Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted (edited)

@Sandradjer 

Spoiler

4dd934c3-32e3-404e-bb05-207edf88dd39.thumb.jpeg.e9c64d5ccf237beb4c81589817d38835.jpeg

Spoiler

2e5e682e-3377-4b4c-9f55-ba72c9ab1db2.thumb.jpeg.9b06fc0e6c2f51c2f010326ef3732f72.jpeg

Pileći file isečeš na trakice, malo pouljiš, pa u umućeno belance (ne mora penasto skroz) pa u blendiranu mešavinu susam, golica, lan, suncokret (ne previše sitno), pa na pek papir, pa u rernu na 200 (ili koliko je na tvojoj 200), 15-20 minuta, dok ne porumeni (ja volim da malo ‘ufati’ odozdo).

Možeš malo da poprskaš limunom pre služenja. 

:) 

Edit: mogla bi malo da se posoli ova piletina

Edited by Boksi
  • +1 1
  • Hvala 2
Posted (edited)

Zanimljiva ova piletina da se gricka :)

Spoiler

Pardon maj french :D

Edited by Sandradjer
  • Haha 1
Posted
Just now, Sandradjer said:

Zanimljiva ova piletina da se gricka :)

Daa, kod mene to uvek prvo ode :D 

• +1 1
Posted

@Sandradjer
krekeri su jako zgodna podloga za svašta, naročito oni veliki Wasa, bilo pravougaoni pa polomiš na pola ili oni okrugli.

1. na kreker komad lososa mariniranog, odozgo kuglice od sremskog sira sa začinima uvaljane u orahe, u kuglicu zelena maslina bez koščice. trik je da u sremski sir obavezno dodaš koju kašiku vode iz tegle sa maslinama.
2. na kreker salata od šargarepe i grčkog proceđenog jogurta sa orasima, odozgo komad pršuta i zrno grožđa

3. na kreker smesa pečenog patlidžana i feta sira, odozgo minijaturna ćuftica

zatim urme napunjene sirom, smrdljivi neki ili brie preporučujem
shrimps neke veće otvoriš ko knjigu do repa, uvaljaš u senf, pa brašno, pa jaje i ispržiš

eto svašta, dosta se brzo sve pravi, ako treba pojašnjenje pitaj :)

• +1 2
  • Wub 1
Posted

Ove urme fantasticna ideja. Hvala za to

Posted (edited)

Salata sa pečenom bundevom, nečim zelenim, nekim orašastim plodovima i nekim sirom. Uz to može da se služi i šunka/pršuta.

Npr. bundeva isečena na kocke. Nauljena i začinjena solju, biberom i mlevenom paprikom. Na papir za pečenje, pa u rernu na 200 stepeni do 30 minuta će biti dovoljno - proveriti da se ne prepeče. Promešati bar jednom bundevu tokom pečenja, domaćica pored rerne po  želji i više puta.

Zeleno po izboru. Može biti rukola, ili neki od dostupnih miksova - meni je dobar onaj orijentalni miks iz maksija. Može bejbi spanać, može salatni kelj.

Pečeni orasi ili lešnici.

Beli sir po izboru. Za blaži ukus mocarela, iscepkana na komadiće ili ona u mini kuglicama koja je dekorativna ali i skupa. Za intenzivniji ukus neki od zrelih belih sireva feta tipa.

Dovoljno je začiniti maslinovim uljem i limunom, a može se igrati melasom od nara, zrnima nara, itd...

Edited by Ras
  • +1 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Svidja mi se salata. Tu pecenu bundevu iseckati? 

Posted
5 minutes ago, Sandradjer said:

Ove urme fantasticna ideja. Hvala za to

malo ih samo rkneš u rernu, samo da se sir malo zatopi.

e da, spektakularna je spuma di mortadella, samo nekoliko sastojaka, dobar food procesor i gotova je za 5 minuta. nju bih ipak radije na komade zapečenog hleba, ali može i na krekere. jedino je bitno sastojci (mortadela, rikota, parmezan) budu vrhunski, da se umeša krupno mleven zeleni biber i da se na kraju pospe seckanim pistaćima, da i izgleda spektakularno kakav joj je i ukus. gustina se reguliše pažljivim dodavanjem slatke pavlake.

papas arrugadas su isto sjajan finger food, samo tu moraš imati i zeleni i/ili crveni sos za umakanje

• +1 1
Posted (edited)

Kuskus sa komoračem, narom i nanom.

Pripremiti kuskus.

Začiniti solju i biberom i sitno seckanom nanom.

Obilno zaliti maslinovim uljem.

Narendati komorač. Jedan veliki, ili dva manja - sad su neki takvi u ponudi.

Može se obogatiti čili paprikom za ljuti ukus.

Ovo sve može dan unapred.

Očistiti nar i garnirati zrnima nara. Začiniti sokom od limuna. Može i melasa od nara ako se ima ili ako se ima vremena za pripremu.

Edited by Ras
  • +1 1
Posted
7 minutes ago, Ras said:

Salata sa pečenom bundevom, nečim zelenim, nekim orašastim plodovima i nekim sirom. Uz to može da se služi i šunka/pršuta.

Npr. bundeva isečene na kocke. Nauljena i začinjena solju, biberom i mlevenom paprikom. Na papir za pečenje, pa u rernu na 200 stepeni do 30 minuta će biti dovoljno - proveriti da se ne prepeče. Promešati bar jednom bundevu tokom pečenja, domaćica po želji i više puta.

Zeleno po izboru. Može biti rukola, ili neki od dostupnih miksova - meni je dobar onaj orijentalni miks iz maksija. Može bejbi spanać, može salatni kelj.

Pečeni orasi ili lešnici.

Beli sir po izboru. Za blaži ukus mocarela, iscepkana na komadiće ili ona u mini kuglicama koja je dekorativna ali i skupa. Za intenzivniji ukus neki od zrelih belih sireva feta tipa.

Dovoljno je začiniti maslinovim uljem i limunom, a može se igrati melasom od nara, zrnima nara, itd...

Bravo, ovo je fenomenalna salata! Meni je najbolja kombinacija sa rukolom, fetom i orasima. Samo ne previše fete da ne preovlada.

• +1 1
Posted

@Ras divota :)
u ovu salatu od bundeve ja dodajem kupine, ne mora velika količina, ali znači puno.

Posted (edited)
11 minutes ago, Sandradjer said:

Svidja mi se salata. Tu pecenu bundevu iseckati? 

Na kocke pre pečenja.

Muskatnu bundevu na kolutove debljine 1 cm, pa taj kolut seći u dva pravca da se dobiju kockice.

Kockice u činiju i tamo začiniti uljem i suvim začinima, promešati da se ravnomerno začini, pa poređati na pleh za pečenje prekriven papirom.

Edited by Ras
  • +1 1
Posted
Just now, aram said:

@Ras divota :)
u ovu salatu od bundeve ja dodajem kupine, ne mora velika količina, ali znači puno.

Arame, ti si divota :wub: