Jump to content

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

neki dobar, brz i jednostavan recept za violinaste smotuljke, tkz fiddleheads, a da nisu salata ili preliveni puterom?

• Replies 7.4k
  • Views 714.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

neki dobar, brz i jednostavan recept za violinaste smotuljke, tkz fiddleheads, a da nisu salata ili preliveni puterom?
ja ih najvise s pastom, koristim orekijete ili pene, kratku pastu. skuvam ih s pastom u slanoj vodi. blago proprzim beli luk na maslinovom, umesam violinice i pastu, dodam malo vode u kom se kuvalo, so, biber, majcina dusica i odozgo neki stari ovcji sir. prste da polizes.
ja ih najvise s pastom, koristim orekijete ili pene, kratku pastu. skuvam ih s pastom u slanoj vodi. blago proprzim beli luk na maslinovom, umesam violinice i pastu, dodam malo vode u kom se kuvalo, so, biber, majcina dusica i odozgo neki stari ovcji sir. prste da polizes.
hvala draga,ama kako zajedno s pastom? ne oboje je? i zar pasta podnosi 15minutno kuvanje koliko se zahtijeva za violine, inace mogu biti toxicne, ili je vrijeme kuvanja zadovoljeno s tim doprzavanjem na luku i maslinovom?? mislim ne bih ja, al' shtoperica otkucava :s_d:

aj za nas sa jeftinijim ulaznicamašta su to violine?

http://en.wikipedia.org/wiki/Fiddlehead_fernja guglo, trazio sliku, mislio prepoznacu. nikad u zivotu ovo video nisam. a svakakvih cuda sam se nagledao. ajde vi sto ste probali recite kakvog je ukusa. lici li na nesto, sad me bas interesuje...

i ja guglo i ništa mi nije jasno, zato i pitah

i zar pasta podnosi 15minutno kuvanje koliko se zahtijeva za violine
kakvih 15 minuta za viole?! ja ih ubacim u posoljenu kljucalu vodu na pola minuta, minut, pa onda u ladnu i napravim ih ko dalmatinsku salatu sa sparogama i kuvanim jajima, s malo kvasine i maslinovog ulja. do sad nisam umrla. meni su super i sa kokosovim mlekom, zelenim karijem, djumbirom, blukom i shrimp paste, volim ja te egzotike :)

Edited by cmrlj

ništa bez kontrabasa!

u mom kraju su poznatije pod nazivom tête de violonukus im je blago bljutav, ako se ne zacine s necim, najblize nesto izmedju mahunarki i articoke, inace vrlo zdrave, idealne za povrtoljupce.@cmrljicae, da egzotika je zakon, sve do jednom :s_d: ne bih se ja igrala tim nedokuvavanjem

Edited by Pikoleta

kakvih 15 minuta za viole?! ja ih ubacim u posoljenu kljucalu vodu na pola minuta, minut, pa onda u ladnu i napravim ih ko dalmatinsku salatu sa sparogama i kuvanim jajima, s malo kvasine i maslinovog ulja. do sad nisam umrla. meni su super i sa kokosovim mlekom, zelenim karijem, djumbirom, blukom i shrimp paste, volim ja te egzotike :)
http://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/securit/kitchen-cuisine/fiddlehead-fougere-eng.php :unsure:

al zaista izgledaju (bar na ovim slikama) kao da ih ne treba kuvati duze od minut-dva :mellow:

nisu tako neezne kao sto izgledaju, sasvim solidno podnose duze kuvanjei da, to je to sto je tknhana postirao

Jbote ovo ko neki elijen....brrrr...

Fiddlehead9_E_20090428103940.jpgto je ovo? pretpostavljam da ih prvo ubijete? :o :blink:kakav to ukus ima? jelda da to nema kod nas? renne? :unsure:

Edited by thermal bug

najblize tome sto sam video u srbijici je neka pola metra i jace dugacka boranija kod kineza. mozda i nije boranija ali tako izgleda.