Jump to content
IGNORED

B92

Musharaf

Recommended Posts

Posted
Primer ti je katastrofa. CaCl2 se koristi kad NaCl više ne deluje.Dakle ima logike da je jednog dana korišćen NaCl, a drugog CaCl2.Kad se kaže samo so obično se misli na NaCl. OK?
Jasno. Moje nepoznavanje hemije je bilo u pitanju.Kako objašnjavate "vulnerabilno" ili "insertovanje"?Jednom ću početi da zapisujem šta se sve sipa na tv-u.
Posted

kako se objasnjava vulnerabilno insertovanje jugoslava cosica?ne deluju ni cacl2 ni nacl? je l' probao neko hcl?

Posted

Citam da je opet doslo do velikog rascepa na forumu B92, posebno na sportskoj sekciji i da su otcepljeni napravili novi forum. Zna li neko na kojoj adresi je forum pobratim?

Posted

kome li se carstvu pevac krelac priklonio?

Posted
jebote, gledam sad emisiju predgradja o visnjickoj banji.ko je lagao ovog idiota cirila da je duhovit?
Meni su te Cirilove emisije bile odlicne.
Posted

B92 pokusava i istoriju i cinjenice da menja. U tekstu povodom smrti Zivorada Kovacevica (RIP), napisali su i sledecu laz.Iz tog mandata ostao je upamćen njegov doprinos prebcivanju zaostavštine američkog naučnika srpskog porekla, Nikole Tesle, iz SAD u Beograd. Svasta su o Tesli mogli da napisu, samo ne da je ameriski naucnik, jer je to 100% laz.Sramota!

Posted

aj sad sam ja znatizeljan da mi kazes sta je to toliko dramaticno izvrnuto? iskreno me zanima

Posted (edited)

Složio bih se sa Daliborom. Srbija, Hrvatska i Austrougarska i nisu se baš nešto istakle u njegovoj afirmaciji. Što se tiče Srbije dovoljno je pogledati na šta liči muzej Nikole Tesle ili pak spomenik Drinke Radovanović na aerodromu. Znam da boli ali...

Edited by beatakeshi
Posted

Sa 28 je otišao na privremeni rad u inostranstvo, što je sasvim slučajno trajalo narednih 59 godina, sve do smrti. Prvi patent je objavio drugde, ne u rodnoj grudi. Privrženost "srbskom rodu" i još nečemu (što Milošu76 neće biti baš po volji) je trajala do kraja njegovog života.

Posted
Složio bih se sa Daliborom. Srbija, Hrvatska i Austrougarska i nisu se baš nešto istakle u njegovoj afirmaciji. Što se tiče Srbije dovoljno je pogledati na šta liči muzej Nikole Tesle ili pak spomenik Drinke Radovanović na aerodromu. Znam da boli ali...
Na tu temu..
Posted (edited)

Samo kratko. Muzej Nikole Tesle je u sjajnom stanju kada se uzme u obzir u kojoj zemlji se nalazi i na kom nivou je briga za naukom u Srbalja.na stranu sto tamo rade veliki entuzijasti koje pozdravljam ovom prilikom :D ali to je totalno van teme :)Nikola Tesla je Srbin koji je rodjen u Austrougarskoj 22 godine pre nego sto je Srbija dobila nezavisnot na berlinskom kongresu, i 135 godine pre nego se Hrvatska otcepila od SFRJ. Najveci deo zivota je proveo u USA. naukom se bavio u USA. i bavio se u dobru i zlu u USA do kraja zivotaU Srbiji(Beogradu) je proveo citav jedan dan u zivotu, u Hrvatskoj nesto duze (tada Srbija i Hrvatska nisu posojale kao nezavisne drzave)ne branim B92 niti ih napadam. ali je pitanje jako komplikovano i cisto me zanimao Milosev stav oko toga sta je toliko strasno u onom boldu i sta je toliko tu izvrtanje istorijenista vise, nista manje :)

Edited by Далибор
Posted (edited)

Pa samo to sto on nije Amerikanac srpskog porekla i nista vise. Ne ulazim u polemiku da li je Srbin ili Hrvat ili je "ponosan na svoju hrvatsku domovinu i srpsko poreklo"(jel tako bese izjavio?), samo ukazujem na neistinu koju je B92 objavila. I to je sve.

Edited by Milosh76
Posted

nepotrebno su se upetljali, mogli su i da napišu "prebacivanje zaostavštine Nikole Tesle" budući da i ptičice na grani znaju ko je, dodatak je bio potpuno suvišan. Ali valjda ide nekako : Tesle_naučnika Tesle_američkog..hm, srpskog.. i onda kreće kratak spoj. Srpski novinari ionako nisu nešto vični utemeljivanju stavova niti proveravanju činjenica, ne znam kako stoji za američke novinare srpskog porekla.