stoka Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Koliko sam mogao da primetim (s obzirom da sam novaka proveo u inostranstvu), jedini film koji je valjao bio je klasik "Dvanaest žigosanih", čini mi se na B92 ...
pacey defender Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Naime, istraživanje britanske administracije pokazalo je da su muškarci rođeni 1920. u proseku živeli 74 godine, a oni rođeni 1970. doživeli su u proseku 86 godina. S obzirom na to, dečaci rođeni u ovoj dekadi u proseku će doživeti 91,6 godina. http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2014&mm=01&nav_id=797217
ToniAdams Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 http://www.b92.net/z...1&nav_id=797217 jebem ti
Frank Pembleton Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Sajt je odavno postao sprdnja samo takva.BTW, jel jedva čekamo da se vrate ovi što su na "pauzi" od onog "PPV skandala" ;-) send from WC šolja by BVK
Indy Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Nedotupavno, nepismeno, nedokumentovano, retardirano. Komentari su, naravno, jos gluplji.
Tale Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Radio je postao potpuno slušljiv od ovih prednovogodišnjih promena.Muzika - vesti - muzika..
Tale Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 (edited) Ne znam. Uključim dok se vozim na posao ujutru, posle u terminu od 15-16h i bude ok. Edited January 10, 2014 by CTale
Аврам Гојић Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 ja imam 1 laicku tezu, da zagrevanje vodi do zahladjenja. kad pukne dihtung na frizideru pa dodje do mesanja vazduha, unutra se sve posmrzava. tako cemo i mi.
gospa buba Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 ti hocesh da se pozovesh na zakone odrzanja. razumem -_-
Аврам Гојић Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Ne znam ti ja za taj zakon i kada su ga doneli, mozda je jos u proceduri. Poenta je da, razumijes, naglo otopljavanje dovodi do isparavanja, kondenzacije, povecanja vlage, stvaranja inja, snega i ostalih pojava koje na duze staze smanjuju temperaturu jer cuvaju hladnocu. Ja sad mozda uzasno lupam ali bas me briga.
gone fishing Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 ne maxime, otopljavanjem se topi led, što dovodi do toga da voda nižeg saliniteta i samim tim gustine prodire u atlantik gde nailazi na slaniju vodu više temp. koju golfska strruja donosi iz tropskih krrajeva- slanija voda odlazi u dubinu jer je gušća, na površini je hladnija voda, dolazi do poremećaja golfske struje, odnosno smanjuje se količina toplote koju ona isporučuje na severnu poluloptu, nema protivteže arktičkom talasu i eto sibira u predelima koje smatramo da pripadaju umereno-kontinentalnoj klimi...
Аврам Гојић Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Vrlo jasno i razborito objasnjeno, hvala :)nadam se da cu moci da zapamtim
Tihajeza Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Ja sam čitala kojekude isto da smo na pragu ledenog doba i čak da se proces prelaska u ledeno doba meri ne vekovima ili milenijumima, nego godinama. Potreban je okidač i onda se to veoma brzo svrši. I da se razumemo, to je ujedno i sve što znam o ovoj temi.Znači moguće je da ledeno doba dođe kod nas pre nego mi u EU.
gone fishing Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 šta nas briga mi balkanci ćemo biti pošteđeni glečera, kao i u prošlom ledenom dobu kada je ovde bilo stanište jedinih preživelih evropljana ^_^nema brige dok je nama golfske struje, nećemo se morati braniti od milionske armije azilanata iz severne i centralne evrope Голфска струја у секунди преноси 1,5 * 108 кубних метара воде. То је 100 пута више него све свјетске ријеке заједно. Она транспортује преко 5 петавата снаге, што је више снаге него што 1.000.000.000 просјечних нуклеарних електрана производе
Recommended Posts