bus Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 трице и кучине 1 безначајно којешта & макаршта, лупетање Kad sam pogledao ove trice i kučine, nisam mogao da se setim preciznog značenja, ali me evo Paće poceti. Trifles je reč približna ovom Paće-ovom značenju.
DarkAttraktor Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Ima fiddlesticks and poppycock al to je vise besmisleno i nepovezano nego tricavo i beznacajno.
kgmr Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 pa cula par varijanti (meni je to bila prva misao), ali u jezickoj sam nedoumici (i kolege mi), pa pomislih da glasamo ovde
Kelt Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 laboratory, labs... jedva čekam da negde vidim exercises
Kelt Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 (edited) roman straightforward :P Edited May 18, 2010 by Kelt
Luka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Ako se radi o društvenim naukama, onda vežbe mogu da se zovu i "discussion group". ("workshop" ako je u pitanju neka jednokratna tematska radionica, koja se ne odnosi na standardnu nastavu)
bus Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Severnoamericka upotreba:Predavanja = lectures (drzi ih profesor, predavac, ili instruktor)vezbe = tutorial (drzi ih 'Teaching Assistant")laboratorijske vezbe = lab Ovde, "seminar" oznacava napredni kurs koji se ne sastoji od predavanja, vec studentskih prezentacija, i dosta citanja napredne literature i diskutovanja. Pri tome profesor ne predaje, to sa radi u "lecture courses". Seminars su najcesce kursevi na postdiplomskim studijama i mali broj kurseva u 4. godini dodiplomskih za napredne studente.
расејан Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Kad sam pogledao ove trice i kučine, nisam mogao da se setim preciznog značenja, ali me evo Paće poceti. Trifles je reč približna ovom Paće-ovom značenju.ПаћеТовом, колега.Trifles & ?
kgmr Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 evo me!kako bi amer/brit rekao neku frazu smisla:'na opste zgrazavanje roditelja'?
bus Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Jeste, moze to his parents' dismay, ili to his parents' chagrin. (naglasak na GRIN)
Recommended Posts