Jump to content
IGNORED

Kazi mi koji bi lik bio

3opge

Recommended Posts

Posted (edited)

U ovom, ženskom obliku, bila bih Margarita (Margareta) iz "Dame sa kamelijama", a da sam muško - definitvno Andreas Dopler iz "Doplera".Inače, gajim vrlo velike simpatije prema likovima konkubina, metresa u književnosti.

Edited by Mocking Bird
  • 3 months later...
Posted

Bila bih Anthony Kiedis!Knjiga naravno "Scar Tissue"... Bila bih on jer mu je Flea drug iz detinjstva.

Posted

za sada: midori iz "norveske sume". jednostavno lici

Posted

ja bih bila pata iz patinog kuvara.

• Haha 1
Posted

ajme morgipa da savrseno znas sta je prstohvati jos savrsenije da shvatas koliko je za pola merice mastista je firnajz a sta najkvirczavidim tiod srca

• 1 month later...
Posted

Kao žensko bio bih Margarita iz Majstora i Margarite - zbog letenja i bliskih veza sa Sotonom.Kao muško bio bih Atikus Finč jer od svoje jedanaeste godine ulazim u sudnicu kao on.Ali ovi popularni likovi zauzeti su još dok ja nisam ni znao da postoji ovaj sajt.Pa kad je tako - Berg iz dela Bruna Jasjenjskog "Noge Izolde Morgan". Lik sličan onome koga u filmu Mašinist igra Christian Bale, a možda je i bio inspiracija zanj.

Posted

Kao musko bila bih bilo koji Hemingvejev glavni junak ( osim starca) i pecala bih po ceo dan. cool.gif Malo me brine sto ne mogu da smislim koji bih zenski lik bila, zene me slabo dojme.

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Bila bih Krotka iz istoimene pripovetke Dostojevskog ;) .

Posted (edited)

Кад си дете, мислим да је најбоље бити Том Сојер, јер сваку тешкоћу реши у своју корист на одличан начин.Сетих се неки дан Авдагине Фате из "На Дрини ћуприје". Нешто сам расправљала са оцем и нико неће да одступи ни педаљ, баш зато што смо исти. ^_^

Edited by LaRicca
Posted

Ja bih bio Tijana iz Selimoviceve Tvrdjave, Glorfindel sam vec, a bio bih i grof Vronski (:)).

Posted

Moram sad da zeznem temu: bilo bi lepo kad bismo dolazili u takve situacije da manje zivimo neke situacije i zivote likova iz romana a vise "pravi" zivot.

Posted (edited)

Muad'Dib :)

Edited by laki21
Posted

Leopold Blum iz "Ulisa".

Posted

Paul von Oberstein iz Ginga Eiyū Densetsu.