Deda Drda Posted December 15 Posted December 15 (edited) 18 minutes ago, Eleniko said: ponekad je jednostavnije da se nešto pojede u kafani nego da se sprema kod kuće. riblja čorba je jedno od tih jela koje uvek ispadne bolje tamo - prosto ko će da sprema lonac od 5 litara čorbuljaka na šporetu i ko će to da pojede idite kod sirotog ribara na savi iznad ade ka ostružnici, naročito ako ste pušači. Apsolutno tačno. Ali, kao što si i ti pisao, ima čorbi i "čorbi". Ova mi je sigurna. Škembiće jedem samo u kafani. A možda ima i nešto što je moj deda govorio da ti je sve slađe kad prođe kroz šuber. Ili se kaže ima čorba i "čorba" Edited December 15 by Deda Drda 1
Klara Posted Monday at 12:26 Posted Monday at 12:26 Kako sve mogu da se iskoriste mušmule (a da nije pravljenje džema)? Neka pita, kolač, namaz, jeste li pravili štogod?
Serena Posted Monday at 18:19 Posted Monday at 18:19 Ja umesto susama kupila semi di canapa (konoplja). Tako to biva kad odes u radnju bez očala Sta da radim sa njima? Trebao mi susam za neki namaz od tunjevine, jel mogu ovo da ubacim? Da li da ih pecem?
aram Posted Monday at 18:51 Posted Monday at 18:51 možeš da ih istostiraš i slobodno ih dodaj u namaz, u salate ide super, može i kao dodatak u peciva i hlebove. kažu da je ok i u slatkiše, ali to ne bih znao, ne jedem slatko. 1
Eleniko Posted Tuesday at 09:24 Posted Tuesday at 09:24 nijesam čuo za mušmulovaču a ni probo ali bratu aramu sve verujem na ovoj temi
Recommended Posts