April 9Apr 9 Apsolutno, ne znam uopšte čemu to upinjanje da se čovek integriše i da ga svi vole i zovu Djordje, lepota i jeste u tome da su ljudi u stanju da se zabave za svoj groš a da nikog ne uznemiravaju niti obavezuju osim što se tiče elementarnog poštovanja.Evo i par fotki iz kvarta Kabukicho, gde smo prošetali to jedno veče i nikad više iako nam je sav taj ludi noćni život bio na 5min peške. Meni nije bio baš neki ugodjaj, plus je to jedino mesto u Japanu gde sam videla pacove veličine mačeta kako se goste u kesama djubreta ostavljenim na pločniku, not my kind of sight
April 9Apr 9 On 9. 4. 2025. at 18:08, ultra plasticni said: glupo pitanje, jel japanke ne nose cipele?Nose japanke
April 11Apr 11 Joj bozeee 😍🥰😍https://www.facebook.com/share/r/1EfAsDZrqe/?mibextid=wwXIfrBtw Lumumbo (numem da tagujem nik sa cirilicom) hajde kad nadjes vremena podeli malo detaljnije o japanskim zabitima, mozda sledeci put uspem…Mada izazovno je motivisati saputnika, najbolje bi bilo negde gde ima i priroda i neki onako sadrzaj sa ljudima… da ne slusam opet dodjem u Japan a ti me vuces u shumu hje hnje gundj gundj…
April 11Apr 11 Evo, obecavam da cu pisati cim se vratim. Tu sam vec 20ak dana, jos uvek nisam kupio povratnu, vrlo je moguce da cu krenuti ka severu i odloziti povrarak za jedno 10 dana. Trenutno sam u Gifu, gadic pored Nagoye naseg Draga Stojkovica Pikseta. Setam danas i razmisljam kako je lepo mesto za odrastanje malog Japanca. Ceo grad je okruzen brdima sa gustim sumama, vegetacija kao dole na jugu. Nema mnogo ljudi na ulicama, voze bajseve ko da su Kinezi. Na najvecoj planini/brdu se nalazi prelep Gifu Castle. Ovde tradicionalno love ribu tako sto nocu izadju brodovima na reku, upale vatru da uznemire ribe i onda puste kormorane na njih. Kad kormorani ulove ribu oni im je izvade direktno iz grkljaba i onda je pripremaju, to im je specijalitet. Nazalost, sezona krece 11. maja i bas sam se smorio sto nisam mogao to da vidim.
April 11Apr 11 Inace, neverovatno koliko je jeftina hrana. Vecerao sam u nemom random restoranu ovde u Gifu. Prvo sam narucio picu, ali dok sal cekao video sam kako kuvar pravi batake bez kostiju i nakon pice sam morao i to da pojedem, vhrunski je bilo. Narucio sam dve kola kole i pojeo dve kufle homemade sladoleda i to je sve kostalo 3000 dinara. To je bukvalno jako dobar obrok za dve osobe.
April 14Apr 14 Hrana je em jeftina em odlična, evo da okačim i nekoliko prehrambenih prizora, pošto o hrani uglavnom ne razmišljam previše i obično izaberem jednu stvar na putovanjima eventualno dve i to i jedem da ne moram da mislim šta da naručujem. Ovaj put to je ramen, i sushi kao alternativa.Ramena ima raznih, sa bistrom supom, sa kremastom supom, nudlama tanjim debljim, dodaci mogu biti kuvana jaja, meso, alge, bio je jedan i sa kupus salatom, ili ova neka sundjerasta tvar što ne znam baš tačno ni šta je, i tako…Suši je odličan i neuporediv sa bilo kojim u Evropi, bio nabavljen u supermarketu ili iz fancy restorana,Slatkiši su već moja hrana izbora i tu sam već imala neki varietet, mada i to više za slikanje jer sve izgleda pa…mnogo slatko 🌸💖💝Matila sam se lača obilato, i tiramisu je sa matcha ukusom, vrlo fino i neobično, ovo malo zeleno je isto matcha nekakav ratlukčić Na sve strane su francuske pekare i poslastičarnice inače, u Tokiju a naročito u Kjotu, i u shopping malls u onim kao fensi food marketima slatkiši su većinom neki internacionalni, evo moje bele kafe i ekipe za susednim stolom 🩶 iz jednog takvog mestaBili smo inače i u onom dvorištu sa francuskom pekarom što je Eleniko onomad preporučivao ali sam to tek posle skontala, kad smo već seli u italijanski restoran preko puta nje, al biće prilike sledeći putEvo i nekih krofnica medvedića, inače meni omiljeni slatkiši su verovatno po svim kriterijumima kvaliteta totalni trash, ali izgledaju…ovako🧡Isto i slatkiši iz onih konbini radnji, Family mart, SevenEleven… bila je neka krofna koja ne izgleda ništa spec ali me je taj ukus šibnuo kroz vreme jer je identičan ukusu princes krofni koje je pravila moja baka, isto i neke gnjecave kiflice sa čokoladom opet sećanja na neke druge momente, sve u svemu u Japanu sam pronašla gomilu onih Prustovih madlena
April 14Apr 14 I taj wagyu je zabavan ekspirijens, jer svaki sto ima mini roštiljčić pa čovek sam tu prčka, meso je isečeno veoma tanko tako da mu treba samo nekoliko sekundi da se ispeče. Tu je i soja sos, sos sa belim lukom i miso sosJednom smo nabasali i na nemački restoran, u potrazi da nečim ”konkretnim” za večito gladnog saputnika…Neću preterati ako kažem da mi je ovo bilo bolje od bilo čega što sam jela u samoj Nemačkoj ikadaA evo i jedan wagyu burger, koji meni izgleda kao i svaki drugi burger a pošto nisam nešto luda za tim tipom hrane meni to meso ko meso, al ajde nek udje u zapisnik. Meni to mesto bilo super zabavno, nekakav skriveni bar koji smo našli slučajno na google maps u potrazi gde sad jesti. Mesto puno neke vesele i glasne mladjarije (što je baš redak prizor u Japanu, verovatno i nisu Japanci) i barmen pijan ko letva u 2 popodne
April 14Apr 14 Ovo je valjda bio wagyu, a možda sam jela i kobe neam pojma to je muž naručivao… stvarno je mnogo bolje od bilo kog mesa do sad, kad to kažem i ja kojoj meso def nije favorit hrana. Ali zato muža nisam videla ovako srećnog možda još od svadbe
April 14Apr 14 Jao hrana u Japanu je - uvek i bilo kada, i zaista je jeftina. Daj jos slika!!Kobe beef je wagyu.
April 14Apr 14 Ma nije isto, kobe beef je baš premium i daleko skuplji, bilo je mislim par puta kad sam bila zbunjena otkud toliki račun, a ovaj mudro ćuti…Nemam baš nešto puno slika hrane, bilo je nekih baš zanimljivih street food na pijaci u Kjotu recimo al me mrzelo da slikam u gužviEvo jagoda u 3 boje, ne znam jel su u pitanju različite sorte ili faze sazrevanja al eto bilo mi fotogeničnoOvo su mini hobotnice, tako na štapiću kao lilihipOvo je iz Kjota, taj stari deo gde su ove tradicionalne kuće uglavnom restorani, ne znam više ni šta smo jeli tamo izgleda nisam slikalaEvo barem meni od jednog od njihI mini ekipica slatkiša koja je stajala u izlogu 💝
April 14Apr 14 @Leia nije prepiranje, ali svakki Kobe je wagyu, ali nije svaki wagyu Kobe. To je "samo" geografska odrednica, itd. Imas vise vrsta wagyu.A ove mini hobotnice su njam