ivy Posted November 19 Posted November 19 (edited) @Serena ako ti ne trebaju listovi za sarmu bolje stavi ribanac...moze u teglu ili neku kanticu od npr 2,3, 5kg ribanac se posoli(uvek zaboravim recept ali rekla bih da je potrebno 2% soli ali moram proveriti..),dobro izmasira i ostavi nekoliko sati da pusti vodu i onda se sve to stavi u izabranu posudu i ta voda koju pusti kupus..na pocetku se lagano poklopi ne zatvori se skroz.. mozda ce u pocetku usled fermentacije iscuriti/preliti malo vode zato je najbolje posudu sa kupusom staviti u neku vanglu/lavor...a kasnije ako je potrebno moze se dodavati voda sa solju po potrebi ugl bi trebalo da kupusu bude pod vodom... nije tesko,slobodno pokusaj...a rezultat je neprocenjiv...za salate,podvarak..genijalno!! Edited November 19 by ivy 1 1
Sandradjer Posted December 10 Posted December 10 Koje je ovo povrce i zna li neko kako da spremim? Znam samo da je super ukusno, valjda je pasulj, ali nisam sigurna. Kao kuvano i fino posoljeno. Jede se samo zrnevlje
Boksi Posted December 10 Posted December 10 (edited) Soja Najbolje na pari. edit: Jedno vreme sam kupovala zamrznute gyoze u Metrou pa sam uzela ovo Odlična stvarčica. @Sandradjer ako se odlučiš pogledaj na više mesta pošto se cene prilično razlikuju. Edited December 10 by Boksi 1
Deda Drda Posted December 14 Posted December 14 (edited) @Gaboon Šaljem ti Renne-ov recept. Kod mene nikad nije zakazao. Prijatno. RIBLJA ČORBA Izdinstaj pola kg cluka, jednu šargarepu, dve paprike, nekoliko ljutih paprika po ukusu, dva oljuštena paradajza. Kad se dobro izdinstalo propasiraj i nalij vodu, kuvaj još jedno pola sata. Dodaj ribu, so, biber, lorber i tucanu ljutu papriku pa kuvaj bez mešanja dok se riba ne raskuva samo bih izbacio 1 glavicu luka i ubacio malo praziluka da i on doda svoj ukus Edited December 14 by Deda Drda 2
ivy Posted December 14 Posted December 14 naravno da se od glava i repova moze skuvati dobar bujon koji se procedi pa se njime nalije corba umesto vode..
Gaboon Posted December 14 Posted December 14 (edited) 3 hours ago, Deda Drda said: @Gaboon Šaljem ti Renne-ov recept. Kod mene nikad nije zakazao. Prijatno. RIBLJA ČORBA Izdinstaj pola kg cluka, jednu šargarepu, dve paprike, nekoliko ljutih paprika po ukusu, dva oljuštena paradajza. Kad se dobro izdinstalo propasiraj i nalij vodu, kuvaj još jedno pola sata. Dodaj ribu, so, biber, lorber i tucanu ljutu papriku pa kuvaj bez mešanja dok se riba ne raskuva samo bih izbacio 1 glavicu luka i ubacio malo praziluka da i on doda svoj ukus A ček,glup sam, je l' ribu skuvam i ocistim od kostiju pre nego sto dodam u dinstano povrce? Ja sam po nekom receptu sto sam imao stavljao mix belih riba, repove..skuvao, pa ocistio sve lepo, odvojio meso od kostiju. A onda to sa povrćem krčkao... Edited December 14 by Gaboon
aram Posted December 14 Posted December 14 ne bre, lepo piše: dodaj ribu, so, biber, lorber i tucanu ljutu papriku pa kuvaj bez mešanja dok se riba ne raskuva.
Gaboon Posted December 14 Posted December 14 8 minutes ago, aram said: ne bre, lepo piše: dodaj ribu, so, biber, lorber i tucanu ljutu papriku pa kuvaj bez mešanja dok se riba ne raskuva. A kosti da prebiram posle po tanjiru? 1
Deda Drda Posted December 15 Posted December 15 @Gaboon Meni ovaj recept znači jer imam odnos koliko kog povrća ide u čorbu. Kad ispasiraš onda dodaješ vodu do željene gustine. Što se tiče ostalih stvari vezanih za ribu tiče meni to nije bitno. Kuvaš šta imaš, čistiš ili ne, tvoja volja. 1
duda Posted December 15 Posted December 15 (edited) 14 hours ago, aram said: a brte riblja čorba se ne kuva od filetirane ribe pa ima ljudi koji se baš plaše ribljih kostiju, moj muž je jedan od tih u tim slučajevima, može se riba filtetirati, od svega što ostane od fileta skuvati bujon pa sa njim naliti čorbu, a u čorbu samo filete Edited December 15 by duda 1
Eleniko Posted December 15 Posted December 15 ponekad je jednostavnije da se nešto pojede u kafani nego da se sprema kod kuće. riblja čorba je jedno od tih jela koje uvek ispadne bolje tamo - prosto ko će da sprema lonac od 5 litara čorbuljaka na šporetu i ko će to da pojede idite kod sirotog ribara na savi iznad ade ka ostružnici, naročito ako ste pušači. 1
Recommended Posts