Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted
25 minutes ago, ivy said:

u neke verzije ruske ide seckana jabuka.

ide, mislim da pola amerike tako pravi. a treba sve prvo probati pa onda reći da li ide ili ne :)
mislim, ako mogu pomorandže sa solju, biberom i maslinovim uljem, što ne bi mogle jabuke u malo majoneza?

Posted
2 minutes ago, Sandradjer said:

Pojasni malo ovo. Taman sam poletela da nisu teski recepti :ohmy:. Obice mi se o glavu. Sad je kasno, pun frizider namirnica.

Plus mi raste tenzija, najjesniji gost mi rece da nece doruckovati. 

Jednom sam bila ambiciozna da spremam butkicu, valjda mi se butkica nece ponoviti.

Ne brini, sve će biti kako treba!

Da skratiš izloženost jabuke vazduhu:

• najpre seckaj celer
  • zatim seckaj jabuku, odlaži u činiju i poprskaj sa malo limuna.

• Wub 1
Posted
5 minutes ago, aram said:

treba sve prvo probati pa onda reći da li ide ili ne :)

Jesi li siguran da baš sve treba probati kako bi znao hoće li ti se dopasti? : D

• Vojvodo,serdare 1
Posted
1 hour ago, Klara said:

Jesi li siguran da baš sve treba probati kako bi znao hoće li ti se dopasti? : D

Kad smo kod toga :D neko probao sladoled od vanile, posoljen i preliven maslinovim uljem? 
Pre neki dan saznah za to.

• Haha 1
  • Tužno 1
Posted
2 hours ago, aram said:

ide, mislim da pola amerike tako pravi. a treba sve prvo probati pa onda reći da li ide ili ne :)
mislim, ako mogu pomorandže sa solju, biberom i maslinovim uljem, što ne bi mogle jabuke u malo majoneza?

ja tu ne vidim probleme :D 

ni u tom Boksijevom posoljenom sladoledu od vanile :D 

• +1 1
  • Haha 1
Posted
On 3. 1. 2025. at 8:30, Sandradjer said:

@svi

Sredjujem u glavi meni. Imam dve ruke i do podneva sve mora da bude spremno, ako nesto ne spremim/modifikujem ne znaci da mi se ne svidja, spasili ste me ocas posla idejama :heart:.

Dobila sam ove promo dzemice za NG. Pojela vec 4 :D. Ko voli neka izvoli 

IMG_20250103_082058.jpg

Jel neki od ovih od grozdja?

Pitam zato sto sam pravio jesenas, a nigde ne mogu da nadjem fabricki da uporedim

Posted
1 hour ago, onamonamo said:

Jel neki od ovih od grozdja?

Pitam zato sto sam pravio jesenas, a nigde ne mogu da nadjem fabricki da uporedim

Nema od grozdja :)

Ode u dva zalogaja 

IMG_20250104_144459.jpg

• +1 2
  • Wub 1
Posted
6 hours ago, Ras said:

Tako da ti predlažem (i Zeki i Miretu) da probaš - umeš u kuhinji, a vešta si i sa fotoaparatom, pa napred!

Ma probala sam ja to tj i pravila sam, čak mislim da sam je negde po mrežama i kačila. Možda i ovde.

U vreme svog humanizma i renesanse, tako zovem period nakon udaje i prvih par godina starijeg deteta, kuvala sam i seckala i pravila sve moguće što postoji. Samo ne ova uobičajena, i to sam pravila ali preko volje. Sve je bilo tako nešto....i valdorf. Koji napravim, pa drugi pojedu. 

• +1 1
Posted

Inače uglavnom volim čiste ukuse. Ponekad baš.....

Sve bez dodataka. Te kombinacije slano na slatko bi mi možda i bile zanimljive, ali ne vidim čemu, kad to sigurno ne bih pravila nikad ili ponekad...

I tu sad s ovim zdravljem gubim konce šta ima i koliko u čemu. 

Posted

Imam neki šol od 2 kile.

Ajd dajte neki recept.

Mislim jasno je da će u relnutm

Posted

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno :D

IMG_20250105_143919.jpg

IMG_20250105_143949.jpg

IMG_20250105_144015.jpg

IMG_20250105_144041.jpg

• +1 2
  • Wub 7
  • Vojvodo,serdare 1