Jump to content
IGNORED

B92

Musharaf

Recommended Posts

Posted

hvala :)jel postoji negde arhiva njenih starih emisija?

Posted
hvala :)jel postoji negde arhiva njenih starih emisija?
Verovatno ne. Srpska posla.Bilo bi divno ponovo slušati emisije Studija B iz osamdesetih(Ritam srca, 100 veličanstvenih, U sred srede, Fras u šupi, itditd), ili recimo početke Cece Lukić u Niko kao ja, ali ne gajim nadu da to postoji.Ili bar da se uradi neki serijal o toj super talentovanoj generaciji.
Posted

Dužina domalog prsta određuje uspeh u karijeriIZVOR: SUPER ŽENA | SREDA 27.02.2013. | 15:31 @POSAO | 19 KOMENTARA Poslednje naučno istraživanje pokazuje da žene sa dužim domalim prstom od kažiprsta imaju više uspeha u životu. Većina ženskih preduzetnica koje je studija ispitala imale su od 10 do 20 odsto duži domali prst nego kažiprst.http://www.b92.net/superzena/posao.php?yyyy=2013&mm=02&nav_id=690579 :0.6:

Posted
Verovatno ne. Srpska posla.Bilo bi divno ponovo slušati emisije Studija B iz osamdesetih(Ritam srca, 100 veličanstvenih, U sred srede, Fras u šupi, itditd), ili recimo početke Cece Lukić u Niko kao ja, ali ne gajim nadu da to postoji.Ili bar da se uradi neki serijal o toj super talentovanoj generaciji.
da da, na te sam i mislila. nisam ih slušala u realnom vremenu, nisam ni znala za njih, ali sam se nakon njene smrti načitala samo pozitivnih komentara i zainteresovala se.nadam se da će se nadležni nakaniti da sklepaju neki onlajn arhiv. pretpostavljam da se to sve čuva u nekim budžacima.
Posted (edited)
da da, na te sam i mislila. nisam ih slušala u realnom vremenu, nisam ni znala za njih, ali sam se nakon njene smrti načitala samo pozitivnih komentara i zainteresovala se.nadam se da će se nadležni nakaniti da sklepaju neki onlajn arhiv. pretpostavljam da se to sve čuva u nekim budžacima.
to se nece nikad desiti. najpre, zato sto to uglavnom ne postoji ni u budzacima, a zatim i zato sto nekoga uopste nije briga da se bavi takvim stvarima. Edited by Bane5
Posted

u tom slučaju baš bzvz. ali baš.ništa, nadam se da je neki entuzijasta barem privatno snimao na kasete i da će jednom osvanuti na netu u formi sličnoj onom blogu dobra stara vremena (koji je, nažalost, sad isto rahmetli. ima doduše raštrkanih klipova po jutjubu) :(

Posted

samo jedan mali primer - kad je umro djoko vjestica, studio b je emitovao par snimaka kao zvucnu ilustraciju samo zahvaljujuci nekim trakama iz licne kolekcije coveka koji je nekad radio tamo (i nikakve veze sa studiom b odavno nema). oni nisu imali nijedan jedini sacuvani.slicna situacija se desila i sada.desice se, nazalost i u jos nekoj situaciji.nesto bolje stanje je jedino na radio beogradu.ovde jedino mozemo da se nadamo i ocekujemo da takve stvari izrone sa kaseta i traka koje je neko nekad snimio (ali i sacuvao).

Posted (edited)

pa i to nije bas logicno ni ocekivati, mislim te nekakve arhive. na radio beogradu se emisije snimaju, produciraju... na studiju b je sve to islo uzivo, odakle snimci? jedina osoba za koju znam da je snimala i arhivirala svoje emisije je olivera todorovic, ostalo se sve radilo danas za danas.edit: i da, znam za par zaludjenika koji su snimali kod kuce emisije zikice simica, cak ih je neko vreme bilo da se kupe ispred skc-a

Edited by aram
Posted

naravno da se nije ocekivao kontinuirani proces snimanja i arhiviranja (nije toga bilo ni na radio beogradu), ali ne pricam ovde o jednom konkretnom trenutku. djoko vjestica je na radiju radio vise od 20 godina. tanja je radila dosta manje, ali i ona vise godina. zar je bilo tesko snimiti npr. bar godisnje emisije diskomera i cuvati ih ili neke/odabrane rok intervuje i sl.?

Posted
nadam se da je neki entuzijasta barem privatno snimao na kasete i da će jednom osvanuti na netu
ovde jedino mozemo da se nadamo i ocekujemo da takve stvari izrone sa kaseta i traka koje je neko nekad snimio (ali i sacuvao).
emisije tanje petrović, i gomile dragocenih ljudi prevashodno sa b92, ali i studia b, radio politike (merser, janjatovic&kremer), te yu radia (covek senka), teško, do nemoguće...
Posted (edited)

@Bane5pa prvo, jeste bilo tesko jer se uvek kuburilo sa trakama, nije se imalo za dnevne potrebe, kamoli za nekakve arhive. i ono sto pomenuh da je snimano, snimano je na kasete, sto bas nije za profi upotrebu. drugo, zahtevalo je nekakvo razmisljanje o buducnosti, sto je mozda previse za ocekivati :D

Edited by aram
Posted

Svi emiteri imaju zakonsku obavezu snimanja celokupnog programa zbog eventualnog kršenja zakona itd. Naravno svi to maksimalno izbegavaju a rok čuvanja tih arhiva je mislim mesec dana...Send from WC šolja by BVK

Posted

Danas kod Danice Vučenić u emisiji 1 na 1 gost Veran Matić Send from WC šolja by BVK

Posted
Svi emiteri imaju zakonsku obavezu snimanja celokupnog programa zbog eventualnog kršenja zakona itd. Naravno svi to maksimalno izbegavaju a rok čuvanja tih arhiva je mislim mesec dana...Send from WC šolja by BVK
naravno, ali da li si ikad video na cemu se to snima? na studiju b (govorim o radiju) snima se na jedan prastari trakas sa minimalnom brzinom, tako da jedna traka traje nekoliko dana. naravno ni tih traka nema beskonacan broj, tako da se snimaju u krug...
Posted
naravno, ali da li si ikad video na cemu se to snima? na studiju b (govorim o radiju) snima se na jedan prastari trakas sa minimalnom brzinom, tako da jedna traka traje nekoliko dana. naravno ni tih traka nema beskonacan broj, tako da se snimaju u krug...
Ma da možda je sad malo bolje ga je to na kompu i praktično su fajlovi, ali zato verujem da je brisanje ekspeditivnije ...Send from WC šolja by BVK