Jump to content
IGNORED

Razna pitanja

korindjar

Recommended Posts

Posted

Kakva su predvidjanja da li ce i kada ce dolar da se oporavi (u odnosu na BAM bar), odnosno koliko moze da pada?? Za proteklih 3 mjeseca je pao skoro 20 pfeninga (0.10€), nije bas zanimljivo 

Posted
On 26.8.2020. at 0:40, pixy said:

Iz vašeg iskustva - koja banka ima najmanje provizije za fizička lica, za uplate prema domaćim institucijama i drugim fizičkim licima? Većina banaka tu grabi kako stigne, ne pitaju za zdravlje junačko... 

Intesa uz hit racun nema provizije na online placanja. (racuni, druga fizicka lica...)

Posted
12 hours ago, nick1986 said:

Intesa uz hit racun nema provizije na online placanja. (racuni, druga fizicka lica...)

Nema ni na obicnom racunu (mada on ima odrzavanje od 195 din mesecno).

• 2 weeks later...
Posted

Ne znam gde da pitam: imal neko na forumu ko poseduje (ili poznaje nekoga ko poseduje) e-shop, u smislu prodaje ajtema vrednosti od 30-300E?

Nije problem napraviti sajt i shop ali ne znam kako ide sa shipingom u inostranstvo, koliko je rizicno, da li to uopste funkcionise i da li sam zasticen od recimo nestanka posiljke? Dakle ako neko ima iskustva ili korisne linkove neka podeli:)

Posted

jel se pisalo negde na forumu nešto više o ovim moratorijumima zbog korone?

• 2 weeks later...
Posted

Ako treba nekome da se uplati kinta na racun u postanskoj stedionici, kako se tacno pise ako imam samo broj racuna od 9 cifara?

Treba da bude 13 ukupno, i znam da je 'kod' banke Postanske Stedionice 200.

@rennesigurno zna :)

Posted

Srpski računi su u formi 3-13-2 cifara, s tim da srednji deo može počinjati nulama i one se ne moraju unositi. Dakle, možda je i devet cifara dovoljno za račun u Poštanskoj, ne znam.

200 je Poštanska, sredina je partija, a poslednje dve cifre su kontrolni broj

Može se izračunati ovde, unese se deo računa pre kontrolnog i program računa kontrolni broj.

Posted

Hvala!

Devet cifara vidim na njihovoj mobilnoj aplikaciji kad pokazuje racun.

Posted

šta ovo znači?

Telekomu od NBS 100 miliona evra na "zajam"

Posted

Znači ono što se već dugo priča, da Telekom ima ogromnih problema, pa su ovako smislili da mu pomognu...

• 2 weeks later...
Posted

Potrebna mi je informacija o tome koje sve banke postoje u Kragujevcu, kao i šta bi bila skraćenica KBK* ako se odnosi na bankovni račun privatnog lica.

*

Spoiler

my guess is Komercijalna banka Kragujevac

Posted (edited)

Jesi li sigurna da je KBK? Postojala je KBM banka, koja je promenila ime u "Direktna banka" nakon prodaje Marbovcima.

Edited by napadaj
Posted

postojao je KBK broker, ali ga nema više, a u Kragujevcu ima Direktna banka, bivša KBM, bivša Credy banka

Posted
Potrebna mi je informacija o tome koje sve banke postoje u Kragujevcu, kao i šta bi bila skraćenica KBK* ako se odnosi na bankovni račun privatnog lica.

*
Spoiler

my guess is Komercijalna banka Kragujevac

Probaj da okreneš kol centar NBS, moj burazer imao neke nejasnoće, javila se neka žena vrlo lepo mu razjasnila sve...

.... Shiit has hit the fan!

• Hvala 1
  • 3 weeks later...
Posted

planiram da posaljem par upita makedonskim proizvodjacima, da im pisem na srpskom ili engleskom? upiti su jednostavni.

@cedo bi mogao znati, ne znam ko je jos iz mk