Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

Modesti je moja i nicija. Vidis da i ona mene voli, pohvalila mi trik sa mlekom! a stvarno je super

Posted
izdao si sanelu iz borche, vidim. angry.gif
ostavio sam kurvu, ne zna da kuvaOK Modesty, ali ako ikad ostavis tog Prodigya, tu sam. cekam. u borchi me mozes naci, u oblaku dima...
Posted

jel ima na tamosnjim tv-jima onaj "kuvarski dvoboj"?jab organizovo duel modesti i rennea, pod uslovom da budem u ziriju

Posted

ovaaaj, nisam na kraju isprobala mlecni trik. planiram da ga isprobam, ali juce sam odlucila da nalijem u pleh onaj sok koji su sampinjoni pustili dok sam ih przila za sos. nisam bila sigurna kako bi se ti ukusi iskombinovali. a pekla sam dugo i tiho, i ispalo je fenomenalno. gosti su sve slistili a bila sam sigurna da cemo jos danas imati leftovrs. za dezert je gospodin betty odlucio da skuva dunje, isto dugo i tiho, sa puno smedjeg secera. na kraju je samo izvadio svakom po komad, prelio sokom, i sipao truncicu ruma u sredinu. i opet nista leftovrs! angry.gif

Posted (edited)
ovaaaj, nisam na kraju isprobala mlecni trik. planiram da ga isprobam, ali juce sam odlucila da nalijem u pleh onaj sok koji su sampinjoni pustili dok sam ih przila za sos. nisam bila sigurna kako bi se ti ukusi iskombinovali. a pekla sam dugo i tiho, i ispalo je fenomenalno. gosti su sve slistili a bila sam sigurna da cemo jos danas imati leftovrs. za dezert je gospodin betty odlucio da skuva dunje, isto dugo i tiho, sa puno smedjeg secera. na kraju je samo izvadio svakom po komad, prelio sokom, i sipao truncicu ruma u sredinu. i opet nista leftovrs! angry.gif
uh dunje :wub:naletim na njih retko ali cu ih negde naci, bice sigurno zanimljivije nego kruske.@aram - ma ja sam samo vikend kuvarica i to u okviru stress menadzmenta. kuvam iz ljubavi i besanista za pare i/ili slavu@sherman - tako ces i mene da ostavih kad mi zagori zaprska... znam ja takve@pachule - tvoja sam :heart: Edited by msmodesty
Posted

au, modesty, aj što su ti recepiz za drool, ali tanjiri/činije su za uberdrool.

Posted
@aram - ma ja sam samo vikend kuvarica i to u okviru stress menadzmenta. kuvam iz ljubavi i besanista za pare i/ili slavu
ne nudim ja ni pare ni slavu, samo pokusavam da se ogrebem za (dobru) klopu :Pa lepo je to vikend kuvar, subotom i nedeljom se posvadjam sa zenom kad krene da stavi sudove na pranje - kuhinja je samo moja.a onda fino od ponedeljka do petka pitam "sta ima za veceru"? :lol:
Posted

napravio neki catni, sad me zanima kako da ga spakujem u teglu da ne cikne posle 3 dana? konzervans, vinobran ili sta vec stavljaju zene u te razne dzemove i ostalo.zeni inace pretekle neke jabuke od pravljenja kolaca pa skuvala mus, dobra stvar bila sto se pola jabuka raspalo a pola ostalo u nekim komadicima, ja dodao secera zutoga, ljutih papricica, kardamona iseckanog, saku brusnica i suvih sljiva iseckanih, jos indijskih zacina, malo aleve, i onda ostavio tako da se krcka jedno sat. ispalo dobro, kiselo, slatko, rezi ljutkasto. sutra cu da gledam da nabodem neku curetinu na pijaci pa u rernu:)

Posted

Konzervans u voće, vinobran u povrće (ima jako slan ukus)

Posted

ima neko mozda ideju kako spremiti krokodilske repove :unsure:

Posted
ima neko mozda ideju kako spremiti krokodilske repove :unsure:
ja i dalje mislim da se salis pa ti zato nudim recpet za jaja ali nisu krokodilskaelem, novi modni trend u kulinarstvu je da se igramo malim serpicama (znam da je pleonazam ali u ovom slucaju sta reci za "kuvanje" u posudicama od 250ml?jedan pokusaj je bio dovoljan da se odusevim - sve se sprema brze, dugo ostaje toplo, lepo je dozirano - 250ml je zapravo bas onoliko koliko nam je potrebno, moze da se spremi unapred,,zaledi, ostavi u frizideru , zagreje u mikrotalasnoj, zapecene u rerni ....jede se iz serpice direktno - manje sudova za pranjeserpice su postale ulta chic i u divnim bojama - izgledaju divno na stolu a vecera za 10 osoba sad postaje jednostavna stvar - serpice na sto i udriodusevila sam se pecenim jajima! 100_1430-1.jpgtrik je da se umesto bilo kakvim masnih materija tipa ulja ili putera koristi slatka pavlaka a garnirung zavisi sta se vec nadje u frizideru i okolici - u mom slucaju:puno svezeg zacinskog bilja, par polusasusenih cherry paradajza na kockice isecenih - i to je toukusno i brzo
Posted

tako je i moja pokojna baba olga spremala jaja, u onom malom metalnom tanjiricu ili tzv corbaluku

Posted

i moja baka. u tanjirić je sipala malo mleka i grumen sira, pa kad se sir istopi dodavala jaje.