darling Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 olivio spread, evo gledam, koliko se ja razumem je margarin.
duda Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 kad napravis, pa preseces, da stavis slike :)evo ti moju fejvorit koju nikad nisam pravila, jer sam ja s katedre za teorijsko kuvanje. da ikad pravim, ja bih ovu. i ostalij sto hiljada koje mi se svidjaju.http://1331999.blogs...izmenjenom.html bogme, dobro zvuči, bukmarkovala sam je.obožavam taj karamel krem, samo ne bih se zezala sa onim ukrasima ni u ludilui da, kod nas bi to moralo sa običnim orahom, teško da tih pecam ima kod nas
darling Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 tako sam mislila i ja, kakvi ukrasi, kakvi bakraci, kakvi pekani: daj ogolelu s orasima, nista bolje od toga ne treba. ogladneh od ove diskusije :)
aram Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 olivio spread, evo gledam, koliko se ja razumem je margarin.in my book je i peanut butter isto margarin :)bez zezanja, dobar je olivio, ukusan i zdrav. narocito zgodan za one koji ne podnose mlecne masti.
duda Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 bez zezanja, dobar je olivio, ukusan i zdrav. narocito zgodan za one koji ne podnose mlecne masti.verujem ja tebi al' ja bih volela detaljno da proučim taj sastav.sve biljne masnoće u tom obliku me teraju na sumnju da tu ima još kojekakvih dodataka, bez kojih bih baš i mogla da preživim
darling Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 in my book je i peanut butter isto margarin :)ne znam koju knjigu citas i na koji kikiriki puter mislis, al u mom selu margarin se dobija hemijskom reakcijom, a maslac od kikirikija cistom fizikom.btw, sve vreme dok guglam ove divotinje od slatkisa, slusam
aram Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 u mom selu margarin se dobija hemijskom reakcijom, a maslac od kikirikija cistom fizikom.uf, nisam ti ja toliko upoznat s tehnologijom, meni nekako logicno da je sve sto je biljno = margarin:)
darling Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 sve sto je biljno je ulje, ako oces da ga stisnes i napravis margarin il biljnu mast, moras da ga hidrogenizujes, sto je hemijski proces. maslac od kikirikija se dobije tako sto sitno sitno sameljes kikiriki.
aram Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 fala, naucih nesto. mada ne volim nikako taj kikiriki puter, te cu garantt opet zaboraviti :D
Аврам Гојић Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 pravi mi se curetina sa mlincima u sosu od plavog sira i belog bibera. kontam da bi trebalo da izgrilujem filete curetine, blansiram mlince na brzaka, napravim besamel i na kraju dodam sir u besamel, i sve to stavim u vatrostalnu posudu da se zapece jedno pola sata. da li to zvuci logicno?
Dr Arslanagić Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Не можеш да омашиш, мада можеш и да пробаш да пропржиш ћуретину на пуно масноће и да у у исти тигањ умуљаш млинце па да упију маст... млинци воле маст.Одличну ћуретину са млинцима справљају у ресторану "На ћошку".
duda Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 (edited) za mog vakta, tj. bivstvovanja u postojbini ćuretine sa mlincima, zagorske seljanke su to radile isključivo tako što bi kratko obarene mlince bućnule u tepsiju, ispod već pečene ćurke (cela ili u komadima, nebitno) u pozamašnu količinu otopljene ćureće masnoće.što reče gosn. arbajtmen, mlinci vole masnoću.e sad, ako ti hoćeš još i plavi sir, onda bi to baš bilo premasno a kontam i da bi se ukusi gadno sudarili te cenimtm da je tvoj predloženi metod sasvim ispravan, s tim, da bih ja kako god znam i umem preskočila taj bešamel.verovatno zbog toga što ga ne volim.umesto toga, plavi sir bih malo razblažila sa pavlakom (onom za kuhanje, nikako druga) i to bih pomešala sa mlincima. Edited October 19, 2012 by duda
Recommended Posts