Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

PA trebalo bi da ima.Zlatiborac proizvode imaš i u svim hipermarketima (znam 100% za Vero i Mercator), to su oni vakumirani suhomesnati prouzvodi, pa možda imaju i njihov ajvar.Jedina radnja za koju ja znam je na ćošku Ilije Garašanina i Takovske.

Posted

Mislila sam da zlatiborac proizvodi samo suhomesnate proizvode, probala sam neku njihovu salamu tipa budimske carnex-ove samo daleko bolja, malo za moj ukus slanija ali super, sad kad dodŽem kući, ću da im probam i ajvar.

Posted

probali komorach pre neki dan. poshto nismo nikad, samo sam ga zdinstala na pola ulje pola maslac, plus so i biber.e sad, poshto svideo i takav, jel ima neko shtogod raskoshniju viziju?

Posted

Ja ga kratko blanširam, pa ga bacim na gril. Tako mi je najbolji.

Posted
  thermal bug said:
probali komorach pre neki dan. poshto nismo nikad, samo sam ga zdinstala na pola ulje pola maslac, plus so i biber.e sad, poshto svideo i takav, jel ima neko shtogod raskoshniju viziju?
e, evo link za jedan dobar recept; provereno dobar :D komorac
Posted

Zlatiborac radnja postoji u Njegosevoj ulici, blizu raskrsnice s Prote Mateje. Ima ih i na autokomandi, izmedju Duffa i Uzica. Ne znam za ostale radnje. Super im je govedja tanka kobaja, ovo ostalo sto sam probao je precenjeno i nafurano na "jedimo domace sa sela" kampanju. Ajvar nisam probao.

Posted
  thermal bug said:
moja verzija je samo u bojama raskošnija (kolje me urođeni jajarluk). glavičicu-dve komorača sa tikvicom na kolutiće i šargarepom na štapiće obarim na pari. ponekad prelijem sa malo maslinovog ulja, a nekad ni to. pobiberim, eventuacno malo posolim, a ako paše uz ostatak ručka kanem malo limuna. ponekad dodam vezicu blitve, krompirić i koji čen bluka.komorač, ako je baš svež, možeš iseći na tanka rebarca, začiniti po ukusu i jesti živ kao salatu.
Posted

Ja nisam ni znao da proizvode ajvar, odoh sad da ga tražim pa da ga uporedim sa FoodLand koji je neprevaziđen.

Posted
  pacey defender said:
Zlatiborac radnja postoji u Njegosevoj ulici, blizu raskrsnice s Prote Mateje. Ima ih i na autokomandi, izmedju Duffa i Uzica. Ne znam za ostale radnje. Super im je govedja tanka kobaja, ovo ostalo sto sam probao je precenjeno i nafurano na "jedimo domace sa sela" kampanju. Ajvar nisam probao.
meni su generalno su kobaje u zlatiborcu bolji deo ponude - kraljevska odlicna, na tragu one izletnicke /dobro, ne bas ali.../ a upola jeftinija plus je ponekad na mesecnom snizenju. kulen takodje. prsute su im preslane i preteske. imali su ovih nedelja izuzetno zanimljive vrhove rebara sto je bilo savrseno za sarmu ili solo kuvanje za oko 600 din kilo. prodaju i proizvode jedne od najboljih mlekara u srbiji - zapis tare, njihov jogurt i kiselo mleko takodje zakoniti. ovaj ajvar je mislim produkcija neke njihove firme koja se ne zove zlatiborac, ali su shvatili da im se vise isplate da kupuju paprike po srbiji i zaposle zene da za njih prave ajvar nego da preprodaju tudji.
Posted

Ja prvo stavim minimun 24h u pac. Posle toga krene lagano dinstanje, pa u toku kuvanja dodam povrće iz paca, plus još dodatne kolicine cluka i bluka. Kad je pri kraju dodam pavlaku (neutralnu, a može i kisela) i dosta seckanog peršuna. Služim uz krokete od kromirovog testa.

Posted
  gazza1 said:
roknula si jadnog zeku.
yup. sveza divljac od jutros.@rennethanks!
Posted
  renne said:
Ja nisam ni znao da proizvode ajvar, odoh sad da ga tražim pa da ga uporedim sa FoodLand koji je neprevaziđen.
E taj FoodLand, to je ista stvar sto i moj fejvorit Bakina tajna ;)Odlican! (doduse ja ne jedem ljuto pa se ovo odnosi na blagi, ali realno svi njihovi proizvodi su fantasticni)