aram Posted Thursday at 21:38 Posted Thursday at 21:38 i da, ja volim da goste iznenadim najobičnijim krompir polama sa komadom slanine odozgo. seljački komfort fud koji ne može da omane, jedino što mora da bude topao. 1
Boksi Posted Thursday at 21:48 Posted Thursday at 21:48 8 minutes ago, aram said: i da, ja volim da goste iznenadim najobičnijim krompir polama sa komadom slanine odozgo. seljački komfort fud koji ne može da omane, jedino što mora da bude topao. Podseti me, hoću ovo da probam. Svidja mi se taj momenat kad tresneš krompirom od radnu površinu ili nešto. https://www.marthastewart.com/1525702/foolproof-baked-potato-method
aram Posted Thursday at 21:58 Posted Thursday at 21:58 4 minutes ago, Boksi said: Podseti me ništa bre martha, ovo njeno je previše fensi krompir dobro opereš, nipošto ne ljuštiš. presečeš uzduž na pola i u rernu na 190°C 50 minuta. izvadiš, poklopiš svaku polovinu komadom slanine debele 4-5mm i vratiš u rernu deset minuta. neki beli mrs uz to i to je to. 1
Shan Jan Posted Friday at 02:23 Posted Friday at 02:23 To smo mi zvali kad sam bio mali krompir u gacama. Kad sam ih pekao u Africi, cimeri se odusevili, sve poapali i jos pitaju za recept
Sandradjer Posted Friday at 07:30 Posted Friday at 07:30 (edited) @svi Sredjujem u glavi meni. Imam dve ruke i do podneva sve mora da bude spremno, ako nesto ne spremim/modifikujem ne znaci da mi se ne svidja, spasili ste me ocas posla idejama . Dobila sam ove promo dzemice za NG. Pojela vec 4 . Ko voli neka izvoli Edited Friday at 07:36 by Sandradjer
ivy Posted Friday at 08:15 Posted Friday at 08:15 10 hours ago, Ras said: Valdorf? Na štapiće sečene stabljike celera i greni smit jabuka, začinjeno solju, biberom, limunom i maslinovim uljem umešano u grčki jogurt i garnirano orasima. zar waldorf ne ide sa korenom celera?
Ras Posted Friday at 08:17 Posted Friday at 08:17 Just now, ivy said: zar waldorf ne ide sa korenom celera? Moguće je, kao što se valdorf priprema sa majonezom, a ne sa grčkim jogurtom. Može "valdorf"?
ivy Posted Friday at 08:21 Posted Friday at 08:21 aha..varijacije..ok.. ja vise volim koren celera sirov pa bih tako
aram Posted Friday at 08:24 Posted Friday at 08:24 7 minutes ago, ivy said: zar waldorf ne ide sa korenom celera? ne, sa grančicama
Ras Posted Friday at 08:24 Posted Friday at 08:24 Gugl kaže: Quote According to the American Century Cookbook, the first Waldorf salad was created in New York City in 1893, by Oscar Tschirky, the maître d'hôtel of the Waldorf Astoria. The original recipe consisted only of diced red-skinned apples, celery, and mayonnaise. Chopped walnuts were added later to this now American classic. celery - stabljike celera celeriac - koren celera 1
ivy Posted Friday at 08:27 Posted Friday at 08:27 ok..ja sam pravila sa korenom i super je kombinacija sa orasima..
aram Posted Friday at 09:37 Posted Friday at 09:37 molim vas, to su stručni izrazi imam ja još toga, npr. "luk kratko prodinstati, kol'ko da šljone" 1 2
adam Posted Friday at 14:44 Posted Friday at 14:44 7 hours ago, Sandradjer said: @svi Sredjujem u glavi meni. Imam dve ruke i do podneva sve mora da bude spremno, ako nesto ne spremim/modifikujem ne znaci da mi se ne svidja, spasili ste me ocas posla idejama . Dobila sam ove promo dzemice za NG. Pojela vec 4 . Ko voli neka izvoli ja bih ove dzemcice iskoristio za uz sireve - bri, kamamber, bilo koji budjavi, neki tvrdi stari.... jos preko malo tucane ljute - uh! 2
Recommended Posts