Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

e te pomorandze su super da se ubacuju u sve i svasta. uhvatio me pre neki dan neizdrz, pa sam utrpala u zelenu salatu dva barena jajeta, malu tunjevinu, pet-sest incuna, kikiriki, grozdje, pomorandze, paradajz i sigurno jos nesto al ne mogu da se setim i sve zalila iscedjenim sokom od pomorandze, grejpa i limuna sa soja sosom i maslinjakom.nisam imala pojma sta ce da ispadne, ali je sve pojedeno, cak je i kraljevska gosca bila zadovoljna.

Posted

Spremila onu ribu s vocapa, sačekala da vidim oće mi biti nešto- i pošto mi nije ništa, delim :DRiba* s rižom bi kao bio naslov- u činijici pomešate sok od pola limuna, 2 čena seckanog bluka, peršun i deci maslinovog. to treba da odstoji nekih 20'.- ribu, sečenu na filete, začiniti vegetom ili C-om i ostaviti.- u 2/3 šolje pirinča dodati šolju vode, začiniti vegetom i kuvati dok voda ne ispari (ne treba da bude skroz kuvan, jer će posle u rernu).- posudu u kojoj će se sve peći premazati maslinovim, poslagati 3/4 glavice cluka sečenog na kolutove i posuti ih biberom i vegetom.- preko tog luka staviti prohlađeni pirinač, na koji se posle i koliko ko voli dodaju: suve šljive, brusnice, seckani bademi/orasi.- preko svega se stavi riba, sve se pospe pospe 1,5 decijem belog vina i onom mešavinom bluk-peršun-limun-ulje- sve se spakuje u rernu zagrejanu na 220 i peče cca 40 minuta.klopa rastura, a nije ni komplikovana.*roditeljka obično stavi šaranče, danas od strane mene korištena grdoba (koja ima tendenciju da se skupi u rerni, pa treba uzeti više). Ugl, cenim da može bilo šta sem lososa, on ima previše specifičan ukus koji bi ukokao sve ostale.

• 2 weeks later...
Posted

ja bih rekao samo u obliku pirea.dobro ociscene pa ispasirane.samo ne znam sta bi ondak s njima :lol:

Posted

Ma ne vredi to. Ako treba ostavljati za zimu samo kao kompot (eventualno rakija ako ima baš mnogo)

Posted
ja bih rekao samo u obliku pirea.dobro ociscene pa ispasirane.samo ne znam sta bi ondak s njima :lol:
ja ih tako jedem sa belim sirom za dorucak. samo ih lepo zacinim - dodam nekoliko mahuna vanile, cimeta pa i karanfilica pa napravim pire.
Posted
100_1385.jpgletnji rucak kad mu vreme nije - tartar od teletine - samo maslinovo ulje, limun, senf i biber i 5 vrsta svezeg zacinskog bilja
Posted
100_1392.jpgjagnjeeci kotleti marinirani par dana nasli odlicnog kompanjona - plocice palente sa ementalerom proprzene na ulju sa pecurkama:100_1393.jpg
Posted

povratak starim vrednostima - sochivo sa povrcem i kobasicama:100_1399.jpg

Posted

kompot/dzem/pire od svezih brusnica...100_1400.jpgprvo - brusnice pucaju uz spektakularan prasak i prste po celoj kujni ako se ne savladaju poklopcemmirisu otuzno ali su ukusne i zdrave i kompot je gotov za 10-ak minuta.lepsi je hladanodlican kao prilog svakojakim mlecno/vocnim slatkisima

Posted

Do jaja mi ovaj fazon sa pločicama palente :) mislim da ću ga razrađivati u raznim varijantama.

Posted
Do jaja mi ovaj fazon sa pločicama palente :) mislim da ću ga razrađivati u raznim varijantama.
kazu da se istanji i ostavi bar 2 sata u frizideru ali ako se stavi dovoljno ementalera dovoljno je i 45 minuta na terasiposle se lako sece i pri przenju se lepo *drzi*jos je trebalo dodati origana u palentu ali ga nisam imala........
Posted

Ma generalno, da se onako nabije malo jače žkbrašna™, da bude kompaktno. Onda ga samo istresem iz posude i može da se seče. Plus što se razni sastojci mogu stavljati dok se kuva.

Posted

Može neki guide za pečenje/ kuvanje kestenja u domaćoj radinosti?Ali kao za debile: koja temperatura? da li u mikrotalasnoj, rerni ili na plinu? u šta ih staviti? koliko vremena? i tako to...dovoljan je i jedan metod.već znam da ih treba raseći- imam iskustva s eksplozijama. <_<