utilitarist Posted June 21 Share Posted June 21 poodavno imam svoju lokaciju za trčanje, jedno šest sedam kilometra od kuće, sa dobrim putem gde prođe pet vozila na sat i gde nema ljudi. da me neko pita ne može idealnije. ali to je mesto između dva sela što je izgleda prirodno stanište da na njemu osvanu lutalice. jadnici koji su se do sada pojavljivali su brzo nestajali ali pre mesec dva se pojavila jedna dugouha kerušica koja je promenila lep običaj. lep jer psima nije mesto daleko od ljudi i kuća. prvo mi se oglašavala iz daljine, sa brda i isprva nisam znao kako izgleda. kad mi je posle par dana prišla u početku joj nisam davao hranu, niti sam obraćao pažnju na nju, jer ne želim da navikavam pse na vukojebine još manje na sebe. ali budući da je opstajala na mestu, počeo sam da joj dajem hranu jer je uvek nosim sa sobom i nahranim gladne godine koje obitavaju u radnom kamenolomu pored kojeg prolazim. uglavnom sprijateljili smo se nas dvoje, jedno vreme sam bio ubeđen da je još neko hrani jer psić je lepo izgledao i nije bio halipljiv a onda sam primetio da je kucna. mislio da je do psića čeka mesec dana ali okucila se posle desetak. od tad je redovno posećujem a i ona me očekuje u tačno vreme. kuce još nisam video a jedino što mi pada na pamet kako da im pomognem je da ih ostavim na više naseljenih lokacija kad malo odrastu. ne pada mi na pamet bolja a realnija opcija. Link to comment
utilitarist Posted August 31 Share Posted August 31 nizovi "glup, gluplji" i "pogan, poganiji" imaju isti završetak: pSi Su ZaŠTiĆEnIjI oD lJuDi https://n1info.rs/vesti/nju-su-otrovali-i-ona-je-dosla-kod-mene-da-je-spasim-pse-u-lebanu-otrovali-pa-bacili-u-kontejner/ Link to comment
Recommended Posts