Jump to content
IGNORED

B92

Musharaf

Recommended Posts

Posted

ko brani bilo sta ovde?ja samo verujem da je gradjanima najlakse sa televizijama danas, sto bi se reklo, glasa se daljinskim upravljacem. shodno tome, ja svoj koristim uglavnom za vreme prenosa LS i tu bi bio kraj. mislim da sam time sve rekao. cenim i postujem svaciju bol, mada se licno ne slazim oko vecine "oficijelnog" hajpa vezanog za B92, no nije bitno. shodno tome, reagujem samo u slucaju materijalnih gresaka kao sto je ova koju je daba nacinio. ugovor B92 sa NBS istice relativno skoro pa ce eto novi vlasnik prestati da se okoriscava preko narodnijeh ledja. kamo srece da je to bila jedina "uzurpacija" tj rentiranje imovine pod uslovima koji se ne doimaju trzisnim. te se radujem situaciji kada ce pomenuto trziste odrediti vrednost zakupa zgrade jednom kada bude bila prazna.

Posted
zelim prvo da cujem izvinjenje Verana Matica i njegovih ljudi za to sto su terali svoje slusaoce da zbog njih setaju po ledenoj kisi idu na policijske pendreke. Jeste, to sto pricam je nerealni idealizam, ali moralni dug je i dalje tu.
moralni dug? MORALNI... dug??? hajde da to postavimo drugacije sto se pojma duga tice: dakle: ledena kisa i slusaoci i policijski pendreci. performans u kojem su ucestvovali kojekakvi likovi iz kojekakvih embahada, saveza_komunista_aka govna_govna_aka_deca_rodjaci_gradskog_bg_komiteta, sakalude gradske, ciketani i ostali statisti. pojam statista: ulagaci sitnih uloga u kompaniju zvanu demokratija_i_sloboda. davnasnji serveri b92 u amerikanskoj citaonici, drug veran & povezana lica koja su ipak dosla do profita cinom prodaje. sve je jednostavno: mali ulagaci ne treba da traze ikakvu naplatu moralnog duga nego da se lepo organizuju, izracunaju koliko je njihovo drketanje po ledenoj kisi uz estetske ukrase zvane policijski pendreci doprinelo porastu vrednosti imovine b92 sve sa naciJonalnom frekvencijom. e onda moze da se lepo diskutuje o moralu, crkvama, gledanosti, estetici i cemo hocete. svako pozivanje na moralni duh je, blago receno, nerealni idealizam, kako si ti to vec napisao.
Posted
shodno tome, reagujem samo u slucaju materijalnih gresaka kao sto je ova koju je daba nacinio. ugovor B92 sa NBS istice relativno skoro pa ce eto novi vlasnik prestati da se okoriscava preko narodnijeh ledja. kamo srece da je to bila jedina "uzurpacija" tj rentiranje imovine pod uslovima koji se ne doimaju trzisnim. te se radujem situaciji kada ce pomenuto trziste odrediti vrednost zakupa zgrade jednom kada bude bila prazna.
sta je daba materijalno pogresio u pogledu ugovora nbs i b92?
Posted
cenim i postujem svaciju bol, mada se licno ne slazim oko vecine "oficijelnog" hajpa vezanog za B92, no nije bitno. shodno tome, reagujem samo u slucaju materijalnih gresaka kao sto je ova koju je daba nacinio. ugovor B92 sa NBS istice relativno skoro pa ce eto novi vlasnik prestati da se okoriscava preko narodnijeh ledja. kamo srece da je to bila jedina "uzurpacija" tj rentiranje imovine pod uslovima koji se ne doimaju trzisnim. te se radujem situaciji kada ce pomenuto trziste odrediti vrednost zakupa zgrade jednom kada bude bila prazna.
Znaci logika je "svi kradu pa sto ne i ja".Trzisna vrednost zgrade za iznamljivanje ce biti i manja jer je preuredjenjem pomalo i sjebana...Jbga mislilo se da ce se ostati tu vecno.Ako se bas insistira na detaljima...Cinjenica je da je b92 dobio zgradu pod vrloooo povoljnim uslovima , na pricu o "potrebi drustva da ima jednu takvu TV", a vec je tada isao u komercijalu.
Posted
moralni dug? MORALNI... dug??? hajde da to postavimo drugacije sto se pojma duga tice: dakle: ledena kisa i slusaoci i policijski pendreci. performans u kojem su ucestvovali kojekakvi likovi iz kojekakvih embahada, saveza_komunista_aka govna_govna_aka_deca_rodjaci_gradskog_bg_komiteta, sakalude gradske, ciketani i ostali statisti. pojam statista: ulagaci sitnih uloga u kompaniju zvanu demokratija_i_sloboda. davnasnji serveri b92 u amerikanskoj citaonici, drug veran & povezana lica koja su ipak dosla do profita cinom prodaje. sve je jednostavno: mali ulagaci ne treba da traze ikakvu naplatu moralnog duga nego da se lepo organizuju, izracunaju koliko je njihovo drketanje po ledenoj kisi uz estetske ukrase zvane policijski pendreci doprinelo porastu vrednosti imovine b92 sve sa naciJonalnom frekvencijom. e onda moze da se lepo diskutuje o moralu, crkvama, gledanosti, estetici i cemo hocete. svako pozivanje na moralni duh je, blago receno, nerealni idealizam, kako si ti to vec napisao.
mene te racunice interesuju samo nacelno, ne volim blagoglagoljanja o novcu, neka se time bavi onaj kome je to posao. zadrzacu se na svom nerealnom idealizmu, mora neko i time da se bavi, je li?
Posted (edited)
a jebi ga, investirao sam dosta emocija u taj medij svojevremeno, ovaj danasnji program mi je malo noz u srcu.
pogresna investicija je kada je tebi noz u srcu a nekome noz u skupom restoranu kao deo pribora za jelo.
a jbga, mozda su neki koji su ga pravili onakvim kakav je bio tada kada si ga voleo investirali jos vise.
mislis ono, avangarda, komunisticka partija, "za to smo se drugovi borili", jagnjece brigade & lister odela, potomci na heroinu i slicna ikonografija zrelog socijalizma u SFRJ krajem 70-ih?
to ne sporim uopste, daleko bilo
a trebalo bi da sporis. realno, ma koliko trudbenici b92 investirali u program b92 svojim... trudom biggrin.gif - nista od toga ne bi bilo da nije bilo malih investitora_aka_slusalaca_aka_naivaca_koji_su verovali_u_ideale_itd. iskreno: jbt, kako je neko mogao ozbiljno da veruje u tu pricu sedeci i ziveci po srpskim varosima i slusajuci/gledajuci likove koji zuje kojekude po svetu uz poprilicne mjesecne prinadleznosti? ok, nikada nisam imao nista protiv toga ali da se jos uzivljavam u te price posle toliko godina, ma zaludno je. ukacila ekipa da se zbog zasluga ne dobijaju frekvencije vec ordeni, odma' ukacili da ordeni nemaju vrednost, jos brze ukacili da je naciJonalna frekvencija roba za prodaju, nasli konacno kupca i kraj price. zivot i mediji idu dalje. daljinski upravljac za sirotinju, daljinski upravljac za dobitnike tih tranzicionih procesa i kraj price o tome sto se mene tice smile.gif Edited by Pontijak
Posted (edited)
mene te racunice interesuju samo nacelno, ne volim blagoglagoljanja o novcu, neka se time bavi onaj kome je to posao. zadrzacu se na svom nerealnom idealizmu, mora neko i time da se bavi, je li?
pa rec je o nacelnom interesu. vec ova diskusija pokazuje sukob misljenja ne po idejama nego po klasnoj raslojenosti u kojoj su neki bili statisti a neki vojnici... cega vojnici, revolucije demokratije blablatruc, svejedno. vojnici revolucije uvek zele da izvuku benefite, jbg, takav nam je enterijer moralnih ideja vec decenijama, kuca stan vila dedinje, letovanje, gastronomija, umetnost i europa i stagajaznamvec ovo ono i slicno kao stepen motivacije. nerealni idealizam je luksuz tzv. obicnih ljudi koji su ucestovali u performansima sve bahato odbijajuci da budu vojnici revolucije zvane pravdoljubivo rusenje zlikovackog sm rezima i tako dalje. Edited by Pontijak
Posted (edited)
pa to je jasno, ali je otud (nash zajednichki) pad josh veci. i mi ga apstrahujemo (i pravdamo) kao odrasli ljudi, tako i treba.
prva recenica najbolje opisuje pricu oko 92ojke. ovo mrcvarenje, zapravo, pokazuje gde su danas ljudi koji su se lozili na b92, potpuno na margini. kad malo bolje porazmislis to mi i deluje i normalno. jebiga u ovoj zemlji nikad nece proci neka urbana prica. jebe se babama sa utiska nedelje i za fleku i za makroe, dilere ...i sta god jos. pokusajte da zamislite na koji prijem bi naisao neki radio sa nacionalnom frekvencijom i koncepcijom b92 iz prethodnog veka. pa u novostima i politici bi bila ponvo aktivna pisma citalica koji se brinu za duhovno stanje nacije.e da, ja pratim djovaka i ne smeta mi sto je na 92ojci Edited by Papovac
Posted
pokusajte da zamislite na koji prijem bi naisao neki radio sa nacionalnom frekvencijom i koncepcijom b92 iz prethodnog veka. pa u novostima i politici bi bila ponvo aktivna pisma citalica koji se brinu za duhovno stanje nacije.
pa onda ispada da smo back to square one. sa jedne strane su Stojan Cerovic, Biljana Kovacevic Vuco, Borka Pavicevic, Natasa Kandic, Zene u crnom, Vreme, Danas, a sa druge strane nosioci kapitala i politicke moci koji oktroisu javno mnenje. e a ovo za Djovaka je samo retoricka figura. ne smeta meni Djovak nego mi smeta to sto se B92 pretvara u jedno veliko nacionalno nista, kao i sve ostalo. sumnjam, uostalom, da ce tako ista zaraditi, to sto rade je otvaranje nove pekare u ulici zato sto su "i Kiza i Skomi otvorili pekaru, super im ide, znaci ici ce i meni".
Posted
sta je daba materijalno pogresio u pogledu ugovora nbs i b92?
A tu je i pitanje imovine, koju B92 nije kupio, nego dobio,
pa, skoro nista. skoro.
Posted
pa, skoro nista. skoro.
dobio pod povlašćenim uslovima, nedostupnim svima. ok, nije dobio za džabe.
Posted (edited)

nije za dzabe nego po ekonomskoj ceni od 4 evra po kvadratu, priznajem svoju stravicnu gresku. to nikako nije poklon ni za dzabe

Edited by Marko M. Dabovic
Posted
A šta ako ja nisam od tog tipa slušalaca koji je nestao od leta '91? Šta od dokumenata i analiza treba da podnesem da bih komentarisao program jedne od televizija sa nacionalnom frekvencijom, na temi koja se bavi istom?
Makar prvi album Jarbola, kazeta.
Posted (edited)
prva recenica najbolje opisuje pricu oko 92ojke. ovo mrcvarenje, zapravo, pokazuje gde su danas ljudi koji su se lozili na b92, potpuno na margini. kad malo bolje porazmislis to mi i deluje i normalno. jebiga u ovoj zemlji nikad nece proci neka urbana prica. jebe se babama sa utiska nedelje i za fleku i za makroe, dilere ...i sta god jos. pokusajte da zamislite na koji prijem bi naisao neki radio sa nacionalnom frekvencijom i koncepcijom b92 iz prethodnog veka. pa u novostima i politici bi bila ponvo aktivna pisma citalica koji se brinu za duhovno stanje nacije.e da, ja pratim djovaka i ne smeta mi sto je na 92ojci
vidi, da se razumemo, teshko da bih se sad lozila na makroe i dilere, mislim, ja sam sad gospodja koja placa porez i nema kad da visi po kst-u :lol: to 1 vreme je nepovratno proshlo. meni bi za nijansu bilo lakshe/lepshe/itd da je neka mladja ekipa nasledila tu prichu i nastavila da se bavi interesovanjima mladog sveta, donekle i u obrazovnom smislu, a da to nije vb, ozeni-me-ozeni-se, ali je savrsheno moguce da takva potreba ne postoji (sto je istovremeno i neverovatno, stvarno ne verujem da su nam mladi svi listom bezglava stoka. al hajde sad!), pa otud nece biti ni jela na meniju. ali je neverovatno da je onda bilo mesta/publike za recimo index i b92 istovremeno (u beogradu), a sada nema ni mesta ni potrebe ni za jedan (u celoj drzavi). na kraju, ko sam ja da cenim sta mladi zele. ali ako se ne nudi, sigurno niko nece jesti. i nesumnjivo da to vishe nije posao tog 1 medija, i to je to. takodje, nadala sam se (a devojka sme da sanja :P) da ce neko od tog kulturnog sveta uspeti da se bavi kultirnim sadrzajima. od toga ochigledno nema nishta, jer to nije u skladu sa trzishtem i ekonomijom, te mi preostaje da chitam knjige i slusham razne strane radioe na mrezi, gde mogu da relaksirano izaberem muziku i ziva se nauzivam. na koncu, sta ja tachno hocu <_<urbana pricha jeste ono sto meni nedostaje. do te mere da od bede slusham radio beograde (pa tako i danas fantastichnu radio emisiju odmah posle vesti u 9, o tome kako su svi iole znachajni srbi, ukljuchujuci i 9 jugovica i staroga juga bogdana (!) bili chlanovi viteshkog reda zmaja, chiji je domacin bio despot stefan lazarevic, istovremeno poznat i kao visoki stevan, i da su svi evropski velikashi iz shvedske i britanije mreli od zelje da ih on primi u svoj red, i da se ta istina, ko zna zashto (a ko zna - zna!) danas krije od nas iz politichkih razloga). ili nalazim svoju srecu chak (:o) slushajuci radio beogracko karlovachke eparhije, jer me, gle, najredje intelektualno vredja (a znano je tachno od koje sam ja vrste nevernika ^_^). to je segment gde ja mislim da se zamislim... Edited by thermal bug
Posted
taj medij je rastao - dok je rastao - zahvaljujuci energiji, veri, entuzijazmu i ljubavi ljudi koji su na njemu radili. podrska slusalaca je bila bitna ali je ona dozivljavana pre svega kao potvrda ispravnosti toga a ne kao nesto sto je B92 definisalo na nacin na koji pises. klasican primer ti je da je B92 svoju najbolju generaciju slusalaca preko noci izgubio negde pocev od leta 1991. kada je nastupio ogroman talas bekstva urbanog sveta iz beograda u inostranstvo. narednih meseci izgledalo je kao da B92 niko ne slusa, kontakt programi su usahli kao i feedback, ne racunajuci usplahirene babe i penzose.sve ostalo sto pises je previse neozbiljno za nekoga kao sto si ti.
Ovo naprosto nije tacno."Usplahirene babe i penzosi" su sacinjavali javali dobar (ako ne i nadpolovicni) deo slusateljstva jos od od 1989. godine i OK kanala pa radija B92,bas kao i emisija "Niko kao ja" sa II programa Radio Beograda,potonjeg radio Index-a,"Istinitih prica" Mirjane Bobic-Mojsilovic na III programu,i mnogih emisija na NTV Studio B."Najurabnija" omladina se nije mnogo ukljucivala u politicke debate koje,zaista ,jesu nestale preko noci ali voljom urednistva,to jest,Verana Matica.Nestali su i ljudi,prvo Kusovac, Vaske,posle Kuburovicka i Masic,koje ste zamenili Lekickom i Timofejevom-pali ste sa konja na magarca.Najbolji period B 92 bio je od druge polovine '91-e do vremena posle propasti prvih studenstkih demonstracija,jesen 1992. godine.Tada ste se povukli sa ulica(NTV Studio B je tamo ostao) i usli u tokove politickih emisija,kakve poznaje mo i dan danas,polako ali sigurno gubeci kontakt sa slusaocima.To najbolje ilustruje lose pokrivanje studenstkih i gradjanskih demonstracija 96/97 koje je radio Index tri puta bolje pokrivao nego tvoja kuca.Sva sreca pa vas je rezim doziveo kao najvece protivnike,te je odlozio pocetak agonije ove kuce koja je dosla sa televizijom i nacionalnom frekvencijom.Ok,legitimno je reci,sledicemomo Voju Nedeljkovica a zaboravicemo Zorana Mamulu,ali se onda treba odreci imena B92 a ne sakrivati se iza njega ili preko njega dobijati Legije casti.