Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kult statisticke znacajnosti

Featured Replies

Edit: Odgovor usledio u toku diskusije.
Pazi ovo...
  • 3 months later...
  • Replies 65
  • Views 11.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• אַף אֶחָד
    אַף אֶחָד

Pa to se i meni cini da je problem. Gomila lako dostupnih rutina u raznim R-ovima i Pythonima i raznih brzih kurseva kako nesto izracunati, ali bez "uputstva" kako da se rezultat protumaci ili sta su

Pazi ovo..piecharts.jpg

• 12 years later...

Izvlacimo hit-teme iz naftalina i dajemo im na sustinskoj, a ne samo statistickoj znacajnosti.

Skoro sam izguglao ovo -

https://machinelearningmastery.com/statistical-significance-tests-for-comparing-machine-learning-algorithms/

This section lists some ideas for extending the tutorial that you may wish to explore.

• Find and list three research papers that incorrectly use the unmodified paired Student’s t-test to compare and choose a machine learning model.

Meni najdublji dusevni bol izazivaju radovi koji se bave statistickom znacajnoscu rezultata izvedenih iz modela potpuno zaboravljajuci da i model ima svoje greske (a moze biti i potpuno pogresan). Kardinalni primer naucnog javasluka za koji ne krivim nikoga do nauku koja je postala prekomplikovana tako da malo ko ima uvid u citav pipeline od teorijskih postavki do statisticki "znacajnih" rezultata.

• אַף אֶחָד pinned this topic
11 hours ago, chandra said:

Kardinalni primer naucnog javasluka

Ne znam, kod mene neki likovi ne znaju osnove (verovatnoce i) statistike tako da svako dalje /vishe bavljenje 'novim' naukama™ nema ne cemu da stoji, nema noge...

12 hours ago, iDemo said:

Ne znam, kod mene neki likovi ne znaju osnove (verovatnoce i) statistike tako da svako dalje /vishe bavljenje 'novim' naukama™ nema ne cemu da stoji, nema noge...

Pa to se i meni cini da je problem. Gomila lako dostupnih rutina u raznim R-ovima i Pythonima i raznih brzih kurseva kako nesto izracunati, ali bez "uputstva" kako da se rezultat protumaci ili sta su pretpostavke.

6 hours ago, chandra said:

sta su pretpostavke

Ko ce jos i pretpostavkama da se bavi... :)

• bags unpinned this topic