Jump to content

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

On 18. 4. 2011. at 16:25, veljaGB said:
U kesu pa u frizider A?Koliko da stoji?Ma danska, BTW proizvodjac je Simunovic from Chile :lol:
jbt. ta kolenica proputovala vise od mene :(
  • Replies 7.4k
  • Views 719.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

On 18. 4. 2011. at 16:25, veljaGB said:
U kesu pa u frizider A?Koliko da stoji?Ma danska, BTW proizvodjac je Simunovic from Chile :lol:
da, još bolje u neku posudu, pa da stoji jedno 24-30 sati.

donosio ti neko svezi jagnjeci but iz danske? bez reci.

čudni su putevi gospodnji jagnjećih butova

On 18. 4. 2011. at 18:35, gazza1 said:
Sta da ti kazem gastarbajteri imaju ta vragolasta darovanja :isuse:
  On 18. 4. 2011. at 16:27, Zverilla said:
jbt. ta kolenica proputovala vise od mene :(
Frigorífico Simunovic S.A
  On 19. 4. 2011. at 0:24, veljaGB said:
Hrvatski imigranti iz Chilea :s_u:

juce pravila probnu picu po forumskom receptu, cetvrtina kolicine. assuckov recept + malo griza + alphonsov savet o kratkom precenju na resetki pre filovanja.pelat odstojao sa malo soja sosa i hcmulja, bluka, origana i svezeg bosiljka, te solju i biberom. preko toga spanac, malo cluka, vrlo mlade spargle, pecurke te masline, i na kraju neki kackavalj. e sad, pica se ispekla za 10 minuta i krenula da zagoreva po krajevima, pa u to ime par pitanja. - koliko debelo testo je najbolje u vasem iskustvu?- da li da premazem testo muljem ili ne? premazala sam krajeve koji nisu bili paradajzicni, pa se pitam da li su brze zagoreli zbog toga.pica je inace bila mamojebna, uvrsticu je u redovne kuhinjske carolije. i, nisam znala, ali kako je mesenje opustajuca aktivnost?! :wub:

pa krajevi moraju da ti blago zagore i pica će uvek biti hrskava zato što se peče na znatno nižoj temperaturi od pizza peći (nekih recimo 250 C u kućnoj radinosti vs. 350 kod profi picerija). meni to ne predstavlja problem jer volim da hrska i puca pod zubima dok ih još imam. po mom dosadašnjem iskustvu, ako ti krajevi nisu blago zagoreli, testo ispod nadeva nije dovoljno pečeno. a možda se razlikuje od rerne do rerne, to ne znam...debljina testa oko 3mm, to je sasvim ok

Edited by assück

kul! hvala :)

On 18. 4. 2011. at 18:35, gazza1 said:
  On 18. 4. 2011. at 18:37, renne said:
čudni su putevi gospodnji jagnjećih butova
  On 19. 4. 2011. at 0:24, veljaGB said:
  On 19. 4. 2011. at 8:50, pavllle said:
Hrvatski imigranti iz Chilea :s_u:
Dakle operacija po kodnim nazivom "Oluja iz Chilea" je pocela...post-295-13034981632468.jpg post-295-1303498151664.jpgZapisnicar putem TapaTalk-a Roger Sanchez se obavezao da nece predati transkripte u ICTY.Doduse uzdahnuo je i rekao "E gotovina bolje da si kod Simunovica zapalio ..."
post-295-13036353401133.jpgOperacija "oluja iz Chilea" je krenula u zavrsnu fazu padobranci za desnat su spremni...

Edited by veljaGB

i ovde je jareca pleckica ubacena u gvozdenu posudu sa poklopcem, rerna zagrejana na 170C i tajmer podesen na 3h kada cemo u sve to ubaciti krompirice i povrce.

On 24. 4. 2011. at 8:52, gazza1 said:
i ovde je jareca pleckica ubacena u gvozdenu posudu sa poklopcem, rerna zagrejana na 170C i tajmer podesen na 3h kada cemo u sve to ubaciti krompirice i povrce.
O daaa i kod nas isto...post-295-13036364126428.jpg

možda kasnim, ali sam se tek sada setila. ako farbam jaja na uskrs, to činim na ovaj načinjaja u lukovini (tradicionalni jevrejski recept, naučio me drug sefard iz sarajeva, a ja ga modifikovala, jer u mojoj kuhinji nema ni košer ni halal)dvadesetak jaja2-3 pregršti lukovine, ima na pijaci kesa košta 50 din2-3 glavice crnog luka1 glavica belog luka 2-3 kašike ulja (ja stavim kožuru od dimljene slanine)kašika bibera u zrnukašičica solilovorov list2-3 kašike kafe (može i soc)jaja, lukovina i začini se naizmenično ređaju u šerpu. nalije se voda i kuva celu noć na tihoj vatri.jaja budu tamno braon i veoma ukusna. mogu da se jedu još mesec dana ako se čuvaju u frižideru. ko voli može da ih podgreje u toploj vodi.jedu se kao mezence ili kao dodatak nekoj salati.