pachule Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Modesti je moja i nicija. Vidis da i ona mene voli, pohvalila mi trik sa mlekom! a stvarno je super
sherman Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 izdao si sanelu iz borche, vidim. ostavio sam kurvu, ne zna da kuvaOK Modesty, ali ako ikad ostavis tog Prodigya, tu sam. cekam. u borchi me mozes naci, u oblaku dima...
aram Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 jel ima na tamosnjim tv-jima onaj "kuvarski dvoboj"?jab organizovo duel modesti i rennea, pod uslovom da budem u ziriju
betty Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 ovaaaj, nisam na kraju isprobala mlecni trik. planiram da ga isprobam, ali juce sam odlucila da nalijem u pleh onaj sok koji su sampinjoni pustili dok sam ih przila za sos. nisam bila sigurna kako bi se ti ukusi iskombinovali. a pekla sam dugo i tiho, i ispalo je fenomenalno. gosti su sve slistili a bila sam sigurna da cemo jos danas imati leftovrs. za dezert je gospodin betty odlucio da skuva dunje, isto dugo i tiho, sa puno smedjeg secera. na kraju je samo izvadio svakom po komad, prelio sokom, i sipao truncicu ruma u sredinu. i opet nista leftovrs!
msmodesty Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 (edited) ovaaaj, nisam na kraju isprobala mlecni trik. planiram da ga isprobam, ali juce sam odlucila da nalijem u pleh onaj sok koji su sampinjoni pustili dok sam ih przila za sos. nisam bila sigurna kako bi se ti ukusi iskombinovali. a pekla sam dugo i tiho, i ispalo je fenomenalno. gosti su sve slistili a bila sam sigurna da cemo jos danas imati leftovrs. za dezert je gospodin betty odlucio da skuva dunje, isto dugo i tiho, sa puno smedjeg secera. na kraju je samo izvadio svakom po komad, prelio sokom, i sipao truncicu ruma u sredinu. i opet nista leftovrs! uh dunje :wub:naletim na njih retko ali cu ih negde naci, bice sigurno zanimljivije nego kruske.@aram - ma ja sam samo vikend kuvarica i to u okviru stress menadzmenta. kuvam iz ljubavi i besanista za pare i/ili slavu@sherman - tako ces i mene da ostavih kad mi zagori zaprska... znam ja takve@pachule - tvoja sam Edited November 30, 2009 by msmodesty
Alphons Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 au, modesty, aj što su ti recepiz za drool, ali tanjiri/činije su za uberdrool.
aram Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 @aram - ma ja sam samo vikend kuvarica i to u okviru stress menadzmenta. kuvam iz ljubavi i besanista za pare i/ili slavune nudim ja ni pare ni slavu, samo pokusavam da se ogrebem za (dobru) klopu :Pa lepo je to vikend kuvar, subotom i nedeljom se posvadjam sa zenom kad krene da stavi sudove na pranje - kuhinja je samo moja.a onda fino od ponedeljka do petka pitam "sta ima za veceru"?
yolo Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 napravio neki catni, sad me zanima kako da ga spakujem u teglu da ne cikne posle 3 dana? konzervans, vinobran ili sta vec stavljaju zene u te razne dzemove i ostalo.zeni inace pretekle neke jabuke od pravljenja kolaca pa skuvala mus, dobra stvar bila sto se pola jabuka raspalo a pola ostalo u nekim komadicima, ja dodao secera zutoga, ljutih papricica, kardamona iseckanog, saku brusnica i suvih sljiva iseckanih, jos indijskih zacina, malo aleve, i onda ostavio tako da se krcka jedno sat. ispalo dobro, kiselo, slatko, rezi ljutkasto. sutra cu da gledam da nabodem neku curetinu na pijaci pa u rernu:)
renne Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Konzervans u voće, vinobran u povrće (ima jako slan ukus)
aram Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 ima neko mozda ideju kako spremiti krokodilske repove
msmodesty Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 ima neko mozda ideju kako spremiti krokodilske repove ja i dalje mislim da se salis pa ti zato nudim recpet za jaja ali nisu krokodilskaelem, novi modni trend u kulinarstvu je da se igramo malim serpicama (znam da je pleonazam ali u ovom slucaju sta reci za "kuvanje" u posudicama od 250ml?jedan pokusaj je bio dovoljan da se odusevim - sve se sprema brze, dugo ostaje toplo, lepo je dozirano - 250ml je zapravo bas onoliko koliko nam je potrebno, moze da se spremi unapred,,zaledi, ostavi u frizideru , zagreje u mikrotalasnoj, zapecene u rerni ....jede se iz serpice direktno - manje sudova za pranjeserpice su postale ulta chic i u divnim bojama - izgledaju divno na stolu a vecera za 10 osoba sad postaje jednostavna stvar - serpice na sto i udriodusevila sam se pecenim jajima! trik je da se umesto bilo kakvim masnih materija tipa ulja ili putera koristi slatka pavlaka a garnirung zavisi sta se vec nadje u frizideru i okolici - u mom slucaju:puno svezeg zacinskog bilja, par polusasusenih cherry paradajza na kockice isecenih - i to je toukusno i brzo
yolo Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 tako je i moja pokojna baba olga spremala jaja, u onom malom metalnom tanjiricu ili tzv corbaluku
mammy two shoes Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 i moja baka. u tanjirić je sipala malo mleka i grumen sira, pa kad se sir istopi dodavala jaje.
Recommended Posts