luba Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 e te pomorandze su super da se ubacuju u sve i svasta. uhvatio me pre neki dan neizdrz, pa sam utrpala u zelenu salatu dva barena jajeta, malu tunjevinu, pet-sest incuna, kikiriki, grozdje, pomorandze, paradajz i sigurno jos nesto al ne mogu da se setim i sve zalila iscedjenim sokom od pomorandze, grejpa i limuna sa soja sosom i maslinjakom.nisam imala pojma sta ce da ispadne, ali je sve pojedeno, cak je i kraljevska gosca bila zadovoljna.
Joshua Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Spremila onu ribu s vocapa, sačekala da vidim oće mi biti nešto- i pošto mi nije ništa, delim :DRiba* s rižom bi kao bio naslov- u činijici pomešate sok od pola limuna, 2 čena seckanog bluka, peršun i deci maslinovog. to treba da odstoji nekih 20'.- ribu, sečenu na filete, začiniti vegetom ili C-om i ostaviti.- u 2/3 šolje pirinča dodati šolju vode, začiniti vegetom i kuvati dok voda ne ispari (ne treba da bude skroz kuvan, jer će posle u rernu).- posudu u kojoj će se sve peći premazati maslinovim, poslagati 3/4 glavice cluka sečenog na kolutove i posuti ih biberom i vegetom.- preko tog luka staviti prohlađeni pirinač, na koji se posle i koliko ko voli dodaju: suve šljive, brusnice, seckani bademi/orasi.- preko svega se stavi riba, sve se pospe pospe 1,5 decijem belog vina i onom mešavinom bluk-peršun-limun-ulje- sve se spakuje u rernu zagrejanu na 220 i peče cca 40 minuta.klopa rastura, a nije ni komplikovana.*roditeljka obično stavi šaranče, danas od strane mene korištena grdoba (koja ima tendenciju da se skupi u rerni, pa treba uzeti više). Ugl, cenim da može bilo šta sem lososa, on ima previše specifičan ukus koji bi ukokao sve ostale.
aram Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 ja bih rekao samo u obliku pirea.dobro ociscene pa ispasirane.samo ne znam sta bi ondak s njima
renne Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ma ne vredi to. Ako treba ostavljati za zimu samo kao kompot (eventualno rakija ako ima baš mnogo)
msmodesty Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 ja bih rekao samo u obliku pirea.dobro ociscene pa ispasirane.samo ne znam sta bi ondak s njima ja ih tako jedem sa belim sirom za dorucak. samo ih lepo zacinim - dodam nekoliko mahuna vanile, cimeta pa i karanfilica pa napravim pire.
msmodesty Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 letnji rucak kad mu vreme nije - tartar od teletine - samo maslinovo ulje, limun, senf i biber i 5 vrsta svezeg zacinskog bilja
msmodesty Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 jagnjeeci kotleti marinirani par dana nasli odlicnog kompanjona - plocice palente sa ementalerom proprzene na ulju sa pecurkama:
msmodesty Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 povratak starim vrednostima - sochivo sa povrcem i kobasicama:
msmodesty Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 kompot/dzem/pire od svezih brusnica...prvo - brusnice pucaju uz spektakularan prasak i prste po celoj kujni ako se ne savladaju poklopcemmirisu otuzno ali su ukusne i zdrave i kompot je gotov za 10-ak minuta.lepsi je hladanodlican kao prilog svakojakim mlecno/vocnim slatkisima
henrik larsson Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Do jaja mi ovaj fazon sa pločicama palente :) mislim da ću ga razrađivati u raznim varijantama.
msmodesty Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Do jaja mi ovaj fazon sa pločicama palente :) mislim da ću ga razrađivati u raznim varijantama.kazu da se istanji i ostavi bar 2 sata u frizideru ali ako se stavi dovoljno ementalera dovoljno je i 45 minuta na terasiposle se lako sece i pri przenju se lepo *drzi*jos je trebalo dodati origana u palentu ali ga nisam imala........
henrik larsson Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ma generalno, da se onako nabije malo jače žkbrašna™, da bude kompaktno. Onda ga samo istresem iz posude i može da se seče. Plus što se razni sastojci mogu stavljati dok se kuva.
Joshua Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Može neki guide za pečenje/ kuvanje kestenja u domaćoj radinosti?Ali kao za debile: koja temperatura? da li u mikrotalasnoj, rerni ili na plinu? u šta ih staviti? koliko vremena? i tako to...dovoljan je i jedan metod.već znam da ih treba raseći- imam iskustva s eksplozijama. <_<
pachule Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 http://www.ivanino-blago.com/2009/10/29/st...eceno-kestenje/
Recommended Posts