copkillah Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Kosta zasluzuje jedan veliki rispekt. Verovatno sada radi sa budzetom znatno manjim od konkurencije a ipak dovlaci najzanimljivije serije i filmove.a jel zaslužuje i rispekt zato što je otkupio Kobru sa Majklom Dudikofom umesto Evrolige? :)
Ajant23 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Kada sam rekao da B92 ima najkvalitetniji igrani program? Na prvom mestu B92 nema istu programsku koncepciju kao Pink. Meni su i Life on Mars i Mad Men jako dobre serije. Californication vole neki moji prijatelji. Meni licno nije nista narocito. Filmova imaju koliko ima para. Dakle, nisam rekao da je B92 svetionik kulture. Samo sam rekao da Kosta sa budzetom koji ima radi dobar posao. A u to spada i nabavka Mad Men.Bijes psa od slame ovde.A, taj posao je u tome što "dovlaci najzanimljivije serije i filmove", što si rekao. Verovatno si svestan kako to zvuči.Ne vidim šta govori nabavka Mad Men... To nije odlika selekcije zato što za tu seriju svi znaju. Nije ni prva HBO-ova serija na B92. A, time nije stvar budžeta: kada je bilo para da se kupi, nekakav put je već postojao.A, ne bijem psa od slame, lično mislim da su najgore televizije koje pretenduju da su nekakav kulturni reper, da održavaju tobože nivo. Klincu se glava sluđuje da se na B92 emituje neki ne znam kakav kvalititet, a da je Pink smeće. Onda, vidi da je JFK remek-delo, a da su filmovi - Dona Zigela, Stivena Spilberga, Blejka Edvardsa, Džonatana Kaplana, Pola Verhovena, Monte Helmana, Džona Votersa - smeće. (Ovo su između ostalih reditelji čiji su filmovi ove nedelje na programu TV Pink) A, u stvari, i jedni i drugi emituju smeće sa tom razlikom što Pink ima ubedljivo bolji filmski program.U ime istine, ako ne i odgovornosti, red je tako reći...
kim_philby Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 (edited) A, taj posao je u tome što "dovlaci najzanimljivije serije i filmove", što si rekao. Verovatno si svestan kako to zvuči.Ne vidim šta govori nabavka Mad Men... To nije odlika selekcije zato što za tu seriju svi znaju. Nije ni prva HBO-ova serija na B92. A, time nije stvar budžeta: kada je bilo para da se kupi, nekakav put je već postojao.A, ne bijem psa od slame, lično mislim da su najgore televizije koje pretenduju da su nekakav kulturni reper, da održavaju tobože nivo. Klincu se glava sluđuje da se na B92 emituje neki ne znam kakav kvalititet, a da je Pink smeće. Onda, vidi da je JFK remek-delo, a da su filmovi - Dona Zigela, Stivena Spilberga, Blejka Edvardsa, Džonatana Kaplana, Pola Verhovena, Monte Helmana, Džona Votersa - smeće. (Ovo su između ostalih reditelji čiji su filmovi ove nedelje na programu TV Pink) A, u stvari, i jedni i drugi emituju smeće sa tom razlikom što Pink ima ubedljivo bolji filmski program.U ime istine, ako ne i odgovornosti, red je tako reći...Jebote, a nemas refleksni hate na B92? To je smesno koliko i refleksni hate na Pink. Kada sam rekao da je Pink smece? Ko je rekao da je B92 svetionik kulture? Gde si video da poredim te dve televizije odnosno njihove filmske programe? Predpostavljam da su filmski programi i Pinka i B92 prilagodjeni njihovim uredjivackim koncepcijama. I dalje mislim da B92 dovodi neke od najzanimljivijih serija i filmova. To naravno ne znaci da to isto ne cini Pink. Svako u okvirima potreba svoje programske seme i budzeta.BTW, ne mislim ni da Pink emituje smece. I Dragan Jelicic radi sasvim dobar posao na Pinku. I ukoliko nisi nekadasnji clan Pop Masine ne verujem da bi ti bolje radio posao bilo jednog bilo drugog. Dakle nastavljas da bijes psa od slame odnosno napadas mene za nesto sto nisam rekao.Onu recenicu o tome da je JFK remek delo a filmovi Dona Zigela (i ostalih) smece i onaj deo o istini i odgovornosti stvarno nisam razumeo. Ko je to rekao? Kakva odgovornost? Tebi? S kim se ti uopste svadjas? Sa mnom ne posto sam out of here. Odo da radim yogu a tebi zelim ugodnu filmsku sedmicu.edit: I dalje ne razumem oko cega se zaista ovde raspravljamo. Ne odgovaraj. Moguce je da se meni slila krv u glavu pa sam popizdeo. Edited October 12, 2009 by kim_philby
Mp40 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 a jel zaslužuje i rispekt zato što je otkupio Kobru sa Majklom Dudikofom umesto Evrolige? :)za to bi mu popusio!
Ajant23 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Jebote, a nemas refleksni hate na B92? To je smesno koliko i refleksni hate na Pink.Stvarno, je l' ti to hoćeš po svaku cenu da me ubediš da imam "refleksni hate na Pink"... Tako bi ti se sve uklopilo, a?Ignorišeš to što napišem (što li sam se smarao da pišem filmski program za B92 i Pink za ovu nedelju), ali naravno vraćaš na načelne ocene.Kada sam rekao da je Pink smece? Ko je rekao da je B92 svetionik kulture? Gde si video da poredim te dve televizije odnosno njihove filmske programe? Predpostavljam da su filmski programi i Pinka i B92 prilagodjeni njihovim uredjivackim koncepcijama. I dalje mislim da B92 dovodi neke od najzanimljivijih serija i filmova. To naravno ne znaci da to isto ne cini Pink. Svako u okvirima potreba svoje programske seme i budzeta.Ipak, jednu načelnu ocenu si ublažio. "najzanimljivije serije i filmove" ipak je postalo "neke od najzanimljivijih serija i filmova". Ruku na srce, sve što sam iole konkretnije napisao o filmovima ti i dalje vraćaš na načelni odnos. Ono, kako o jednima tako i o drugima, ali sa ozbiljnim obzirom na budžet. Filmski programi "prilagodjeni njihovim uredjivackim koncepcijama" ta ti je dobra. To sam kada je B92 u pitanju već nazvao drugim imenom: "Filmovi koji nisu selektirani po kvalitetu, nego mahom po temama."BTW, ne mislim ni da Pink emituje smece. I Dragan Jelicic radi sasvim dobar posao na Pinku. I ukoliko nisi nekadasnji clan Pop Masine ne verujem da bi ti bolje radio posao bilo jednog bilo drugog.Lepo što ne misliš to za filmski program Pinka, a verovatno ni za Fox ni za RTS, čime se konstatacija o filmskom programu B92 čini još i više besmislena. Baviti se urednicima filmskog programa sada bi bila totalna digresija, morala bi se proširiti uopšte na razne vrste selekcija, i tome ovde nije mesto. Barem, sam ne želim tu ništa tek tako i usput da pišem.Dakle nastavljas da bijes psa od slame odnosno napadas mene za nesto sto nisam rekao.Znaš kako, ne bijem nikakvog "psa od slame". Ovo je u najmanju ruku smešno. Osim što sam ti odgovarao na prozivke da imam nekakav refleksi hate, uopšte se nisam bavio tobom. Sve do ovog poslednjeg posta, kada mi je jasno da uopšte ne želiš da se baviš problemom nego da teraš nekakvu magluštinu u kojoj ko zna kako prolaze onakve stvari iz tvog prvog posla.Dakle, samo se ispali i računa da niko neće odgovoriti. Svaka čast ovome onome, nema para a dovodi "najzanimljivije serije i filmove". A, ako neko krene da problematizuje jednu takvu izjavu, onda je to refleksni hate prema B92, ili ko zna kakve druge političke gluposti koje me ni ne zanimaju.Onu recenicu o tome da je JFK remek delo a filmovi Dona Zigela (i ostalih) smece i onaj deo o istini i odgovornosti stvarno nisam razumeo. Ko je to rekao? Kakva odgovornost? Tebi? S kim se ti uopste svadjas?Dakle, i svađam se. Samo nemojmo da se spusti lopta na zemlju. Pukne se neka pohvala, pa onda hajde na gurku. Može se i od toga da je crno belo, ili ružičasto crno stvoriti kontroverza.B92 je stotu reprizu filma JFK najavljivao kao emitovanje remek-dela. Koliko je to jadno, nemam reči.Sa mnom ne posto sam out of here. Odo da radim yogu a tebi zelim ugodnu filmsku sedmicu.edit: I dalje ne razumem oko cega se zaista ovde raspravljamo. Ne odgovaraj. Moguce je da se meni slila krv u glavu pa sam popizdeo.Naravno da ćeš se odjaviti. Pogotovo, kada se nisu umešali još neki forumaši da bi se dalo šanse magluštini da uspe. Filmski program B92 je odavno mrtvac na aparatima, koliko se god uzburkavalo u postovima - pre ili kasnije - to bi isplivalo zato što je to odviše istina da bi se relativizovalo.
kim_philby Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Stvarno, je l' ti to hoćeš po svaku cenu da me ubediš da imam "refleksni hate na Pink"... Tako bi ti se sve uklopilo, a?Ignorišeš to što napišem (što li sam se smarao da pišem filmski program za B92 i Pink za ovu nedelju), ali naravno vraćaš na načelne ocene.Ipak, jednu načelnu ocenu si ublažio. "najzanimljivije serije i filmove" ipak je postalo "neke od najzanimljivijih serija i filmova". Ruku na srce, sve što sam iole konkretnije napisao o filmovima ti i dalje vraćaš na načelni odnos. Ono, kako o jednima tako i o drugima, ali sa ozbiljnim obzirom na budžet. Filmski programi "prilagodjeni njihovim uredjivackim koncepcijama" ta ti je dobra. To sam kada je B92 u pitanju već nazvao drugim imenom: "Filmovi koji nisu selektirani po kvalitetu, nego mahom po temama."Lepo što ne misliš to za filmski program Pinka, a verovatno ni za Fox ni za RTS, čime se konstatacija o filmskom programu B92 čini još i više besmislena. Baviti se urednicima filmskog programa sada bi bila totalna digresija, morala bi se proširiti uopšte na razne vrste selekcija, i tome ovde nije mesto. Barem, sam ne želim tu ništa tek tako i usput da pišem.Znaš kako, ne bijem nikakvog "psa od slame". Ovo je u najmanju ruku smešno. Osim što sam ti odgovarao na prozivke da imam nekakav refleksi hate, uopšte se nisam bavio tobom. Sve do ovog poslednjeg posta, kada mi je jasno da uopšte ne želiš da se baviš problemom nego da teraš nekakvu magluštinu u kojoj ko zna kako prolaze onakve stvari iz tvog prvog posla.Dakle, samo se ispali i računa da niko neće odgovoriti. Svaka čast ovome onome, nema para a dovodi "najzanimljivije serije i filmove". A, ako neko krene da problematizuje jednu takvu izjavu, onda je to refleksni hate prema B92, ili ko zna kakve druge političke gluposti koje me ni ne zanimaju.Dakle, i svađam se. Samo nemojmo da se spusti lopta na zemlju. Pukne se neka pohvala, pa onda hajde na gurku. Može se i od toga da je crno belo, ili ružičasto crno stvoriti kontroverza.B92 je stotu reprizu filma JFK najavljivao kao emitovanje remek-dela. Koliko je to jadno, nemam reči.Naravno da ćeš se odjaviti. Pogotovo, kada se nisu umešali još neki forumaši da bi se dalo šanse magluštini da uspe. Filmski program B92 je odavno mrtvac na aparatima, koliko se god uzburkavalo u postovima - pre ili kasnije - to bi isplivalo zato što je to odviše istina da bi se relativizovalo.Ajd ovako: Napisao sam najzanimljivije serije i filmove misleci na Mad Men koji mi se jako dopadaju. Da sam znao da ces jedan moj nepromisljeni post ovako mrcvariti ne bih ni prisao tastaturi. U svakom slucaju nisam implicirao neku nadmoc B92 nad konkurencijom. Ne znam sta znaci filmovi selektirani po temama a ne po kvalitetu? Koliko znam svaki urednik filmskog programa ima neku koncepciju a ne nabacuje filmove koje je nabavio beslovesno. Dakle, kojim temama? Pink i B92 su dve potpuno razilicite uredjivacke koncepcije i B92 je najgori kada se pravi da je Pink i vice versa. Ja Pink u ovu pricu nisam uvukao. To si ti ucinio. Opet ne znam zasto.Ne teram maglustinu, sta god to znacilo, i drugo kad te neko pita jel imas refleksni hate na B92 ti kazes: Ne nemam i/ili zasto to mislis. Nije to nista strasno i tako se debatuje. Eto ti na primer mislis da je filmski program B92 mrtvac na aparatima a ja ne mislim. Kao sto rekoh ja mislim da je filmski program B92 'dobar' s obzirom na uslove i zahteve u kojima nastaje. Da li bi mogao da bude bolji? Gotovo izvesno ali ja ne znam kako a verovatno ni ti. Meni vise deluje da je B92 kao medijska kuca na aparatima pa se to odrazava na sve njene aspekte. Meni je ocigledno da te filmski program na domacim televizijama zesce muci ali ja ti nisam sagovornik za to. Niti sam razocaran njime niti sam ikada bio ocaran. Ne znam ko je trebao da se umesa i s kim ti zaista debatujes. Meni je zao ako si se iznervirao a nije mi bas ni drago sto sam se ja nervirao.
Ajant23 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 O-kej... Neka ovo quoteovano ostane suštinsko pitanje: Ne znam sta znaci filmovi selektirani po temama a ne po kvalitetu?
kim_philby Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 O-kej... Neka ovo quoteovano ostane suštinsko pitanje:Neka. Samo nemoj da se zestimo.A sada sta si pod tim mislio?
najgori Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 milos milic na rts-u. red bi bio da dobiju zajednicku kancelariju u takovskoj - xB92
Buck Naked Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Onda, vidi da je JFK remek-delo, a da su filmovi - Dona Zigela, Stivena Spilberga, Blejka Edvardsa, Džonatana Kaplana, Pola Verhovena, Monte Helmana, Džona Votersa - smeće.Stvarno mi je žao što prekidam super diskusiju, ali - koji Votersov je išao/će ići na Pinku?
yolo Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Stvarno mi je žao što prekidam super diskusiju, ali - koji Votersov je išao/će ići na Pinku?takodjer - monti helmana i dona zigela molim?
Ajant23 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Ne mogu da verujem šta me pitate, samo sam argumentovao raspravu... :D Ali, evo:John Waters - A Dirty Shame (2004) - Petak 16. X - 00:30Monte Hellman - The Shooting (1967) - Četvrtak, 15. X - 2:30Don Siegel - Rough Cut (1980) - bio u subotu 10. X - 2:00
Buck Naked Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Hvala! I, bome, imaš pravo na prvu loptu/čitanje, a sad odo' da iščitam argumente obojice opet.
DarkAttraktor Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Jel iko ima pojma ko je ona bizarna budala garbage collector/vudu konceptualni umetnik kod Dusana i Dusana pre oko cuku vremena ?
Recommended Posts