dragance Posted May 23 Posted May 23 2 minutes ago, Ros said: ima tu i kulturoloskih stvari. vrlo se mora paziti sta se pita jer ce japanac gledati da ti pozitivno odgovori Gde se mogu naći dobre ribe u Tokiju? - Na Tsukiji pijaci!
Ros Posted May 23 Posted May 23 Just now, dragance said: Gde se mogu naći dobre ribe u Tokiju? - Na Tsukiji pijaci! tacno tako. prosle godine smo bili u koreji i u japanu na projektu. zakljucak: korejanke su lepse i bolje ribe od japanki obrnuto za muskarce
Leia Posted May 23 Posted May 23 Vidim neke kartice, Icoca, Suica… neko koristio, isplati li se? Ili je i neophodno za prevoz?
Ros Posted May 23 Posted May 23 @leia imaj uvek gotovinu pri sebi. kartice idu, ali ne svuda. i obavezno uzmi Suica card odmah na aerodromu. za gradski prevozu. vazi i u kjotu. ona se npr moze samo kesom dopuniti. i ne ostavljaj baksis. to je za japance no-go 1
Eleniko Posted May 23 Posted May 23 Just now, Leia said: Vidim neke kartice, Icoca, Suica… neko koristio, isplati li se? Ili je i neophodno za prevoz? apsolutno cela azija počiva na prepaid karticama samo provlačiš kad ulaziš u metro ili kad uzimaš bilo šta iz vending mašine nisi nam rekla koliko ostaješ i da li imaš okvirni plan putovanja i da li te više zanima neki mainstream za prvo putovanje ili odmah hoćeš preporuke with a twist 1
Ros Posted May 23 Posted May 23 1 minute ago, Leia said: Vidim neke kartice, Icoca, Suica… neko koristio, isplati li se? Ili je i neophodno za prevoz? napisah gore. obavezno uzmi Suicu 1
Eleniko Posted May 23 Posted May 23 Just now, Ros said: napisah gore. obavezno uzmi Suicu a to dobiješ na nariti kad sletiš i kupiš kartu do grada za narita express /nex/ voz, to je deo tog njihovog turističkog welcome packa
Ros Posted May 23 Posted May 23 Suica card mozes imati i u Apple Wallet i onda dopunjavas sa Apple Pay
Leia Posted May 23 Posted May 23 12 minutes ago, Ros said: korejanke su lepse i bolje ribe od japanki obrnuto za muskarce Smeštaj mi je u korejskom kvartu, znači nagledaću se dobrih riba
Ros Posted May 23 Posted May 23 Just now, Eleniko said: a to dobiješ na nariti kad sletiš i kupiš kartu do grada za narita express /nex/ voz, to je deo tog njihovog turističkog welcome packa da. zove se Welcome Suica. jesenas nije bilo moguce uzeti Suica i Pasmo jer nije bilo dovoljno chipova. sad navodno ima dovoljno 1
Ros Posted May 23 Posted May 23 1 minute ago, Leia said: Smeštaj mi je u korejskom kvartu, znači nagledaću se dobrih riba eto 1
Leia Posted May 23 Posted May 23 4 minutes ago, Eleniko said: nisi nam rekla koliko ostaješ i da li imaš okvirni plan putovanja i da li te više zanima neki mainstream za prvo putovanje ili odmah hoćeš preporuke with a twist 2 nedelje i nemam nikakav plan osim ove gomile linkova i mapa u kojima se plašim da ću se totalno pogubiti Zanima me sve, mainstream ću valjda pregledati u prvih nekoliko dana
Leia Posted May 23 Posted May 23 8 minutes ago, Eleniko said: a to dobiješ na nariti kad sletiš i kupiš kartu do grada za narita express /nex/ voz, to je deo tog njihovog turističkog welcome packa Mislim da slećem na Haneda aerodrom, učinio mi se bliži gradu
Eleniko Posted May 23 Posted May 23 (edited) 12 minutes ago, Leia said: Smeštaj mi je u korejskom kvartu, znači nagledaću se dobrih riba shin okubo /k-town/ je dobar izbor, shinjuku je u walking zoni samim tim i golden gai/kabukicho koji će ti biti prvi izbor za nightlife - ako budeš imala snage - barovi restorančići itd meni je bilo super a bukvalno sam tamo otišao na bombu jer sam tražio nešto gde nisam bio. odlično se jede i svuda piči k-pop inače moja preporuka za tokyo je da se menja kvart u kome se ostaje na svake 3-4 noći, prosto su distance i razlike izmedju delova grada takve da je to prilično očigledno da mora edit - sletanje na hanedu je svakako bolje od narite, ne brini ima tih kartica svuda. bukvalno na automatu možeš da uzmeš. Edited May 23 by Eleniko 1
Ros Posted May 23 Posted May 23 1 minute ago, Leia said: Mislim da slećem na Haneda aerodrom, učinio mi se bliži gradu bolji izbor. mnogo blize 1
Recommended Posts