dragance Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 2 minutes ago, Ros said: ima tu i kulturoloskih stvari. vrlo se mora paziti sta se pita jer ce japanac gledati da ti pozitivno odgovori Gde se mogu naći dobre ribe u Tokiju? - Na Tsukiji pijaci!
Ros Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 Just now, dragance said: Gde se mogu naći dobre ribe u Tokiju? - Na Tsukiji pijaci! tacno tako. prosle godine smo bili u koreji i u japanu na projektu. zakljucak: korejanke su lepse i bolje ribe od japanki obrnuto za muskarce
Leia Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 Vidim neke kartice, Icoca, Suica… neko koristio, isplati li se? Ili je i neophodno za prevoz?
Ros Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 @leia imaj uvek gotovinu pri sebi. kartice idu, ali ne svuda. i obavezno uzmi Suica card odmah na aerodromu. za gradski prevozu. vazi i u kjotu. ona se npr moze samo kesom dopuniti. i ne ostavljaj baksis. to je za japance no-go 1
Eleniko Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 Just now, Leia said: Vidim neke kartice, Icoca, Suica… neko koristio, isplati li se? Ili je i neophodno za prevoz? apsolutno cela azija počiva na prepaid karticama samo provlačiš kad ulaziš u metro ili kad uzimaš bilo šta iz vending mašine nisi nam rekla koliko ostaješ i da li imaš okvirni plan putovanja i da li te više zanima neki mainstream za prvo putovanje ili odmah hoćeš preporuke with a twist 1
Ros Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 1 minute ago, Leia said: Vidim neke kartice, Icoca, Suica… neko koristio, isplati li se? Ili je i neophodno za prevoz? napisah gore. obavezno uzmi Suicu 1
Eleniko Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 Just now, Ros said: napisah gore. obavezno uzmi Suicu a to dobiješ na nariti kad sletiš i kupiš kartu do grada za narita express /nex/ voz, to je deo tog njihovog turističkog welcome packa
Ros Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 Suica card mozes imati i u Apple Wallet i onda dopunjavas sa Apple Pay
Leia Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 12 minutes ago, Ros said: korejanke su lepse i bolje ribe od japanki obrnuto za muskarce Smeštaj mi je u korejskom kvartu, znači nagledaću se dobrih riba
Ros Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 Just now, Eleniko said: a to dobiješ na nariti kad sletiš i kupiš kartu do grada za narita express /nex/ voz, to je deo tog njihovog turističkog welcome packa da. zove se Welcome Suica. jesenas nije bilo moguce uzeti Suica i Pasmo jer nije bilo dovoljno chipova. sad navodno ima dovoljno 1
Ros Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 1 minute ago, Leia said: Smeštaj mi je u korejskom kvartu, znači nagledaću se dobrih riba eto 1
Leia Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 4 minutes ago, Eleniko said: nisi nam rekla koliko ostaješ i da li imaš okvirni plan putovanja i da li te više zanima neki mainstream za prvo putovanje ili odmah hoćeš preporuke with a twist 2 nedelje i nemam nikakav plan osim ove gomile linkova i mapa u kojima se plašim da ću se totalno pogubiti Zanima me sve, mainstream ću valjda pregledati u prvih nekoliko dana
Leia Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 8 minutes ago, Eleniko said: a to dobiješ na nariti kad sletiš i kupiš kartu do grada za narita express /nex/ voz, to je deo tog njihovog turističkog welcome packa Mislim da slećem na Haneda aerodrom, učinio mi se bliži gradu
Eleniko Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 (edited) 12 minutes ago, Leia said: Smeštaj mi je u korejskom kvartu, znači nagledaću se dobrih riba shin okubo /k-town/ je dobar izbor, shinjuku je u walking zoni samim tim i golden gai/kabukicho koji će ti biti prvi izbor za nightlife - ako budeš imala snage - barovi restorančići itd meni je bilo super a bukvalno sam tamo otišao na bombu jer sam tražio nešto gde nisam bio. odlično se jede i svuda piči k-pop inače moja preporuka za tokyo je da se menja kvart u kome se ostaje na svake 3-4 noći, prosto su distance i razlike izmedju delova grada takve da je to prilično očigledno da mora edit - sletanje na hanedu je svakako bolje od narite, ne brini ima tih kartica svuda. bukvalno na automatu možeš da uzmeš. Edited May 23, 2024 by Eleniko 1
Ros Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 1 minute ago, Leia said: Mislim da slećem na Haneda aerodrom, učinio mi se bliži gradu bolji izbor. mnogo blize 1
Recommended Posts