Tresko Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 ček ček, zar nije smanjena dozvoljena brzina na 50 već prema novom zakonu ?Jeste. Ali, putari moraju da čekaju Pravilnik kojim će se regulisati signalizacija na osnovu novog Zakona, pa da onda menjaju znakove. Dok stoje znakovi ograničenja 60, to važi.A svuda u Evropi (osim u Sloveniji), tolerišu 10% prekoračenja. U Italiji čak i zakonski.
Hella Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Broj nesreća smanjen za 40 odstoZamenik načelnika uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije, Vladimir Rebić, izjavio je na Drugoj nacionalnoj konferenciji o parkiranju na Paliću da je od početka primene novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju, broj nesreća smanjen za 40 odsto.Smanjen je i broj poginulih lica u saobraćajnim nezgodama za 20 odsto, a povređenih za 30 odsto, kazao je zamenik načelnika Rebić na Drugoj nacionalnoj konferenciji o parkiranju pod nazivom "Parkon".U prvih 90 dana primene Zakona evidentirano 120.000 prekršaja, od kojih se 25.000 odnosi na nepropisno parkiranje i zaustavljanje.Na konferenciji na Paliću koja se održava 27. i 28. marta učestvuje više od 100 predstavnika opština, javnog i privatnog sektora iz oblasti parkiranja i usluga.Glavna tema konferencije odnosi se na novine u zakonu o bezbednosti u saobraćaju u vezi sa primenom posebnih mera i ovlašćenja povodom uklanjanja nepropisno parkiranih automobila.Na ovoj konferenciji su direktori i vlasnici parking servisa u Srbiji izneli i zamerke na postojeći Zakon o bezbednosti u saobraćaju.Pojedina pitanja nisu definisana na pravi način, tako da se Zakon može tumačiti na razne načine, smatraju predstavnici parkinga.Druga tema odnosila se na ustavnost primene doplatne karte, za koju predstavnici parkinga smatraju da je u skladu sa bazičnim pravnim dokumentom.
Vasilij Zajcev Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 inace, jel neko primetio pad vesti o zescim saobracajnim nesrecama u centralnim medijima? 1 PR kampanja je zavrsena, MUP kao klijent nikad zadovoljniji, ovi u agenciji jos kako..
Daddy Cool Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Naravno, zakon ekspresno urodio plodom, idemo dalje! Sad su na redu Dinkarini dinarski krediti.
Hella Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Ја бих баш волео да видим праве цифре, па сте слободни да их подастрете на топик.
Vasilij Zajcev Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 cekaj, ove sto si boldovano podasro nisu prave? nemoj da ti mi skepticni sad poljuljamo veru u autoritete :Dja inace ocekujem da ce se na tradicionalnom majskom samitu osiguravajucih drustava ("Delta 2010"), objaviti ohrabrujuci podaci koliko je bakica i skolaraca uspesno preslo ulicu od pocetka primene novog Zakona o bezbednosti saobracaja. parkiranti su spasili zivote, vreme je da ih salteranti ulepsaju!
Muwan Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Jedna stvar nije ni za promil opala primenom novog zakona, a to je prekraćivanje vremena (kada naiđe dosadna smena) zaustavljanjem vozača koji su 100% ispoštovali sve propise, kako bi se pogledala vozačka i saobraćajna dozvola i neizostavno, ali fucking neizostavno postavilo pitanje: "Gde živiš?"
ToniAdams Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 verovatno ce ovo biti najgluplje pitanje u povjesti interneta, al znate me, navikli ste...elem, sinoc sam 2. put u mesec dana, a recimo 4. put u poslednjih godinu dana imao susret sa jednom od rupa koje jedu tockove.ovog puta guma nije pukla, kao recimo posle poslednjeg dana exita (bigej, jos te pominjem u molitvama zbog nesebicne i munjevite pomoci, ako budem imo sina, zvace se bigej!), al se iskrivila felna, sto je bilo podjednako neprijatno u gluho doba noci, pogotovo kad imate neki sugav kljuc koji nis ne hvata, pa uzalud provedete neki sat pokusavajuci da promenite kotac.elem, jel probao iko ikad da tuzi beogradput, ili grad, ili koga vec, zbog stete koje nanose neoznacene rupe koje jedu tockove?
ToniAdams Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 ma nije sad. mislim, pitam za ubuduce, posto kontam da ce me opet napadati rupe koje jedu gume. sve ih je vise i sa svakom pojedenom gumom rastu i jacaju. ima li smisla potezati pandure i slicno?
Anonymous Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Ja ne znam nikog da je uspeo (a pokušavali su ljudi), možda ovde ima nekog sa boljim iskustvima.
ToniAdams Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 ma da, a kontam da bi poslali interventnu da me zatuce, da sam u 1 am zvao da prijavim da sam uleteo u neoznacen krater i sjebo tocak...
beeva Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 (edited) ma da, a kontam da bi poslali interventnu da me zatuce, da sam u 1 am zvao da prijavim da sam uleteo u neoznacen krater i sjebo tocak...Probao je Vujanic, koji je sef grupi za ekspertsku neusvojenu verziju zakona i koji je glavno mudo za bezbjednost na Saobracajnom fakultetu i generalno u Srbiji. I dobio ih je na sudu, nakon godinu, godinu i po cini mi se. Edited April 10, 2010 by beeva
Recommended Posts