March 22, 201411 yr Following the Second World War, America experienced the temporary success of a cultural and political consensus – supposedly based on liberalism, pluralism and classlessness. trebam lep prevod za "supposedly based" i sinonim za "besklasnost" ako ga ima. mozga nemam
March 22, 201411 yr supposedly based - izgradjen/baziran/utemeljen na pretpostavkama... (ili zvuci previse kruto) za ovo drugo nemam mozga ni ja
March 22, 201411 yr supposedly based - izgradjen/baziran/utemeljen na pretpostavkama... (ili zvuci previse kruto) izgradjen na pretpostavkama liberalizma, pluralizma...tako se kaže? hvala u svakom slučaju na brzom odgovoru.:)
March 22, 201411 yr sinonim za "besklasnost" ako ga ima. Mislim da nema sinonima. Ja bih upotrebio "odsustvo klasnih podela" ili "nepostojanje drustvenih klasa". Edited March 22, 201411 yr by Radagast
March 22, 201411 yr izgradjen na pretpostavkama liberalizma, pluralizma...tako se kaže? hvala u svakom slučaju na brzom odgovoru. :) Da, tako bi bilo. Nema na cemu :) edit: da, za 'besklasno' sto kaze Radagast cini mi se da nema sinonim i da osim u konstrukciji od dve-tri reci drugacije ne moze da se prevede. Edited March 22, 201411 yr by nera
March 22, 201411 yr Mislim da nema sinonima. Ja bih upotrebio "odsustvo klasnih podela" ili "nepostojanje drustvenih klasa". Da, moglo bi tako, još ću da razmotrim. Thank you Radagast!
March 27, 201411 yr Treba mi Rogerova pomoc (ili bilo ko zna). Odgovorili smo na jedan tender u Hrvatskoj. Sve je trebalo biti na Hr jeziku i jedino nisam preveo Senior Vice President misleci da to i ne treba prevoditi. Naravno sada mi traze da i to prevedem (kao i rijec France ) Kako se prevodi Senior Vice President na hr? Hvala unaprijed.
March 27, 201411 yr Viši potpredsjednik edit: mislim viši upravljački (ili pak izvršni, koja je razlika?) potpredsjednik. Ali bi bilo bolje da neko sa govornog područja ili sa iskustvom potvrdi. Edited March 27, 201411 yr by Vapad
March 27, 201411 yr Viši potpredsjednik edit: mislim viši upravljački (ili pak izvršni, koja je razlika?) potpredsjednik. Ali bi bilo bolje da neko sa govornog područja ili sa iskustvom potvrdi. Viši izvršni potpredsjednik, yeas.