Jump to content
IGNORED

B92

Musharaf

Recommended Posts

Posted
Ovo im je jedan od najboljih tekstova u poslednjih petnaestak godina:
odličili da subvencionišemo deo cena karata za meč
ukazujući na Nemačku kao odličan primer sprege navijača sa klubovima
Posted
šta nas briga mi balkanci ćemo biti pošteđeni glečera, kao i u prošlom ledenom dobu kada je ovde bilo stanište jedinih preživelih evropljana ^_^nema brige dok je nama golfske struje, nećemo se morati braniti od milionske armije azilanata iz severne i centralne evrope :s_d:
hiljade i hiljade biliona golfske struje :D
Posted
ne maxime, otopljavanjem se topi led, što dovodi do toga da voda nižeg saliniteta
je l mogu ja jedno glupo pitanje :)a kako to da je nižeg saliniteta?
Posted

pa ovo znam i ja! polarni led je gomila slatke vode, kad se otapa, snizava salinitet mora

Posted

da da, ali odakle? kako? jebiga, ako se i znalo, zaboravilo se :(

Posted

ako se dobro secam, molekuli soli se ne uklapaju lepo u kristalnu resetku leda i bivaju istisnuti prilikom zamrzavanja, tako da zamrznuta morska voda postaje slatkovodni led...ili tako nesto

Posted

a moguce je i da uzasno lupam

Posted

Ne lupaš koliko se ja razumem. Ne istisne se skroz so, ali u velikoj meri da. Znači manje je soli u ledu nego u moru.

Posted

Morske struje su velikim delom odgovorne za klimu na zemlji. Tako su Rusi za vreme SSSR imali planove da naprave regulaciju Beringovog moreuza kako bi klima u Rusiji postala toplija jer upravo zbog protoka vode izmedju Tihog okeana i Severnog-ledenog dolazi do hladnjenja Golfske struje sto izaziva velike hladnoce u Rusiji, ali i kod nas i vecem delu Evrope. Primera radi, u proslosti je Vladivostok bio okruzen palmama sa tropskom klimom. Danas ledi luka zimi koliko je hladno.map_18930.gifNismo na pragu novog Ledenog doba vec hladnijeg doba u okviru faze toplijeg Ledenog doba :naughty: To se ciklicno pojavljuje i ima veze sa Zemljinim kretanjem tj. odstupanjem od ose, samim tim osuncavanjem. Koliko se secam 41 000 godina je potrebna za puni ciklus i vrecanje na Glacijalni maksimum a mi smo sada na pola, barem msilim, od poslednjeg maksimuma. Ima jos puno do novog Ledenog maksimuma. Uostalom, citajte Milankovica i njegove radove. On je to objasnio. Po meni je trebao da dobije Nobela iz fizike za taj rad ali politika se umesala :)Nisu samo na Balkanu ziveli proto-evropljani za vreme proslog Glacijalnog maksimuma, bilo je u drugim zemljama juzne Evrope ljudi. Ali, Balkan jeste bio jedan od centara zivota.

Posted

- Gledaoci na Australian Openu dobili su all-inclusive problem sa vremenom- Federrer je slomio tamo nekog- Pri rezultatu cetri-cetri - cetri-cetri (umesto 44:44)Da l' se drogiraju?

Posted
Kustendorf: Sve je počelo disko-atentatom| Piše: Mladen Savković, B92Uz zvuke legendarnog disko hita "Le Freak", vatromete, konfete i atentat na Franca Ferdinanda, u Drvengradu na Mokroj Gori 18. januara otvoren je 7. Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf....Improvizovana bela platna postavljena na sve strane sa kojih se emituju crno-bele scene plesnih balova smeštena su između prikaza Gavrila Principa i natpisa kojima poručuje: „Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru i plašiti gospodu!“„Baš sam danas u Sarajevu prošao pored njegovog mosta. Škljocnuo sam ga dva, tri puta“, komentariše iz prvog reda Bora Đorđević koji sa Ribljom Čorbom nastupa tačno u ponoć, otvarajući tako muzički program festivala.A onda su se, uz ključalo nestrpljenje i pripremljene vatromete, vrata Drvengrada otvorila i kroz njih je prošao Franc Ferdinand u pratnji Sofije, dok ga je u prikladnim kostimima dočekalo mlado i staro. Ulogu pripovedača preuzeo je Emir Kusturica, idejni tvorac festivala, koji je Ferdinanda predstavio kao jednog od najkrvoločnijih vladara.„Njegova specijalnost nije bila samo pucanje na životinje, već i kada bi samo okrznuo srndaća uživao bi u tome da ga zadavi vlastitim rukama“, priča Kusturica dok ga smenjuju zvuci poznatih bečkih valcera. Ivan Jevtović u ulozi Principa, naspram njega Zoran Cvijanović kao Ferdinand.„Tih dana jedino on nije bio svjestan da će biti ubijen u Sarajevu. Jedino on nije znao šta mu se sprema“, priča proslavljeni reditelj dok umesto prvog pucnja Principu u krilo pada disko bomba.Napad Gavrila Principa simbolično je, baš kao što je i najavljeno, predstavljen uz zvuke disko muzike. Dok su se sa zvučnika čuli ritmovi hita Le Freak (Chic), Gavrilo i Sofija zaplesali su sa prisutnima a sa okolnih brda ispaljivani su spektakularni vatrometi najavivši početak neobične filmske smotre koja će u Drvengradu trajati do 23. januara.
Majko mila.
Posted

jel nam se drugar uzbudilnicar seli na b92?

Posted
Drage slušalice i slušaoci, Uzbudilničari i Uzbudilničarke,Od ponedeljka, 20. januara 2014, "Uzbudilnik sa Mlađom i Daškom" više se neće emitovati na radiju ASFM. Kad se malo odmorimo, čujemo se ponovo na nekoj drugoj frekvenciji. Biće to veoma uskoro!... Jer tako smo u mogućnosti!Srdačno vaši,Daško & Mlađa
Posted

Sele se na Fokus i premeštaju studio u Bešku, mmw.