Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

Ja to pečem direktno da ringli, eventualno stavim u onaj izbušeni tiganj.najlepše je direktno na ringli.Aliaki imaš smo plin onda u tiganj pa na ringlu

Posted (edited)

ja u pleh u rernu, na 200C zagrejanu, 20 minuta, pa probam 1, pa ako nije josh, dodam par minuta. kestenje zasechem pre toga, naravno, lepo, preko pola.ovo na shporetu ozgo mi se mnogo svidja, al to znachi stajanje pored shporeta, a to necem ^_^

Edited by thermal bug
Posted (edited)

hvala svima :)u međuvremenu našla varijantu sa kuvanjem- secnu se, ubace u šerpu s vodom, doda se so (po receptu idu i seckan lovor i semenke mirođije) i kuva se 30 min.onda se izbaci voda, a kestenje se vrati na vatru da se prosuši. kažu ljudi da je dobro.ja sad nisam stavljala ovo u zagradi jer u kući trenutno imam samo cimet, ali je i ovako asketski ispalo skroz ukusno.edit: ovo renneovo s ringlom ne mogu da izvedem jer imam samo plin. a i bilo bi mi frka da stojim pored i čekam da pripuca. :unsure:

Edited by Joshua
Posted

saveti za curece medaljone? ako ima nesto s rernom, i nesto gde su na kraju socni i meki. nemam pojma kako da hendlujem curetinu koja nije tanko isecena na listice za przenje. generalni plan je da idu uz sos od sampinjona i peceni krompir i videcu jos za povrce.

Posted

Ja probala belo pilece na ovaj nacin i ispalo je presavrseno.Iseces meso, stavis u kesu za zamrzivac, prelijes posoljenim mlekom (ne mora mnogo soli, a mleka toliko da oblozi meso - meni je za 1kg piletine otislo oko 2/3 solje), izbacis vazduh iz kese, zavezes i ostavis u frizideru (kesu u neku posudu da slucajno ne kaplje) par sati. Posle klasicno peces, dinstas, przis...Socno da socnije ne moze.

Posted

curetinu je tesko zeznuti u rerni - generalno pravilo, tamno meso (batak, karabatak), niza vatra, duze pecenje (ostaje meko i socno) dok belo meso ne treba isusiti pa ga treba peci na srednje jakoj vatri (200C) ali ne predugo. sve zavisi od velicine komada itd. u plehu pored curetine peci povrce samo proceni koliko ces vremena da peces curetinu jer za povrce sve preko 60-70min u rerni predstavlja mucenje. namazi puterom pleh, dodaj zimskog korenja nasecenog (sargarepa, persun, celer, paskanat), krompira, kockice bundeve, mozes i saku suvih sljiva kojima su izvadjene kostice, ili sada popularnih brusnica. cak su i suve smokve super za ovo, samo ih treba preseci na pola. od zacina samo ruzmarin, naliti malo balzamiko sirceta (alternativno belo vino) i vode da bude 2-3mm tecnosti na dnu i onda peci. obavezno na sat vremena prelivati meso tekucinom od pecenja i dolivati vodu ako ispari.sos od sampinjona ako ti se pravi naravno odvojeno pa preko mesa, a sampinjone ucelo ili na pola ako su veliki mozes da dodas u ovo povrce gore.

Posted

vec mi ide voda na usta, a curetina je tek za sutra :) hvala pachule i gazzo. posebno za ideju sa suvim sljivama - ici ce savrseno, a i imam ih u kuci.

Posted

pachule - taj trik sa mlekom zvuci savrseno, moram ga probati, tacnije betty duso, moze li potvrda recepta, znas kako na onim kuvarima pise - odlicni precepti, provereni 3 puta!za ideju TV/fudbal dinner - chilli con carne koji sam kuvala 3 sata, prvo govedinu, pa pasulj sa zacinima odvojeno, pa sve zajedno; govedina, po recpetu kuvana ucelo, pa pred sjedinjavanje sa pasuljem iseckanavredelo je svaki minut:100_1411.jpg

Posted (edited)

kao svarljivija varijacija na temu pasulj sa kolenicom ovde varijanta SUVI GRASAK sa kolenicom. Sestra mi kaze da ga ima u Beogradu. Grasak se pusti da sazri pa se osusi i skine mu se celulozna opna. ostanu samo kotiledoni koji se odvoje jedan od drugog pa sa na francuskom taj grasak zove pois casses - polomljeni grasakovde - samo sa 4-5 grana celera, lukom i kolenicom - dva sata krckanja, kolenica se izvadi, meso nasecka, corba izmiksa a meso doda na vrhu kao garniruNG:100_1412.jpgu prvom planu corba od tikvica, sargarepe i celera.

Edited by msmodesty
Posted

pocelo je jednim naramkom articoka:100_1414.jpgda bi krajnji rezultat bio:100_1415.jpgsargarepice obarene pa proprzene na ulju od semenki grozdja sa djumbirom - svezim, seckanim, korijanderom, kuminom i kurkumomkrompirici (sorta Ratte, najukusniji krompir na svetu, eto) sa vlascem i echalotte lukomarticoke sa, limunom, belim lukom i persunom dinstaane na maslinovom ulju i jaga marinirana belim lukom i ruzmarinom

Posted

mora se zavrsiti kolacicem - mafini sa susenim brusnicama:100_1416.jpg

Posted
Modesty, udaj se za mene
too late a i zurim odoh na Prodigy, nastupaju u nasem malom selu, bukvalnoBTW - uz jagu islo jedno strasno dobro vino ali sad zurimnecu zaboraviti da ga ovekovecim, toliko je dobrocaooos
Posted

Ako je ono novozelandska jaga, imaš previše u tanjiru.

Posted
Modesty, udaj se za mene
izdao si sanelu iz borche, vidim. angry.gif