אַף אֶחָד Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 Izvlacimo hit-teme iz naftalina i dajemo im na sustinskoj, a ne samo statistickoj znacajnosti. Skoro sam izguglao ovo - https://machinelearningmastery.com/statistical-significance-tests-for-comparing-machine-learning-algorithms/ Quote This section lists some ideas for extending the tutorial that you may wish to explore. Find and list three research papers that incorrectly use the unmodified paired Student’s t-test to compare and choose a machine learning model. Meni najdublji dusevni bol izazivaju radovi koji se bave statistickom znacajnoscu rezultata izvedenih iz modela potpuno zaboravljajuci da i model ima svoje greske (a moze biti i potpuno pogresan). Kardinalni primer naucnog javasluka za koji ne krivim nikoga do nauku koja je postala prekomplikovana tako da malo ko ima uvid u citav pipeline od teorijskih postavki do statisticki "znacajnih" rezultata.
iDemo Posted September 4, 2021 Posted September 4, 2021 11 hours ago, chandra said: Kardinalni primer naucnog javasluka Ne znam, kod mene neki likovi ne znaju osnove (verovatnoce i) statistike tako da svako dalje /vishe bavljenje 'novim' naukama™ nema ne cemu da stoji, nema noge...
אַף אֶחָד Posted September 4, 2021 Posted September 4, 2021 12 hours ago, iDemo said: Ne znam, kod mene neki likovi ne znaju osnove (verovatnoce i) statistike tako da svako dalje /vishe bavljenje 'novim' naukama™ nema ne cemu da stoji, nema noge... Pa to se i meni cini da je problem. Gomila lako dostupnih rutina u raznim R-ovima i Pythonima i raznih brzih kurseva kako nesto izracunati, ali bez "uputstva" kako da se rezultat protumaci ili sta su pretpostavke. 1
iDemo Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 6 hours ago, chandra said: sta su pretpostavke Ko ce jos i pretpostavkama da se bavi...
Recommended Posts