Pikoleta Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 neki dobar, brz i jednostavan recept za violinaste smotuljke, tkz fiddleheads, a da nisu salata ili preliveni puterom?
darling Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 neki dobar, brz i jednostavan recept za violinaste smotuljke, tkz fiddleheads, a da nisu salata ili preliveni puterom?ja ih najvise s pastom, koristim orekijete ili pene, kratku pastu. skuvam ih s pastom u slanoj vodi. blago proprzim beli luk na maslinovom, umesam violinice i pastu, dodam malo vode u kom se kuvalo, so, biber, majcina dusica i odozgo neki stari ovcji sir. prste da polizes.
Pikoleta Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 ja ih najvise s pastom, koristim orekijete ili pene, kratku pastu. skuvam ih s pastom u slanoj vodi. blago proprzim beli luk na maslinovom, umesam violinice i pastu, dodam malo vode u kom se kuvalo, so, biber, majcina dusica i odozgo neki stari ovcji sir. prste da polizes.hvala draga,ama kako zajedno s pastom? ne oboje je? i zar pasta podnosi 15minutno kuvanje koliko se zahtijeva za violine, inace mogu biti toxicne, ili je vrijeme kuvanja zadovoljeno s tim doprzavanjem na luku i maslinovom?? mislim ne bih ja, al' shtoperica otkucava
adam Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Fiddlehead_fernja guglo, trazio sliku, mislio prepoznacu. nikad u zivotu ovo video nisam. a svakakvih cuda sam se nagledao. ajde vi sto ste probali recite kakvog je ukusa. lici li na nesto, sad me bas interesuje...
cmrlj Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 (edited) i zar pasta podnosi 15minutno kuvanje koliko se zahtijeva za violinekakvih 15 minuta za viole?! ja ih ubacim u posoljenu kljucalu vodu na pola minuta, minut, pa onda u ladnu i napravim ih ko dalmatinsku salatu sa sparogama i kuvanim jajima, s malo kvasine i maslinovog ulja. do sad nisam umrla. meni su super i sa kokosovim mlekom, zelenim karijem, djumbirom, blukom i shrimp paste, volim ja te egzotike :) Edited June 7, 2011 by cmrlj
Pikoleta Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 (edited) u mom kraju su poznatije pod nazivom tête de violonukus im je blago bljutav, ako se ne zacine s necim, najblize nesto izmedju mahunarki i articoke, inace vrlo zdrave, idealne za povrtoljupce.@cmrljicae, da egzotika je zakon, sve do jednom ne bih se ja igrala tim nedokuvavanjem Edited June 7, 2011 by Pikoleta
Čutura Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 kakvih 15 minuta za viole?! ja ih ubacim u posoljenu kljucalu vodu na pola minuta, minut, pa onda u ladnu i napravim ih ko dalmatinsku salatu sa sparogama i kuvanim jajima, s malo kvasine i maslinovog ulja. do sad nisam umrla. meni su super i sa kokosovim mlekom, zelenim karijem, djumbirom, blukom i shrimp paste, volim ja te egzotike :) http://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/securit/kitchen-cuisine/fiddlehead-fougere-eng.php
maheem Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 al zaista izgledaju (bar na ovim slikama) kao da ih ne treba kuvati duze od minut-dva
Pikoleta Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 nisu tako neezne kao sto izgledaju, sasvim solidno podnose duze kuvanjei da, to je to sto je tknhana postirao
gospa buba Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 (edited) to je ovo? pretpostavljam da ih prvo ubijete? :o :blink:kakav to ukus ima? jelda da to nema kod nas? renne? Edited June 7, 2011 by thermal bug
yolo Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 najblize tome sto sam video u srbijici je neka pola metra i jace dugacka boranija kod kineza. mozda i nije boranija ali tako izgleda.
Recommended Posts