Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted (edited)

@Serena

ako ti ne trebaju listovi za sarmu bolje stavi ribanac...moze u teglu ili neku kanticu od npr 2,3, 5kg

ribanac se posoli(uvek zaboravim recept ali rekla bih da je potrebno 2% soli ali moram proveriti..),dobro izmasira i ostavi nekoliko sati da pusti vodu i onda se sve to stavi u izabranu posudu i ta voda koju pusti kupus..na pocetku se lagano poklopi ne zatvori se skroz..

mozda ce u pocetku usled fermentacije iscuriti/preliti malo vode zato je najbolje posudu sa kupusom staviti u neku vanglu/lavor...a kasnije ako je potrebno moze se dodavati voda sa solju po potrebi ugl bi trebalo da kupusu bude pod vodom...

nije tesko,slobodno pokusaj...a rezultat je neprocenjiv...za salate,podvarak..genijalno!!

Edited by ivy
  • +1 1
  • Hvala 1
  • 3 weeks later...
Posted

Koje je ovo povrce i zna li neko kako da spremim?

Znam samo da je super ukusno, valjda je pasulj, ali nisam sigurna. Kao kuvano i fino posoljeno. Jede se samo zrnevlje

IMG_20241210_063542.jpg

Posted (edited)

Soja :) 

Najbolje na pari.

edit: 

Jedno vreme sam kupovala zamrznute gyoze u Metrou pa sam uzela ovo

IMG_5685.thumb.jpeg.aa627a38f28322059439b155f1f7d82e.jpeg

Odlična stvarčica. 
@Sandradjer ako se odlučiš pogledaj na više mesta pošto se cene prilično razlikuju.

Edited by Boksi
  • Hvala 1
Posted

Moze li neki dobar recept za riblju corbu?

Posted (edited)

@Gaboon

Šaljem ti Renne-ov recept. Kod mene nikad nije zakazao.

Prijatno.

RIBLJA ČORBA

Izdinstaj pola kg cluka, jednu šargarepu, dve paprike, nekoliko ljutih paprika po ukusu, dva oljuštena paradajza. Kad se dobro izdinstalo propasiraj i nalij vodu, kuvaj još jedno pola sata. Dodaj ribu, so, biber, lorber i tucanu ljutu papriku pa kuvaj bez mešanja dok se riba ne raskuva

samo bih izbacio 1 glavicu luka i ubacio malo praziluka da i on doda svoj ukus

Edited by Deda Drda
  • +1 2
Posted

naravno da se od glava i repova moze skuvati dobar bujon koji se procedi pa se njime nalije corba umesto vode..

Posted (edited)
3 hours ago, Deda Drda said:

@Gaboon

Šaljem ti Renne-ov recept. Kod mene nikad nije zakazao.

Prijatno.

RIBLJA ČORBA

Izdinstaj pola kg cluka, jednu šargarepu, dve paprike, nekoliko ljutih paprika po ukusu, dva oljuštena paradajza. Kad se dobro izdinstalo propasiraj i nalij vodu, kuvaj još jedno pola sata. Dodaj ribu, so, biber, lorber i tucanu ljutu papriku pa kuvaj bez mešanja dok se riba ne raskuva

samo bih izbacio 1 glavicu luka i ubacio malo praziluka da i on doda svoj ukus

A ček,glup sam, je l' ribu skuvam i ocistim od kostiju pre nego sto dodam u dinstano povrce?

Ja sam po nekom receptu sto sam imao stavljao mix belih riba, repove..skuvao, pa ocistio sve lepo, odvojio meso od kostiju. A onda to sa povrćem krčkao...

Edited by Gaboon
Posted

ne bre, lepo piše: dodaj ribu, so, biber, lorber i tucanu ljutu papriku pa kuvaj bez mešanja dok se riba ne raskuva.

Posted
8 minutes ago, aram said:

ne bre, lepo piše: dodaj ribu, so, biber, lorber i tucanu ljutu papriku pa kuvaj bez mešanja dok se riba ne raskuva.

A kosti da prebiram posle po tanjiru? :)

• +1 1
Posted

a brte riblja čorba se ne kuva od filetirane ribe

Posted

@Gaboon 

Meni ovaj recept znači jer imam odnos koliko kog povrća ide u čorbu. Kad ispasiraš onda dodaješ vodu do željene gustine.

Što se tiče ostalih stvari vezanih za ribu tiče meni to nije bitno. Kuvaš šta imaš, čistiš ili ne, tvoja volja.

• +1 1
Posted (edited)
14 hours ago, aram said:

a brte riblja čorba se ne kuva od filetirane ribe

pa ima ljudi koji se baš plaše ribljih kostiju, moj muž je jedan od tih

u tim slučajevima, može se riba filtetirati, od svega što ostane od fileta skuvati bujon pa sa njim naliti čorbu, a u čorbu samo filete

Edited by duda
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Tačno tako. Spremaš kako tebi paše.

• +1 3
Posted

ponekad je jednostavnije da se nešto pojede u kafani nego da se sprema kod kuće.

riblja čorba je jedno od tih jela koje uvek ispadne bolje tamo - prosto ko će da sprema lonac od 5 litara čorbuljaka na šporetu i ko će to da pojede

idite kod sirotog ribara na savi iznad ade ka ostružnici, naročito ako ste pušači.

• +1 1