Jump to content
IGNORED

Da li podržavate humano preseljenje Roma izvan gradskih sredina?

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

kakvi gadovi. lepo zena kaze, sve se plasim da bi tako smeli da isprate do vrata pripadnika zandarmerije u radnoj uniformi... nego izivljavanje na slabima i nezasticenima.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

129

• Hella

113

• Indy

71

• Turnbull

66

Posted

I onda su joj uplatili pare unapred, samo treba da dođe da potpiše ugovor. Mogla bi malo da ih naprži i digne pare a onda odbije da potpiše.

Inače ne znam zašto pišete u množini, ovo nije odluka banke nego pojedinca.

Posted

jedan naredio, drugi izvrsio, ostali gledali

Posted (edited)

Taj pojedinac razmišlja (i donosi rasističke odluke) u okvirima koje mu je postavila banka. Ako ništa drugo, odgovorni su za davanje poslovnica na upravu idiotima koji misle da rade u interesu svoje firme tako što sprovode rasistički profajling. Mogli su komotno da stave na vrata naptis: "Zabranjeno za čistače ulica i ostale cigane", efekat je isti kao i davanje ovlašćenja neiživljenim maloumnicima da rasno profilišu klijente.

Edit: jedini način da se efektivno ograde od ovoga je da koliko sutra ujutro uruče otkaz skotu i jednim snažnim saopštenjem se ograde od svih njenih postupaka. Ali to se naravno neće dogoditi jer u Srbiji koncept odgovornosti za svoje postupke jednostavno ne postoji. Srbija je društvo koje je potpuno oslobođeno bremena bilo kakve odgovornosti. Obaška što domaća ekipa u banci ne vidi ništa pogrešno u svemu tome a strana ekipa je u fazonu da je najbolje postupati u skladu sa lokalnim običajima. U Italiji bi lično potpisali rešenje o prestanku radnog odnosa, ovde će uraditi ono što ide niz dlaku većinskom raspoloženju u društvu.

Edited by beowl
Posted

I onda su joj uplatili pare unapred, samo treba da dođe da potpiše ugovor. Mogla bi malo da ih naprži i digne pare a onda odbije da potpiše.

Inače ne znam zašto pišete u množini, ovo nije odluka banke nego pojedinca.

dok pojedinac ne bude snosio posledice u vidu 1 lepog otkaza, ima smisla pričati da je to odluka banke

Posted

Zašto mislite da će banka snositi posledice zbog ove svinjarije?

Posted

nego izivljavanje na slabima i nezasticenima.

To. Misle da su face zato sto rade u banci i nose odela, ali posto i nisu na nekim bitnim pozicijama, sebi dokazuju da su neko i nesto kinjeci slabije.

Posted

Teško da će banka snositi posledice, jer ljudima, na žalost, mnogo više smeta da se cimaju i menjaju banku. Inače, sto posto sam siguran da izbacivanje čistačice dolazi iz logike hijerarhije u banci i sličnim ustanovama - šlihtaj se jačem od sebe, a kinji slabijeg.

Posted

Zašto mislite da će banka snositi posledice zbog ove svinjarije?

Ne mislimo da će snositi posledice nego da efektivno stoje iza ove svinjarije. Prilagodili su svoj sistem onom opštedruštvenom i plivaju u njemu.

Posted

To. Misle da su face zato sto rade u banci i nose odela, ali posto i nisu na nekim bitnim pozicijama, sebi dokazuju da su neko i nesto kinjeci slabije.

Direktor nije bitna pozicija?

Posted

Direktor nije bitna pozicija?

Pa jeste, toj u ekspozituri gde je sefica. U odnosu na hijerarhiju banke, mislim da nije.

Posted

procitati obavezno do poslednjeg pasusa.

ne znam da li je pms u pitanju, al su mi krenule suze nakon citanja.

sad znamo koji cigan je uzeo posao onom što šeta kukasti krst po ns :fantom:

Posted
Koliko mediji daju pravu sliku o Romima?

Pojedini mediji su iskrivili sliku o Romima. Često se mogu videti naslovi Rom ukrao kobasice, Rom silovao, Rom obio, a to je čista diskriminacija. Samo naglašavanje Rom, predstavlja diskriminaciju. Kada isto takvu stavr uradi onaj ko nije Rom, napišu se samo inicijali. To nije u redu. Moram da naglasim da Kurir ima objektivno i korektno izveštavanje o Romima i u više navrata nam je pomogao u humanitarnim akcijama za Rome. http://www.kurir-info.rs/zvanicno-u-srbiji-ima-oko-150000-roma-a-ukupno-ih-zivi-oko-600000-clanak-1313455

:fantom: