yolo Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 na PM saljem. ne mogu informacije od strateskog znacaja za opstanak srbije da oglasavam javno.
Аврам Гојић Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 (edited) edit: 1 new message. Edited October 4, 2009 by vasudeva418
MaryPoppins Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 (edited) ja sam 1 boolja od moderatora, kad nisam podesila da mi se ovakve informacije po difoltu prosleđuju na pm. <_<edit: imam samo 1 stvar da kažem. ko se gazzi zameri na forumu, moj je smrtni neprijatelj. and i know people, who know me... Edited October 4, 2009 by MaryPoppins
yolo Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 zgotovio skembic. ispalo odlicno. odgovnio se miris, pristojno je. brak preziveo. malo me zajebo zika iz leskovac sto prodaje tucanu papriku na pijaci, ljuta mu je ko otrov ali nema veze. kazu da je ljutina antiseptik za slucaj da je govno prezivelo sat i po u eloncu i jos dva sata na ringli u dunstu. malo sam varirao larsonov recept. 3 male glavice luka, isto toliko korena celera, i jedno i drugo usitnjeno u secku pa dinstano, dodato skembe iseckano na froncle, naliveno vodom od kuvanja, dodata slatka i ljuta paprika, pa pasirani paradajz, pa crno vino, malo secera na kraju bluk. dobro je. ko oce da proba sutra posle posla neka se javi ali nije za one sa slabim srcem!
luba Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 maman resila da obraduje juce jedinicu nekim jelom s kasikom i napravila musaku od kupusa?! prvo sam se zgrozila, a onda da ne bih ubila srecu, srecu radost roditeljke jedine, pocnem da kusam, i uopste nije tako lose.pola glavice kupusa se isece ko za salatu, prodinsta na vodi i par kapi ulja, malo bibera, soli i sta god jos da se turi, mleveno se izdinsta (ovo bilo sa teletinom, 300 gr, ali verovatno moze sve) i onda ko za klasicnu musaku, jaja i mleko, pljuc i 20 minuta u rernu.evo sad ga podgrejah na poslu, i opet je kul. samo sam dodala malo ljute paprike, bilo mi dosadno bez.
gospa buba Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 ej, lubo, jesi ti beshe davala jedared neku chokoladnu tortu za ubistvo chokoladom? daj ljubim te opet, il kazi deje recept, znam da sam ga negde chitala, al sad dal ovde il tamo, ko bi znao
luba Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 (edited) mislim da je tamo, ali to je onda u nekoj davnoj proslosti. probacu da ga nadjem, obecavam.edit: a ima i ovde. evo je Edited October 5, 2009 by luba
gospa buba Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 mislim da je tamo, ali to je onda u nekoj davnoj proslosti. probacu da ga nadjem, obecavam.edit: a ima i ovde. evo je ljubim
MaryPoppins Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 halal! kako mi ovo promače? nego, ja neki dan jela opaku tortu čokoladnu s nanom (ko after ejt, samo nekoliko redi, debelih) ako kogod ima recept, molim. mnogo molim.2. stvar:kupila sam mlevena mesa. kao da punim paprike. al neću. dosadno mi. neću ni da pravim pitice, ni ćuftice, nego bi nešto, no ne znam šta - pa dajte budali s kilom mlevenog mesa neke itne i zanimljive savete, da ne bacam bezveze. greota je.a onda - dajte i sovjet za biftekić. mnogo sam ubavo parče kupila danas, što se retko sreće u mom lokalnom dućanu. neću praviti večeras, al da ipak imam neke sveže ideje. malo mi dosadile moje varijante. a mrzi me da kopam kojekude i mislim se dal je dobro, kad ovde inače najbolji kuvaju :) korenite životne promene potiču iz kujne. amin :D
msmodesty Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 najela sam se kao stoka ovoga:donji deo jagnjeceg buta pa krckano u belom vinu sa paradjz pireom i povrcemtako da ne garantujem da ce saveti biti smisleni, mozak mi je u drugom planu trenutno Mleveno meso - Shepard's Pie biftekic - ja jedem samo krvavo pecen po par minuta sa obe strane a prilog - sta god mi padne pod ruku. pa jos puter sa blukom i persunom. na vrh, da se toplo topi....
MaryPoppins Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 (edited) čini mi se da sam obećala, a i ako nisam - evo recepta za testo za 'pite'. ko voli da se aka, ovo ne može da omane. probala sam razne, oprobane recepte i ni jedan me do sada nije usrećio, te nemam crisco pa koristim biljnu mrs (vital), te treba da titram brašnu, te ovoono i uvek mi nešto bude bljutavo, pa se testo smandrlja u kalupu, ako slučajno 'premastim' i tako. mislim da je ovaj definitivno fulpruf:250 grama brašna + kolko treba za 'poprašivanje'50 grama šećera u prahu125 grama putera(vanila može i ne mora)malo mleka (babina kafena šoljica)redosled: brašno, šećer, vanilaputer, hladan, sečen na kockice, listiće kako godmesiti rukama dok se ne dobiju mrvice kao za crumblejajemesiti dalje i dodati mlekomesiti dok ne postane glatkou providnu foliju pa u frižider da odstoji, nekih pola sata. rastanjiti staviti u podmazan pleh (prečnika 25 cm). i u plehu bi trebalo da odstoji u frižideru, pre stavljanja u rernu. prekriti (malko nagužvanim) papirom za pečenje i nasuti preko tog papira pirična do vrha pleha (ako je od plićih, baš onih za pite). ovo s pirinčem je super fora, dno testa se ne diže, ivice se ne srozaju, sve zakuje na svoje mesto. ovo se zove blind baking i 'napolju' se prodaju keramički 'tegovi' za testo. ni ovi naši, priručni, nisu loši :)peći desetak minuta (u prethodno zagrejanoj rerni na 180), izvaditi iz rerne, odstraniti pirinač i papir (pirinač u teglu il nešto, sačuvati za naredno pečenje) - roknuti fil - koji god ste smislili/pripremili. potpuno sam se pomamila, odo pravim još nešto :) Edited October 11, 2009 by MaryPoppins
msmodesty Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 ........peći desetak minuta (u prethodno zagrejanoj rerni na 180), izvaditi iz rerne, odstraniti pirinač i papir (pirinač u teglu il nešto, sačuvati za naredno pečenje) - roknuti fil - koji god ste smislili/pripremili. potpuno sam se pomamila, odo pravim još nešto :)tu sa testom sam lenja (kupim gotovo :blush:nego si stala na najzanimljivijem delu - filznam jabuke ali me jako interesuje ta BUNDEVA! kako pravis fil od bundeve?zahvalnamsm
betty Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 ja danas obisla nekoliko sajtova i odradila sledece:- pola bundeve u rernu, dugo, da skroz omeksa- kasikom izvadila sve, koru ostavila- dodala maaalkice secera (bundeva je vec bila poprilicno slatka) i solidno cimeta i muskatnog orascica- kratko blendnula i to je sve! sad cekamo meri sa nekim iskusnim ludackim receptom s mnogo vise nijansi :D
msmodesty Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 ja danas obisla nekoliko sajtova i odradila sledece:- pola bundeve u rernu, dugo, da skroz omeksa- kasikom izvadila sve, koru ostavila- dodala maaalkice secera (bundeva je vec bila poprilicno slatka) i solidno cimeta i muskatnog orascica- kratko blendnula i to je sve! sad cekamo meri sa nekim iskusnim ludackim receptom s mnogo vise nijansi :Dpa to je super lako - ali nemam bundevu...danas a i morala bih da svratim da probam :Dja mislila ima jos i slatke pavlake i jaja i ko zna cegaali da sacekamo kuvaricu iskusno
MaryPoppins Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 tu sa testom sam lenja (kupim gotovo :blush:nego si stala na najzanimljivijem delu - filznam jabuke ali me jako interesuje ta BUNDEVA! kako pravis fil od bundeve?zahvalnamsmehhe, a ja zapela za koru, pošto mi je ona najveći problem. inače volim da pravim sve od nule, u protivnom se osećam nedostojnom :) zato pravim samo kad imam vremena, ili kad mi baš dođe ludilo . bundeva, dakle, u mojoj izvedbi ide ovako:cca pola kile bundeve, termički obrađeno (rerna ili mikrotalasna) do raspadanja,odvojena od kore i u blender na pasiranje - ostatak može u blenderu, a može i mikserom lagano+50 grama putera otopljenog100 grama šećera4 kašike (ravne) brašna oraščićcimet vanila(može malo đumbira, tek da cepne po nepcima)3 prethodno dobro ulupana jajau poluohlađenu 'koru' sipati i peći na oko 150 nekih 45 minuta. i nije neka egzibicija. mož se posluži s lupanom slatkom pavlakom ili sladoledom od vanile.odo sad da se akam sa čokoladnim filom pa ću i to da prijavim :) ako uspe.
Recommended Posts