Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

Ja cu ovo da rasturim. Krecem od sutra u organizaciju.

Pilence, kuskus, urme, bundeva salata, neki krekeri. 

@Ras

Daj jos jednu svezu salatu 

Posted
2 minutes ago, aram said:

@Ras divota :)
u ovu salatu od bundeve ja dodajem kupine, ne mora velika količina, ali znači puno.

Da, da, može bobičasto voće, kupine, borovnice, itd...

• Wub 1
Posted
1 minute ago, Sandradjer said:

@Ras

Ne spremam ja, no ti!

• Wub 1
  • Haha 2
Posted

sveža salata? ona od tučenog krastavca sa soja sosom, susamom i ljutom tucanom paprikom.

Posted (edited)
4 minutes ago, Boksi said:

Mislim da bi ovde išlo nešto sa celerom?

Valdorf?

Na štapiće sečene stabljike celera i greni smit jabuka, začinjeno solju, biberom, limunom i maslinovim uljem umešano u grčki jogurt i garnirano orasima.

Edited by Ras
  • +1 2
  • Wub 1
Posted
2 minutes ago, aram said:

sveža salata? ona od tučenog krastavca sa soja sosom, susamom i ljutom tucanom paprikom.

Ako smem da se umešam, sjajna salata, ali je krastavac trenutno previše vodenast i čudnog ukusa. Meni.

Posted
1 minute ago, Ras said:

Valdorf?

Na štapiće sečene stabljike celera i greni smit jabuka, začinjeno solju, biberom, limunom i maslinovim uljem umešano u grčki jogurt i garnirano orasima.

To je to. 

Pa divni ste :wub:

Posted
7 minutes ago, Sandradjer said:

Ja cu ovo da rasturim. Krecem od sutra u organizaciju.

Pilence, kuskus, urme, bundeva salata, neki krekeri. 

@Ras

Zavisi šta od ostalog odabereš i da ne bude baš sve egzotika: uzmi nešto zeleno (rukola), mini paradjze, masline, možeš i crvenu papriku.

• Wub 1
Posted
2 minutes ago, Boksi said:

Ako smem da se umešam, sjajna salata, ali je krastavac trenutno previše vodenast i čudnog ukusa. Meni.

Koristio sam nedavno onaj rebrasti i užasnog je ukusa iako sam odstranio vodenastu sredinu.

• +1 1
Posted

Evo predlog za dekoraciju sa pinteresta

Spoiler

IMG_5934.thumb.jpeg.25109a6b369f976c044066690f853773.jpeg

• +1 2
  • Wub 1
  • Hvala 1
Posted
3 minutes ago, Sandradjer said:

To je to. 

Pa divni ste :wub:

Hvala Vam!

• Haha 1
Posted

pa glavna fora sa tom salatom je da se krastavac posoli i pošećeri, stavi u cediljku pa u neku činiju i na sat vremena u frižider. tu se višak vode ocedi.

a ako smem da predložim još nešto što mora malo i u rernu, ali može posle da se posloži na krekere - kobasice u korenu peršuna. crveni luk i jabuke, po par komada, se raseku na četvrtine i malo zapeku u tiganju koji može i u rernu. sveže kobasice se izvuku iz creva i naprave u ćuftice koje se uvaljaju u sveže mleveni biber. 4-5 komada korena peršna se dobro opere, nema potrebe da se ljušti, pa se uzduž iseče ljuštilicom na trake. ubaci se sve u tiganj, promeša, rkne u rernu na pola sata. onda se zalije kašikom meda i vrati još pet minuta u rernu. 

može i paškanat, čak je i bolje, ali ja nikad u Beogradu nisam uspeo da ga kupim a da nije drvenast

• +1 1
  • Wub 2
Posted
3 minutes ago, aram said:

pa glavna fora sa tom salatom je da se krastavac posoli i pošećeri, stavi u cediljku pa u neku činiju i na sat vremena u frižider. tu se višak vode ocedi.

a ako smem da predložim još nešto što mora malo i u rernu, ali može posle da se posloži na krekere - kobasice u korenu peršuna. crveni luk i jabuke, po par komada, se raseku na četvrtine i malo zapeku u tiganju koji može i u rernu. sveže kobasice se izvuku iz creva i naprave u ćuftice koje se uvaljaju u sveže mleveni biber. 4-5 komada korena peršna se dobro opere, nema potrebe da se ljušti, pa se uzduž iseče ljuštilicom na trake. ubaci se sve u tiganj, promeša, rkne u rernu na pola sata. onda se zalije kašikom meda i vrati još pet minuta u rernu. 

Kad sam pocela da razmisljam o ovome imala sam na umu neke kobasice