Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted
cekajte, ljudi, je li 5 minuta stvarno dovoljno? sta mislis pod ovim "automobilska guma"?nije mi padao na pamet do sada ovakav nacin spremanja bilo cega, pretpostavljam da bi moglo i neko drugo morsko zivlje na ovaj nacin? neki predlog?
Možeš naravno i druge stvari ovako da pripremaš, ne maruju ni da budu "vodene", recimo može i pileće belo.A da ajkula mora da se pazi mora, inače ode lagano u nejestivu gumu.
Posted
ne mora da vazi za svaku ribu ali morski pas je specifican i lako se "gumira". slicno kao kad prekuvas lignje.
Možeš naravno i druge stvari ovako da pripremaš, ne maruju ni da budu "vodene", recimo može i pileće belo.A da ajkula mora da se pazi mora, inače ode lagano u nejestivu gumu.
hvala vam onoliko na savetu, uopšte mi ne bi palo na pamet pa bi, pošto prvi put spremam mpsa, bilo u fazonu "još par minuta, neće da mu škoditm
Posted

vidim da se na vocapu dig žali na nedovoljno ljut urnebes. pa bi da pitam za neki kvalitetni recepat. dakle, kako odabrati sastojke, koji omer snaga, koliko zasoliti, koliko ljutine, sve to......?

Posted

Pridruzujem se molbi. Narocito me zanima preporuka za vrstu sira.

Posted

Pravi urnebes se pravi sa kajmakom, malo starijim.

Posted
A tacno sam osetila miris cokolade u vazduhu i poitah na PPP, kad ono Vase visocanstvo scokoladom.Danas se opskrbljujem, sutra ce i kod mene da mirise. Mozda prekosutra, zavisi od vremenske prognoze.
plaši me tvoje ćutanje :unsure: jel bi čokolada i jel je prežive?
Posted

BahMoje cutanje je posledica moje iznenadne selidbe. I mog nepostojanja grejanja, pa je rerna samo radila u svojoj otvorenoj verziji. Da se zagrejemo. Moje cutanje ce biti prekinuto neki dan od ponedeljka ;)

Posted
200 grama čokolade se topi na pari, kad krene da se rastapa doda se 150 grama putera. topiš i povremeno mešaš.
posto ja mrzim da se akam s parom, sve sto se topi, topim u mikrotalasnoj. samo spustis snagu na 500W i par puta promesas, dok se ne otopiako oces da bude provereno lagano, smanji za jos 100ak W, al mojoj cokoladi i puteru nista nije falilo ni na ovih pola kilovata :)jedini potencijalni zajeb je sto cokolada hoce da se otopi skroz, a da deluje da jos uvek ima formu. stoga je bitno da se povremeno promesa, da vidis dokle je stigla.a recept zvuci bolesno dobro. morat' cu ga proveriti!
Posted

MW je zlo- ja sad i mackama pecem sardelice u njoj.

Posted

ja krompir prvo "prekuvavam" u MW pa mu onda sve brze uradimi to ga samo operem pa onda samo oljustimi gratiniram i proprzim posle sve mnogo brze i zdravije

Posted
ja krompir prvo "prekuvavam" u MW pa mu onda sve brze uradimi to ga samo operem pa onda samo oljustimi gratiniram i proprzim posle sve mnogo brze i zdravije
ja sam pochela da 'plashim' paprike i patlidzan po par minuta. definitivno zlo!
Posted
MW je zlo- ja sad i mackama pecem sardelice u njoj.
mackama sardele, a pecena slaninica za nas :piggy: !ne gori, a bude taman krckavasavrseno :)(btw. sto mackama peces ribu???)
Posted

Riba se bolje ispeče mačkama :unsure: nego nekom standardnom metodom?

Posted

o ебала вас микровална. imate ceo topić o njojzi. i ja je koristim, za sve hitne i brzinske pripreme, predradnje i takoto. nego, kad pravim kolače, onda pravim kolače, lagano, smorno i u velikim količinama - zato što sam luda, ne zato što treba, pa onda imam sto vremena.