fonTelefon Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 a koliko statistichki pushacha dobije rak pluca? jel ima neki zvanichan podatak? svetski okvirni, kod nas sigurno nema (pitam zato shto ne znam, pa me zanima, a ne da uznemiravam nepushache i pasivne pushache -_-) oni samo od raka pluca i umiru. jedino ako ne umru od srca. cekaj margarin nije zabranjen u srbiji?
rajka Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 U svim vecim objektima ima nepusacki deo nemoj da se pravis blesava ako se pusi u jednom uglavnom ne dopire do drugog dela. ja nisam pusac anyway. pa rekla sam i ja da ima i da je nepusacki deo u istoj sobi kao pusacki. da dim ne dopire do drugog dela otvorene sobe, ne znam sta da ti kazem na to. da pustimo po strani zakone fizike, ako ne osecas da dopire, i ne osecas da smrdis posle kratkog boravka u takvom restoranu, to je zato sto i ne znas kako izgleda ziveti bez izlaganja duvanskom dimu. nisam ni ja znala dok sam zivela u srbiji. jednostavno je toliko sveprisutan da ljudi ni ne znaju da moze i drugacije.
Mil@n Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Svi stavovi pušača su samo posledica zavisnosti koja vam pomućuje zdrav razum pa ne vidite šta sebi zapravo radite (ili vidite ali vas briga jer je, jbg, lep osećaj, šta li), još bi da lepo i na miru i nas ostale svakodnevno i svuda izvrdavate tom sranjetu.Postoje neke stvari u vezi cigara koje su činjenice: - smrde - štetno je za zdravlje - ostavlja tragove smrada kako na odeći, koži, da ne govorim u stanovima gde se lepi za bukvalno sve. - i mogu da nabrajam do sutra I vi bi svesno da mi to sve strpimo samo zato što vi pušači ste se eto navukli jer niste imali pametnija posla nego da trošite 150, 200 dinara dnevno od 30ak tisuća plate da smrdite i da se trujete... I kao da ništa gore navedeno nije dovoljno da barem razmislite da batalite to đubre, već i dalje trošite basnoslovne (za ove prilike) količine novca i pri tom insistirate da mi koji smo došli u isti lokal sa vama trpimo sve to? Hvala lepo. Drugim rečima, radite šta god, zabrane pušenja su jedna od 0,02% pametnih stvari koje je iznedrio domaći zakon. I zabranio bih apsolutno svuda gde postoji mogućnost da bilo koje drugo ili treće lice to trpi ukoliko nije na to pristalo. Jebote, ko je smislio cigaru taj je car. Mislim da ne postoji ništa gluplje i štetnije na šta ljudi troše pare u toj količini i zastupljenosti.
burekdzija Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 da li ti statisticki razlikujes ziveti sa nekim i popiti pice u kafani? Da. rak je jedina ozbiljna bolest koja opravdava zabranu Ne slazem se. mani me price o deci pusaca to je najgori trik da se ljudi PLASE ali ta deca ne sede u kafanama dugo. znaci vlast nema pravo da brani pusenje ako ne zabrani roditeljima. Sad razumem tvoju pricu: nisi pusac, vec se boris protiv upliva drzave u pravo pojedinca da pusi. Da li sam u pravu? Ako da, onda ne bih dalje raspravljao na tu temu, posto sam misljenja da drzava sme i treba nesto sto dokazano (ovo neces sporiti) stvara zavisnost i ubija, a meni i vecini drugih nepusaca strahovito smeta tj. smrdi (hvala ti btw na konstruktivnom tipu za kupanje), da skloni sa ulice i iz kafane. A necu dalje da raspravljam jer onda sledi prica o duvanskoj industriji, porezima koje drzava na istu ubira, licemerju svih strana itd itd. I zahvaljujem ti se na ovom clanku (bez ironije), nesto novo sam danas saznao. Tema me je interesovala samo sa medicinskog stanovista.
fonTelefon Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 pa rekla sam i ja da ima i da je nepusacki deo u istoj sobi kao pusacki. da dim ne dopire do drugog dela otvorene sobe, ne znam sta da ti kazem na to. da pustimo po strani zakone fizike, ako ne osecas da dopire, i ne osecas da smrdis posle kratkog boravka u takvom restoranu, to je zato sto i ne znas kako izgleda ziveti bez izlaganja duvanskom dimu. nisam ni ja znala dok sam zivela u srbiji. jednostavno je toliko sveprisutan da ljudi ni ne znaju da moze i drugacije. to sve govori da imas samo ozbiljan napade paranoje koja napada emigrante. em je zabrana pusenja u EU relativno nova i nije primenjena jos u celosti. manijak u gradu gde sam ziveo je zabranio pusenje i u parkovima.
rajka Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 to sve govori da imas samo ozbiljan napade paranoje koja napada emigrante. em je zabrana pusenja u EU relativno nova i nije primenjena jos u celosti. manijak u gradu gde sam ziveo je zabranio pusenje i u parkovima. da to to govori. delightful si sagovornik, ali te vise ne bih zadrzavala.
fonTelefon Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Da. Ne slazem se. Sad razumem tvoju pricu: nisi pusac, vec se boris protiv upliva drzave u pravo pojedinca da pusi. Da li sam u pravu? Ako da, onda ne bih dalje raspravljao na tu temu, posto sam misljenja da drzava sme i treba nesto sto dokazano (ovo neces sporiti) stvara zavisnost i ubija, a meni i vecini drugih nepusaca strahovito smeta tj. smrdi (hvala ti btw na konstruktivnom tipu za kupanje), da skloni sa ulice i iz kafane. A necu dalje da raspravljam jer onda sledi prica o duvanskoj industriji, porezima koje drzava na istu ubira, licemerju svih strana itd itd. I zahvaljujem ti se na ovom clanku (bez ironije), nesto novo sam danas saznao. Tema me je interesovala samo sa medicinskog stanovista. duvan i njegov dim ne smrde btw. kad popusis lulu cistog duvana znaces.
Mil@n Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 duvan i njegov dim ne smrde btw. kad popusis lulu cistog duvana znaces. U pravu si, kad izađem negde, ne mogu da se okrenem a da mi neka lula ne izbije oko.
Prokleto Djubre Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Nemam prijatelje koji me gotive dovoljno da bi sedeli sa mnom negde gde se ne pusi pa cu cimati drzavu da svima zabrani pusenje. Jebote, vi imate rak duse, pluca su nebitna.
Dagmar Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Nemam prijatelje koji me gotive dovoljno da bi sedeli sa mnom negde gde se ne pusi pa cu cimati drzavu da svima zabrani pusenje. Jebote, vi imate rak duse, pluca su nebitna. Mene cak i moji prijatelji koji su redom nepusaci toliko mrze da redovno sedimo u nekoj od gasnih komora. Mislim leti je ok, na terasi uglavnom nije strasno, ali ono kako izgleda zimi u kaficima je bas uzas.
rajka Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 na svu srecu ima gomila restorana i kafica u kojima se ne pusi. samo treba naci prijatelje.
Prokleto Djubre Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 (edited) a) http://veselemame.blogspot.com/2013/01/nepusacki-kafici-u-beogradu_18.html + sva mesta po trznim centrima gde je u celoj zgradi zabranjeno pusenje b) Postoji potraznja, a nema ponude? Diskriminacija za siromasne duhom, a poslovna prilika za promucurnije. Edited October 8, 2014 by Prokleto Djubre
Dagmar Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 na svu srecu ima gomila restorana i kafica u kojima se ne pusi. samo treba naci prijatelje. Tako ispade.
namenski Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Da ti kažem pošteno, briga me za njihovu inkluziju u moju kafanu, neka idu u nepušačku kafanu. A ovo za pravo zaposlenih je besmislica. Mnogo je opasnije po zdravlje raditi na benzinskoj pumpi pa ne vidim panevropsku kampanju za zabranu točenja benzina na benzinskim pumpama. :0.6: Daj da sednemo kao ljudi i zapalimo po jednu. Ili, sto bi braca Rusi rekli: samom je pusiti i umirati tesko.
Recommended Posts