May 15, 201014 yr трице и кучине 1 безначајно којешта & макаршта, лупетање Kad sam pogledao ove trice i kučine, nisam mogao da se setim preciznog značenja, ali me evo Paće poceti. Trifles je reč približna ovom Paće-ovom značenju.
May 15, 201014 yr Ima fiddlesticks and poppycock al to je vise besmisleno i nepovezano nego tricavo i beznacajno.
May 18, 201014 yr pa cula par varijanti (meni je to bila prva misao), ali u jezickoj sam nedoumici (i kolege mi), pa pomislih da glasamo ovde
May 18, 201014 yr Ako se radi o društvenim naukama, onda vežbe mogu da se zovu i "discussion group". ("workshop" ako je u pitanju neka jednokratna tematska radionica, koja se ne odnosi na standardnu nastavu)
May 18, 201014 yr Severnoamericka upotreba:Predavanja = lectures (drzi ih profesor, predavac, ili instruktor)vezbe = tutorial (drzi ih 'Teaching Assistant")laboratorijske vezbe = lab Ovde, "seminar" oznacava napredni kurs koji se ne sastoji od predavanja, vec studentskih prezentacija, i dosta citanja napredne literature i diskutovanja. Pri tome profesor ne predaje, to sa radi u "lecture courses". Seminars su najcesce kursevi na postdiplomskim studijama i mali broj kurseva u 4. godini dodiplomskih za napredne studente.
May 18, 201014 yr Kad sam pogledao ove trice i kučine, nisam mogao da se setim preciznog značenja, ali me evo Paće poceti. Trifles je reč približna ovom Paće-ovom značenju.ПаћеТовом, колега.Trifles & ?
May 21, 201014 yr Jeste, moze to his parents' dismay, ili to his parents' chagrin. (naglasak na GRIN)