halloween Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 (edited) e da, imam tonu divljih jabuka, šta da radim sa njima?sok? džem?Vodnjikahttp://www.coolinari...ecept/vodnjika/Treba i ostalog divljeg voća i bobica (kleka obavezna), a ostalo šta ti je dostupno pored jabuka. Edited September 27, 2012 by halloween
Dr Arslanagić Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 odlično izgleda, baš bih mogao da probam
aram Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 @kud u maglustavljao gazza 1 mamojebni recept za neko meso peceno u rerni sa smokvama, potrazi.
Frank Pembleton Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Dobio ovo ali ne znam šta bi sa svim ovim biljkama.ima neko ideju? Послато са U8815 користећи Тапаток 2
duda Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 (edited) e da, imam tonu divljih jabuka, šta da radim sa njima?sok? džem?aj' prodaj meni neko kilo :Dja već godinama pokušavam da nađem divlje jabuke i ne uspevam.odvoji 10-ak kila od te tone i napravi pravo sirće. ništa bolje i zdravije od toga.@frank, ovo je verovatno sa ovog sajma što je u toku ???ako je stvarno organsko, napravi šta god, samo nemoj da ti propadne. Edited September 28, 2012 by duda
Frank Pembleton Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 @frank, ovo je verovatno sa ovog sajma što je u toku ???ako je stvarno organsko, napravi šta god, samo nemoj da ti propadne.Nije sa sajma bili nešto po obrenovcu pa nas ispratili da ne idemo praznih ruku. otprilike buni me taj "šajot" krastavac .Ali malo sto sam guglao biće sa mesom i kao da su sve to tikvice.Jedino ne znam šta da radim sa onom crvenom tikvom , da li da izvadim "meso" i napravim neku gustu supu/čorbu ...Послато са U8815 користећи Тапаток 2
aram Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 jab napravio ovo:meso od tikve i krompir na kockice prokuvas i napravis pire od njega. praznu tikvu napunis vrganjima ili nekim slicnim pecurkama, sa malo cluka, bluka, persuna i slaga za kuvanje. peces to oko 45 minuta na 180°C, onda preko sunes onaj pire (u pire umesaj bibera i muskatnog oraha) i vrnes u rernu jos 10-15 minuta, da samo malo potamni odozgo.
Frank Pembleton Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Uuuu tako nesto mi je trebalo!!!!Cu probam....
Dr Arslanagić Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 divlje jabuke sam u sokovniku ispasirao, sok je jak ali u odnosu 50/50 sa vodom i kašičicom meda odličan.a džibru sam ukuvao sa šećerom i vodom i dobio fenomenalan pekmez! :0.6:
cmrlj Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 meni ovo odvratno, verujem da cete uzivati :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=nRxC7ZxKYk0
banatjanin Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Franče,ako ih nisi pojo do sada, one male tikvice sa vrha korpe nemoj termički da obrađuješ. samo narendaj na taaaanke listiće, sa sve korom. so + limiu sok i hcmulj eili, još bolje, dobro hladno ceđeno suncokretovo ulje.od kad gravitiram Beogradu, plačem za Limanskom pijacom i tezgom Vozara
renne Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Pa čekaj more, imaš sve proizvode Vozar i Univerexportu
banatjanin Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 eoh, stvarno?pa to je vest i po!moram da pronjuškam, da vidim čega ima
renne Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Stvarno, stvarno. Pa ipak je to vojvođanska firma :)
Recommended Posts