis i tkivo kolektiva.

Edited by Грешни Василије
Posted

e, tu dolaze na red propisi o ventilaciji i tako dalje. 

dacu ti primer, goth klub Underworld ispod Vukovog spomenika. on je u stanici metroa™, bez prirodne ventilacije. do pre par godina tamo nije moglo da se dise od dima. a onda su gazde ugradile mocne sisteme za izvlacenje kuznog vazduha i sada je odlicno provetreno.

ko hoce da radi, treba i da ulaze.

To je tacno, pre nekog vremena sam bila na svadbi od nekoliko stotina ljudi, nova ventilacija, iako je pola ljudi pusilo skoro da nije mogao da se namirise dim.

Posted

:lolol:

naravno da gazda treba da bira. a mislim da bi trebalo da radnici koji rade u takvom okruzenju imaju dodatne beneficije, nasuprot Fontelefonovom lancu dokazivanja koji se sastoji od jedne karike - ipak bih bio oprezan prema pasivnom pusenju.

Onako laički, koliko pasivno pušenje u ugostiteljskim objektima može ugroziti nečije zdravlje?

Meščini nikako.

Posted

da kafana bez tog smeka nije kafana ne treba ni trositi reci. 

Posted

Onako laički, koliko pasivno pušenje u ugostiteljskim objektima može ugroziti nečije zdravlje?

Meščini nikako.

ako radis 8 sati i neprestano udises taj dim, verovatno postoji rizik za radnika....

a sto se gosta tice, ako toliko vremena provodi u kafani, on ima vece probleme od duvana.

Posted

@wall

pa dobro onda. meni je glavni argument za zabranu pusenja to sto se tako smanjuje broj pusaca. mislim da bi cak i vecina pusaca vise volela da nikad nisu poceli da puse, i da bi vecina pusaca vise volela da njihova deca ne puse. od kako je poceo push za zabranama cigareta, u razvijenim zemljama se procenat pusaca spustio sa 50% na manje od 15%. ne vidim sto to ne bi moglo i u srbiji. tako da gledam na to kao na neku vrstu ulaganja u buducnost.

a stojim pri argumentu da svako ima pravo da radi u okruzenju bez duvanskog dima, pa makar bio bedni konobar. pogotovo u srbiji, gde ima toliko posla da covek ima da bira, dal ce da radi u kafani, ili u kancelariji.