Jump to content
IGNORED

Panduracija u Srbalja

Eraserhead

Recommended Posts

Posted
Dadad, sad me podseti - na tom rešenju o 30k ili tvorza piše otprilike:Da zbog neodazivanja pozivu plati 30k dindži u roku od 5 dana ili da odmah bude sprovedena na izdržavanje kazne zatvora blabla...Nigde na rešenju ne piše račun na koji se uplaćuje kinta, niti gde se može podneti žalba ili bilo kakav kontakt, telefon, adresa, ne daj Bobe neki mail ili slično...Bagra. angry.gif
Nema nikakvih dodatnih podataka zato sto ne ocekuju da platis, nego da opravdas neodazivanje pozivu. A pod opravdanjem se podrazumeva i prihvata bilo sta, pa se to resenje stavlja van snage. Besmisleno, ali u praksi tako funkcionise.
Posted

Jel može neko da mi prepriča kako izgleda 1 radni dan saobraćajca van BGa i NSa, znači negde gde i nema nešto saobraćaja? Prolazim danas pored dvojice na sporednom putu između dva sela, sunce piči, oni u belom kecu sa radarom na kraju pravca od kilometar. Da nije bilo tradicionalne vozačke solidarnosti uhvatili bi me samo tako. Ima li lepšeg posla?

Posted

Supruga se danas naprozivala rodbine punom autobusu pandura koji je nju i bebca u kolicima umalo pokupio na pešačkom prelazu.Blizu je i bilbord "Pešački je zakon".

Posted
komentari su, po običaju, fantastični.
prosao sam tamo pre mesec dana i ladno sam provalio da znam dobar deo ljudi iz tog naselja. cak tu zivi jedan moj drugar iz odeljenja. podrska braci.
Posted

Blago je sumnjivo da je interventna došla da se bavi kablovima u sred noći, ali možda sam samo ja preterano sumnjičav.Još netžšto za intervetnu. Primetio sam da na njihovim novim tablicama piše velikim slovima POLICIJA, a vrlo malim brojevi koji ih razlikuju, pa eventualna prijava vozila interventne je teško moguća.

Posted

BLIC

U subotu oko jedan sat posle ponoći policijska patrola dovela je u prostorije Policijske uprave u Vranju Sašu M. i Nikolu G. kako bi im proverili identitet", navodi se u policijskom saopštenju. Nakon dolaska u prostorije Policijske uprave osumnjičeni su počeli da galame uprkos naređenju da prestanu sa takvim ponašanjem, da bi prilikom provere identiteta Saša M. fizički napao policajca. Iako je to pokušao da učini i drugi privedeni, on je na vreme sprečen u svojoj nameri. Dežurni istražni sudija je napadače na policajce pustio na slobodu, navedeno je u saopštenju.
Posted

Boze, glupog li saopstenja isuse.gifAko je sve bilo kao u ovom clanku istrazni prosto nije imao osnov da im odredi pritvor.

Posted

Mogao je da bira izmedju mogucnosti da ce lice ponoviti KD, jer je dovedeno u prostorije policijske uprave radi utvrdjivanja identiteta , gde je prvo narusilo JR, a zatim napalo i policajce i izmedju mogucnosti da ce lice uticati na svedoke, to jest na drugo lice koje je se sa njim nalazilo u toku izvrsenja krivicnog dela. Takodje je to lice mogla da zadrzi i policija 24 h, al' kad oni nece sami da koriste zakonske mogucnosti koje su im stavljene na raspolaganje, sto bi to sud uradio.

Posted (edited)

Oni su dovedeni u policiju zbog prekrsaja. Jedino krivicno za koje ih terete je napad na sluzbeno lice. Na osnovu cega da dokazu da postoji opasnost da ce ponovo napasti policajce?Sto se tice uticanja na svedoke, pretpostavljam da su njih dvojica dali iskaze pred istraznim pa je svako dalje uticanje besmisleno.Policijsko zadrzavanje traje do 48 sati ali je potrebno obavestiti istraznog sudiju i javnog tuzioca, te obezbediti advokata zadrzanom licu ( iskaz dat u policiji bez advokata se ne moze koristiti kao dokaz)

Edited by nautilus
Posted

Nigde ne pise da li su saslusani ili nisu, ako jesu onda si upravu . Sto se tice prvog razloga, sudije nikad ni ne traze dokazivanje da ce ucinilac ponoviti delo, jer je to prakticno ne moguce, tj. ne mozes da dokazes nesto sto se jos nije desilo :P, zar ne ? Dovoljno je da postoje odredjeni pokazatelji za koje se sudija moze "uhvatiti", u ovom slucaju to moze da bude drskost lica, koja su napala pandure u stanici pri vrsenju sluzbene radnje, utvrdjivanja identiteta. Malo je opskuran clanak, pa nema ni podataka o eventualnim ranijim prestupima privedenih, pa sa te strane ne mogu ni da cenim situaciju potpuno jasno. Ono sto je sa druge strane jasno je da u ovoj drzavi mozes napasti naoruzanog sluzbenika i posle sat-dva spavati u krevetu u svojoj kuci. Kakvu onda zastitu da ocekuje obican gradjanin.

Posted

Kod istraznog sudije lice ima dvije opcije. Da da iskaz ili da se brani cutanjem. Vrlo rijetko se neko brani cutanjem. Mozda u 10% slucajeva. E sad, kolika je vjerovatnoca da ce se obojica braniti cutanjem..... Da su se kojim slucajem tako branili sudija bi zaista imao razlog da ih zadrzi zbog opasnosti od uticaja na svedoke. Ok, dokazivanje je prejaka rijec ali u rjesenju o pritvoru mora se navesti razlog zbog cega sud sumnja da postoji opasnost da ce ponoviti krivicno djelo. Ko kradja je to jednostavno, ranija osudjivanost za krivicna djela sa elementima koristoljublja je dovoljna. Analogija tome bi u ovom slucaju bilo postojanje ranijih presuda za krivicna djela sa elementima nasilja. Zatim pretnja da ce uciniti djelo ili nesto slicno tome. Poenta je da mora postojati nesto konkretno za sta se sudija moze "uhvatiti". Taj pritvor traje 30 dana, nije drskost razlog da neko provede toliko vremena iza resetaka.Ovdje toga nema, prosto je napisano: Gle cuda, pustili su napadace na policajca, smradovi.