Jump to content

Yokoso! Japan

Featured Replies

24 minutes ago, Peter Fan said:

Poslom sam ovdje, pa nemam nista zanimljivo da dijelim, izuzev slika razlicith obroka. A to mislim da nikoga ne zanima.

grdno se varaš, sinko

On 4. 10. 2024. at 1:31, Ros said:

grdno se varaš, sinko

OK, evo par slika sa jedne dosta elegantne, tradicionalne vecere. 

Prvo sashimi od orade, yellow taila (ne znam kako se zove na srpskom) i tune. Potom kuvana hobotnica, tuna steak i przena orada sa ribljim jajima. NIsam slikao Wagyu govedinu u vinskom sosu, kao ni tempura piletinu i jegulju.

Spoiler

image.thumb.png.300741057953e3bdba2aedc566bf05b4.png

image.thumb.png.1452b2e8f7fdffe8ef78f18e53a9a395.png

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • Popular Post

Haruka Express voz Kansai aerodrom - Kyoto :lolol:

IMG_3975.thumb.jpeg.4b47a3be1fb50daa52e61f7a49cebdd6.jpeg

IMG_3976.thumb.jpeg.6edfb2975f2986d700745c51f7b1df57.jpeg

• 3 months later...

Sakurajima, aktivan vulkan/ostrvo na krajnjem jugu Japana, u Kagoshimi. Inace, sinoc sam jeo najbolju japanski klopu u nekoj Selendri u Yamaguchiju. Kada se vratim moracu da izdvojim vreme da podelim utiske sa puta.

IMG_4323.jpeg

Dugujem vam utiske još od prošle godine, u medjuvremenu sam bila još jednom, uglavnom nikako da se nakanim jer imam brat bratu jedno 10k fotki na gomili i sad kako izabrati nekoliko da okačim ovde…muke žive… tako da sam rešila da vam dočaram svoj ugodjaj kroz ljude koje sam fotkala, onako iz zasede i najčešće s ledja da ne bih bila kao neki nesnosni turista. I inače su ljudi tamo vrlo delikatni i osetljivi da ne kažem milijardu puta civilizovaniji od svih na koje smo navikli, pa treba biti baš ekstremno oprezan s kamerom. Slikala sam telefonom pa sad nije da su fotke neka remek dela, više onako snapshots hvatanje trenutka u prolazu

Ekipa na pešačkom prelazu, including sumo rvač u odori

DSC_1552.jpeg

Raznorazni modni stilovi, ne samo što pršti od kreativnosti nego su skoro pa svi mršavi i sve im to odlično stoji, drma me još uvek Stendalov sindrom od tog naroda najstrašnije

Lokacije uglavnom oko Omotesando ave, gde je glavni mejnstrim fenseraj ali i razni zanimljivi alternativni brendovi ko voli

IMG_4803.jpeg

DSC_0550.jpeg

IMG_3302.jpeg

IMG_6625.jpeg

IMG_6617.jpeg

Sa izložbe japanskog umetnika Tomokazu Matsuyama-e, koji živi u Americi, ovo mu je prva izložba u Tokiju

IMG_5064.jpeg

Sa izložbe posvećene Ryuichi Sakamoto-u, ”smoke sculpture” u kojoj učestvuju i posetioci muzeja

IMG_5371.jpeg

IMG_5422.jpeg

Posebno mi je utisak kako se kimono nosi kao svakodnevna odeća, svugde se mogu videti žene u ”narodnoj nošnji”, od parkova do samoposluga

IMG_6208.jpeg

Ovo je Arashiyama bamboo forest u Kyoto-u, može se kimono i iznajmiti na dan pa se tako kostimiran šetkati i slikati, što je nešto što nisam uradila i sad se zbog toga jedem

IMG_6141.jpeg

Jedna slatkiš japanska porodica… mučenici napadnuti sa svih strana, neki lik ih slika i otpozadi

IMG_5018.jpeg

I generalno (ne mogu da verujem da ja ovo pišem) deca su im predivna! Lepo vaspitana, samostalna… najnormalnije se može videti dete od 5-6 godina samo na ulici ili u metrou usred sve one gužve, najčešće u školskoj uniformi

DSC_0570.jpeg

Evo i nekoliko sličica sa antiques flea marketa, ima sve i svašta, od tkanina, kimonoa, raznoraznih ukrasnih predmeta za pokućstvo…

DSC_0879.jpeg

Može se naći svileni kimono za neke baš smešne pare, i inače očekivala sam da će sve biti mnogo skuplje nego što je bilo, i u regularnim radnjama. Posle videh da im je ekonomija trenutno izgleda baš u problemu, yen nikad slabiji… ali što se kaže nekom kriza nekom šansa, ko je oran za shopping - pravac Japan! D

DSC_0853.jpeg

DSC_0876.jpeg

DSC_0808.jpeg

DSC_0858.jpeg

DSC_0850.jpeg

Kako si isla @Leia ?

Sad mi se ide opet. Vec smo obisli turisticka mesta (Tokio, Osaka, Kjoto...), pa bih u neka manje poznata a zanimljiva, tipa neki spa u planini ili neki lep stari grad il manastir.

Inace preslatke su curice u ovim yukatama. I da, i ja sam pizdeo koliko su svi mrsavi angry

Kako to misliš kako sam išla… avionom? rolleyeslolol

Imaju direktne linije ali je povoljnije sa presedanjem, ja sam ovaj put preko Abu Dhabi-ja jer sam išla Etihadom pošto mi se tako skockalo s ostalim nekim planovima…Ako pitaš šta smo posetili ovaj put, Tokio + Kjoto i Osaka

Osaka se može i preskočiti, šta znam, sve što ima tamo imaš u Tokiju još bolje. Plus nema hramova baš na svakom koraku pa sam potpuno smetnula s uma i zaboravila da okačim onu moju kletvu za Vučića što me je dodatno iznerviralo

Hteli smo i mi neki daily trip iz Tokija ali na kraju ispade previše cimanja i to organizovati, kad saberem koliko treba vremena provesti u putu uglavnom se za ta kao ”blizu” mesta više isplati prenoćiti

Edited by Leia

Ma mislim da li si isla sama, sa nekim drustvom, agencija...

Meni je Kjoto bio sjajan sa onim svojim starim delom plus gomila hramova sa zen bastama.

Išla sa mužem, bez ikakve agencije sve sami organizovali kao i uvek kad putujemo gde god

Ne podnosim prilagodjavanje tudjim rasporedima pa mi jedino ovako i jeste plezir…

Jeste Kjoto je mnogo sladak, jeste prilično komercijalizovano za turiste ali tamo mi nekako ni to ne smeta previše.

Muž mi je više urbani tip koji voli gužvu, ljude, da se sedi po kafićima itd, pa sam baš morala da ga saterujem u te bašte, ja bih mogla solo da napravim jedno putovanje posvećeno samo uživanju u Zen zelenilu 💚 I tišini, predivnoj tišini…

Japan je pravi raj za introverte, a i za mizantrope, asocijalne svih fela… znači raj 🩷

Evo još malo random utisaka…

Nasmejani bakutaneri u Ginzi 💓

IMG_4434.jpeg

Pogled u jedan od onih minijaturnih barova za 3-5 ljudi za šankom

IMG_4114.jpeg

Ta uličica sa mini barovima, sad da li je ovo iz Golden Gai ili iz Omoide Yokocho ne mogu da se setim

Tu je i jedan primerak cool japanskog frajera wink wink naughty

IMG_4112.jpeg

Kao što već rekoh, raj za introverte 🩶

IMG_3650.jpeg

TeamLabs zabava za celu porodicu

IMG_3455.jpeg

Iz neke galerijice na Takeshita street… moda i dizajn za mlade, super simpa šareno

IMG_3296.jpeg

Obučemo se isto pa pravimo haos… to im je neka fora izgleda

IMG_3244.jpeg

Shopping malls su iskustva za sebe… zanimljivi enterijeri, radnje sa ponudom koja postoji samo u Japanu… mnogi poznati brendovi imaju kolekcije koje se rade posebno za japansko tržište, malo je reći da je trebalo čupati me iz takvih mesta

IMG_3211.jpeg

treba samo dodati da su u kjotu žene (a i muškarci) u kimonoima 99% kineski i korejski turisti, uglavnom ovi prvi. poslednji put kada sam bio tamo, plus minus 15 dana nisi mogao ništa da iznajmiš (nije da sam hteo ali nam je to rekao vlasnik riokana u kome smo odseli). iznajmljuje se full outfit, od nanula do onih jastučića na leđima, ne samo kimono.

ja sam inače slikao foto aparatićem koji sam baš tamo i kupio i nisam imao nigde probleme, to je još bilo vreme kada su ljudi koristili kamerice a ne mobilne telefone. pričamo o 2017, niko se nije mrštio, bežao itd.

baš su mi danas izašle slike na FB, 8 godina od tada. nabasali na grupu urnisanih likova koji su se samouništili posle posla....

340437651_737486134771119_84715960384218

339266813_1188893778480221_2796966963228

339268242_169996902628092_48276084342119

340287442_3123675704591892_5168281233588

ove gjoze smo im posle pojeli...

kad smo već od prekida od realnosti, najjače mi je kad smo relativno rano, tipa 19h naleteli u metrou na 2 ortaka kako pridržavaju tj tačnije nose trećeg kome su natukli na glavu ono što se obično koristi da se u to stavi seno ili trava pa da se hrani konj.... liku je služilo da ne bljuje po ulici nego kulturno u to.... što je i radio sve vreme dok su se ova dvojica kidali od smeha a i mi koji smo to gledali. znam da je nekima tužno ali za mene je japan na prvom mestu kraljevstvo tj carevina vrhunske zabave, moralni uzusi me napuste odmah na kanedi ili nariti, zavisi gde se sleće.

ovaj rad

340379029_684145203721400_12923851597971