ivy Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 dajte neki recept za smrcke...do sada sam pravila rizoto i samo ih krtako prodinstala na luku...kontam da je najbolja jednostavnost a to i zelim ali sam sad nesto umorna i dekreativna pa mi nista ne pada na pamet pa ako moze neko da mi uspe malo inspiracije bila bih zahvalna :)
duda Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 dobila neko pile kao domaćenisam baš bila sigurna koliko je domaće a ne volim miris tovljene piletine nikakopored standardnog seta začina koje imam okolo po dvorištu (lovor, čubar, timijan, ruzmarin) i koje inače trpam na kilo kada nisam sasvim sigurna u kvalitet mesa,pogledam po dvorištu, kad ono limun (iznela ga pre par dana iz podruma) pun plodovauzmem jedan, prepolovim ga i turim u pleh sa piletinome kako je to mirisalo svo vreme, neverovatnoa i meso baš lepo mirisalo na krajupreporuka, mada mislim da je uticalo i to što je domaći limun.
ivy Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 domaći i neprskani gde možeš i koru,kao najaromatičniji deo da koristiš
duda Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 pa jesteali svako ko ima terasu i stan malo veći od krletke (mora da se unese zimi)može da uzgaja barem fortunelu, ako već ne limunprobaću i sa fortunleom i sigurna sam da će isto super mirisati
duda Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 e jel' ima ovde majstora za ispeći prasezapravo, pola praseta.u rerni.kako da da bude lepo, reš pečeno, da kožica krcka i da bude jestiva ?renne, gazza, vasa ???
aram Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 ja ga izdignem na drvene klocne, i povremeno zalijem pivom.prehodno kozu dobro utrljam solju.
renne Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Ja ga dobro posolim i ostavim tako jedno sat vremena. Onda ide u pekač na klocne. U pekač, ili tepsiju ako se nema dotični sipam oko deci vode i dec piva. Premažem kožicu sa malo masti. Poklopim pa u rernu na maximum jedno 10minuta. Onda smanjim vatru na 180 stepeni i ne diram sat i 45 minuta. Onda otrkijem i držim jos 10 minuta.Bude savršeno krckava kožica, ispekao nedavno za mladence celo tako. Kačio sam i fotke ovde.Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
duda Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 (edited) e arame, falai izvini što sam tebe izostavila al' još mi podrobnije opiši kakve klocne, jel' klocne staviš u pleh a pleh na rešetku ili bi možda umesto klocni prase moglo na rešetku a ispod pleh, zbog kapanja i polivanja ?ed.fala reneja nemam takav pekač, tj. imam velik i dubok pleh ali kako to onda zatvoriti pogotovo kada ga još podignem na klocne ? Edited April 25, 2013 by duda
renne Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 A meni ništa hvala, a pisao pola sata cccc.Drvene klocne u pekač, pa meso na njihПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
duda Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 pa ja kad sam se zahvaljivala aramu, još nije bilo tvog posta, nemoj da si nakraj srca
renne Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Zatvori ga folijom, ide to bez problema, a klocne neka budu male, samo da meso ne dodiruje tepsiju, tj. tečnost. Možeš i žicu iz rerne da iskoristiš ako ti staje u tu tepsiju.Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Sir Oliver Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 greškom sam kupio masline umesto šampinjonaznate one u kesicama..a inače nisam ljubitelj istihkako i sa čim da ih iskombinujem i iskoristim?( bzvz mi da se vraćam u bakalnicu i menjam ih za šampinjone)
ivy Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 ako nisi ljubitelj onda teško.. u martiniju?ko Djems Bond
renne Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Naseckaj na fetu, nalij uljem i pospi origanom i izediПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Recommended Posts